Нашите цветя - обща тема 24

• 33 178
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
При нас в пълно с тези, но не знам какво са. Свекърва ми казва, че жилят силно.

# 421
Едно скромно кученце, отгледано от семена.

И плумерията 3 месеца по-късно.скоро няма да я докарам до цвят.

Преди 3 месеца плумерията

# 422
Моята Плумерия също пусна листа, не е голата пръчка, която беше, но ми казаха, че ще цъфти след 3 г.

# 423
  • София
А на гладиолата трябва ли да махам прецъфтелите цветове или като увяхнат всички на клонката?

# 424
Сладкодъвка, странно ми е стъблото, в долната част е по-тънко, а в торната по-дебело.

# 425
  • София
Здравейте, момичета! Препоръчайте ми читав цветарски магазин или борса, че искам да си взема няколко стайни растения. Благодаря!

Ако сте от София - борсата на "Обелско шосе", може и да доставят с куриер за друг град. Имат сайт и страница във ФБ. Също така препоръчвам Джунглата от Варна - предлагат интересни растения. Доставят с куриерска фирма.

# 426
Ъпдейт на онази тераса с многото цветя. Някой беше помолил за снимка по- късно.
Снощи минахме оттам и щракнах.

# 427
Не ми харесва горната тераса, претрупана е за моя вкус.
Потърсих насекомото, казва се Гълъбова опашка, но не прочетох никъде да жили, явно свекърва ми го бърка с нещо друго. Вид молец е и събира нектар от цветята. Лети забележително бързо и много напомня колибри, но е насекомо, а не птиче.

# 428
Купих си тези две дръвчета на живота и на парите, но ми се иска малко да ги резна за да се разклонят повечко.Някой ако знае как се подрязват може ли да каже,че ще ми е за първи път да не ги прецакам.   

# 429
Първото е малко, за да го режеш, можеш да махнеш само на най- долните листа.
Второто също не е много голямо.
А как се подрязва зависи от това каква форма търсиш.
Дай им време да се адаптират към новото място и пресаждане, ако си правила.
Стъблата не са вдървени и сега, ако почнеш да режеш да се разклоняват клоните няма да издържат тежестта и ще започнат да се чупят.
Виждам нещо кафяво по листата на оватата.

# 430
Здравейте, сдобих се с кокосова палма . Ако някой има или е имал , ще се радвам да сподели повечко за нейното отглеждане Simple Smile

# 431
  • Варна
При нас в пълно с тези, но не знам какво са. Свекърва ми казва, че жилят силно.
Мисля, че е пеперуда гълъбова опашка. Доколкото чета хранят се с нектар от цветовете, никъде не пише, че жилят. Жилещите може би са нещо друго.

Ако полея каламондин с признаци на хлороза с хелатно желязо да очаквам ли, че бледите листа ще си оправят цвета или само новите ще растат както трябва?

# 432
Месечинка, написала съм същото няколко поста преди теб.

# 433
Показвам порасналите зокумчета Simple Smile

# 434
Първото е малко, за да го режеш, можеш да махнеш само на най- долните листа.
Второто също не е много голямо.
А как се подрязва зависи от това каква форма търсиш.
Дай им време да се адаптират към новото място и пресаждане, ако си правила.
Стъблата не са вдървени и сега, ако почнеш да режеш да се разклоняват клоните няма да издържат тежестта и ще започнат да се чупят.
Виждам нещо кафяво по листата на оватата.
. Благодаря.Аз понеже четох и за един метод за прищипване на листо ама нищо не разбирам.Ето;   

Общи условия

Активация на акаунт