Отговори
 • Мнения: 12
Все по-често виждам къщи,апартаменти,гаражи,парко места като цени за имот в София. Да, не са все още 2500-3000евро кв.м,но и тези се виждат.

От време на време звънкам на брокери из Варна и Бургас да ги питам как седят нещата и питам за Х цена дали има търсене и уви има сделки на цени 1700-2200евро кв.м . Предимно на добри места или първа линия море,но мислите ли,че тези два града ще станат някой ден като в София ?. Аз лично не мисля,но явно хората които взимат имоти там имат друго виждане.

Доста апартаменти се продадоха последните 2-3г в Бургас и Варна и може би затова цените да са височки ?.

Какво мислите за инвестиция в имот в тези два града ?. Все пак в София там да доста скъпички.

# 1
 • Мнения: 26 001

Какво мислите за инвестиция в имот в тези два града ?

Мисля, че точно тези, които купувате за инвестиция, надувате имотния балон. И не само в тези два града, ами навсякъде.
Хем надувате, хем ревете после, че било скъпо. А какво да кажат тези, които търсят имот, за да живеят там?

# 2
 • Мнения: 15 563
Ти първо кажи колко е Х и защо очакваш на първа линия/хубав квартал във Варна/Бургас цените да са като за оскубана панелка в Търговище.

# 3
 • Мнения: 11 002
Имоти купуват моряци, за инвестиция. Имам няколко такива познати. На единия жена му напусна работа, за да работи като хазяйка. Отдават под наем, купуват следващ и така. После дойдоха заможни украинци, които плащат високите наеми, сигурно и купуват имоти. После все пак са морски градове, хубаво София е столица, ама всеки иска на морето. И накрая вече масовия човек се отказа да чака да се пукне този имотен балон и хората са склонни да купуват дори на абсурдно завишени цени, защото утре цената ще е двойна. На нашия апартамент за 5 години му се вдигна цената с над 100%, което за мен е нелепо.

# 4
 • Мнения: 1 743
По принцип Варна и Бургас са курортни градове, нормално е да са с по-високи цени от Велико Търново например. Специално във Варна живеят много руснаци и украинци, което също вдига изкуствено цените не само за покупка на жилище, а и за наем на същото. Ако съм от София и имам пари, бих купила във Варна имот, не бих купила втори в София или в някой провинциален град. Но съм пристрастна понеже съм от Варна. Морето си е море Simple Smile

# 5
 • Мнения: 7 634
Всеки има право да си купува имот за инвестиция. Все още са по- ниски цените в Бургас и Варна. Въпреки това аз лично не бих си купила там.

# 6
 • Мнения: 1 953
Бургас и Варна са градове по-приятни за живеене от София.Много се купуват ваканционни апартаменти или за инвестиция и даване под наем.

# 7
 • Мнения: 12
Всеки има право да си купува имот за инвестиция. Все още са по- ниски цените в Бургас и Варна. Въпреки това аз лично не бих си купила там.

Нормално да са ниски не са столицата,но заради морето растът и то бая бързо тези 2 града ще станат редом с София на цени сигурно след 10г.

# 8
 • Мнения: 3 005
И какво ще стане като икономическия бум приключи или украйнци/руснаци си идат по родните места и има отлив от наематели и желаещи да купуват? Или си мислим, че хорото ще продължава вовеки? Simple Smile

# 9
 • Мнения: 1 743
Руснаци има във Варна от както аз се помня. Идват заради климата и храната. Поне тези, които са около мен имат жилища тук и всяка година идват за 2-3м. Бриз, Евксиноград и Дружба е пълно с тях. На украинците не знам каква ще им е съдбата, но те не купуват, живеят под наем. Така, че не знам за какво хоро говориш. Руснаците не са новост в нашия град Simple Smile

# 10
 • Мнения: 15 563
Руснаците надали купуват масово след началото на войната.
Просто градовете са скъпи, в същото време масовият бачкатор взима много по-малко от софийския си колега.
Когато преди време обикалях служебно страната, колегите във Варна и Бургас взимаха колкото колегите в Русе, а наемите във Варна и Бургас са поне 50% отгоре на русенските.

# 11
 • Мнения: 3 005
Явно пак трябва да обяснявам, понеже не се мисли. Нали ако украйнците си идат ще се освободят маса квартири. Направи си сметка какво ще стане с цените на наемите, а те като паднат с иМвеститорите.

# 12
 • Мнения: 11 002
"Ако си идат" е доста условно понятие. То и балона щеше да се спука преди 5 години, ама ей на, расте си и се надува още.

# 13
 • Мнения: 3 005
Имам доста познати украйнци. Всички казват, че чакат войната да свърши и Европа/Сащ да налеят милиарди за възстановяване. Всеки чака кльопачка от запада, дори и дребните риби. Винаги след война има след военна икономика, в която много хора могат да станат много богати. Не знам, защо някой би останал под наем в чужда държава, освен ако не е на много добре платена професионална позиция.

# 14
 • Мнения: 1 743
Явно пак трябва да обяснявам, понеже не се мисли. Нали ако украйнците си идат ще се освободят маса квартири. Направи си сметка какво ще стане с цените на наемите, а те като паднат с иМвеститорите.

Ти изобщо от Варна ли си? И какво като се освободят квартири? Във Варна украинците ли мислиш движат пазара? Я се огледай как се строи и как се купува! В този град има хора от цяла България, ти инвеститорите не ги мисли-хората са имали пари и са си ги вложили! Седнал той да прави сметка на чуждите имоти и пари! Спокойно, няма да им останат празни жилищата. Варна я имаше и преди войната в Украйна 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт