Нашите цветя - обща тема 24

• 33 182
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • Карлово
Аз бих засадила всичко. Ако не ги засадиш според мен ще "изкофеят" луковиците до догодина.
И това си мислех, нищо че е късно да цъфтят повечето. В неделя ще им търся място.

# 391
  • София/Варна
Миналогодишен лук трудно ще оцелее до есента според мен. Луковиците си имат запас, който изкарва според мен до време и после се скапват. Аз бих ги засадила. Студоустойчивите в земята, а тези които трябва да им се вадят луковиците есента бих ги боцнала в саксия.

# 392
И аз бих засадила луковиците.
Кивито знам, че иска много-много вода, особено в период на цъфтеж и плододаване. Да не би да му е сухо?

# 393
Някой има ли спатифилиум? Как се отглеждат и различни видове ли са ?
Купих си преди няколко седмици, но нещо ми изглежда, че листата са клюмнали и безжизнени.Влажна  му е почвата на прозорец е, но не го пече слънце.
Аз исках и с бял и едър цвят, а моя е дребен и зеленикав. В една обява видях, че продават мини и моя изглежда по същият начин. Та се чудих мини вариант ли е, защото е малка саксийката или има такъв вид на цветето.
На мен тези ми харесват с едрите бели цветове.

А купените от мен са такива

# 394
Моите спатифилиуми са на полусянка. На една етажерка, близо до прозореца, но не са на самия прозорец.
Сипвам вода в чинийката почти всеки.

# 395
Според мен последната снимка не е на Спатифилум . Сякаш са различни . Нашия е много муханат . Определно е с претенции от към място .

# 396
  • Карлово
Да, на последната снимка прилича на КАЛА.

Отчет. Засадих всичко, кои в скаксии, кои в градината, ако нещо се хване, супер.

# 397

В прогрес.

# 398
  • София
Имам 4 спатифилума. Разсадила съм ги от една малка саксийка на времето, а сега са големи и изглеждат много добре. Държа ги до прозорец, но на сянка. Обичат обилно поливане. Цъфтят с мнооого цветове.
Това на снимката не ми прилича на спатифилум.

# 399
Първите снимки са от нета.Такива съм виждала цъфнали из мола и така си го харесах. Втората снимка е от градински център, който продава това растение за мини
Тези, които ги взех от Практикер изглеждат така .
Имат вид на тези, които се продават за минита. Затова се чудя какво съм купила изобщо 😂

# 400
Кала къде е подходящо да сной, на слънце или сянка?

# 401
Моята кала е на полусянка. Чудни листа прави всяка година, само за това я гледам, защото ми цъфти през една-две години....
Я да ви питам, че се сетих. Защо не мога да докарам каНа до цвят? Почти всяка година пробвам, прави листа и до там. Как се гледа кана? Помня, че някой тук в темите беше показвал чудни нацъфтели, и по градинките ги има навсякъде, в топлите страни били инвазивни, само при мен не щат да цъфнат.

# 402
Флокс, предполагам, че и липсва слънце и жега. По нашите ширини са винаги недостатъчни.

# 403
Значи тази година изобщо да не се надявам, с това студено лято Disappointed

# 404
  • Пловдив
Morkovelka99, имаш си спатифилум. Както са ти казали не на пряко слънце,  поливане. Като порасне, ще стане като на другите снимки.

Общи условия

Активация на акаунт