Новите ви книги - 24

• 46 700
  • 468
  •   1
Отговори
# 450

Обичам библиотеката! За първи път няма да препрочитам "Властелинът на пръстените" с
голямо физическо натоварване. Моите две издания, които, особено второто, което е с твърди корици е  абсолютен заместител на гира. Обожавам го Властелинът, но понякога ръцете ми отмаляват докато го чета.  Но любовта не е лесна, особено истинската. Simple Smile Мечтая за издание на Властелинът в три отделни тома, но с твърди корици.

# 451
Привет, момичета!
Бихте ли ми препоръчали книга на любовна тематика (или да има любов сред основните сюжетни линии) за жена над 60 г.
По възможност да не бъде чиклит, нещо по-задълбочено или по-интригуващо:). Много благодаря на отзовалите се!

# 452
"Лятото, когато срещнах Джак", за мен си избива на чилит, но според издателите е исторически роман 😀 Мисля, че за жена на 60, която харесва любовни истории, ще е идеален.
"Вода за слонове", Сара Груън, има го в Читанка и е много, много хубава книга. Или ако иска по-нов "На запад с жирафите" - Линда Рътлеж, която го е копи-пейстнала най-нагло, но ù се е получило добре.
"Балканска сага" и "Дъжд" от Кармен Мишу.
"Хвърчилата" - Ромен Гари, но сигурно го е чела отдавна.
На Кен Фолет трилогията - "Устоите на земята".

# 453
Може "Да бди над нея" на Жан-Батист Андреа. Хубава книга е и излезе преди няколко месеца и ще е сигурно, че не я е чела.

# 454
+1 за "Вода за слонове"- Сара Груън! Преди години я четох и много ми беше харесала! Има си любовна нишка, а и страхотно написана история!
Да добавя скромно и още няколко предложения. Разбира се Вие я познавате най-добре жената и сама ще си решите дали е нещо по неин вкус. Другите може би също ще се включат с препоръки.
Ето  от мен няколко: " Алтъна"-Ивелина Радионова. Това е малка книжка, но пълна с толкова обич ( има и любовна нишка) и доброта, че след прочит душата ти се смирява и ти е леко и красиво! Добре те кара да се чувстваш! В тази история има обич към думите, към писането, към хората! Тази книжчица е жив пример, че прекрасните неща често са в малки опаковки!  Всичко това е  мое мнение незадължаващо никого. Стилът на авторката и по-специално тази й творба докоснаха по един много нежен начин струните на душата ми. Това е единствената книга от съвременна авторка, която съм препрочитала и за която ще кажа от сърце, че препоръчвам. Или както една много мила съфорумка казва за книгата: "тя е едно бижу"!
Другата препоръка е за книга с по-голямо втъкване на любовната нишка в историята  „Мъглите на Серенгети“- Лейла Атар, една от книгите, които оцених с пет звезди миналата година. Любовната връзка между персонажите не е основното, но е доста широко и обстойно застъпена и описана. Има и други истории зад отношенията на героите. А и те самите са прекрасни, особено мъжкия персонаж. Може да научите много неща за Африка и албиносите също.  
Мога да ви дам и други примери,  като например едни от най-любимите ми романи, в които романтичната насоченост е съчетана блестящо със сюжета- "Гордост и предразсъдъци"- Джейн Остин и "Птиците умират сами"-Колийн Маккълоу.
Класически са, но невероятни! Героите оживяват всеки път като ги препрочитам! Това разбира се важи за всички книги, в зависимост от душата на човека- какво го докосва, радва, усмихва, вдъхновява! Магията на книгите в чист вид!
В тази посока ето една случка на несъвпадение с приятел. Simple Smile Може и да сте приятели с някого  и да четете една книга и да имате различни усещания докато я четете и различни любимци. Пример ще дам с книгата, която препрочитам ( още съм на първата част, давам я бавно и с наслада) , а именно "Властелинът на пръстените". Моя приятелка и аз споделяхме мнение за книгата и героите. Имахме разни допирателни по харесваните неща, но и много разлики. Имах чувството, че сякаш сме чели различна книга! Ето най-дребен пример: тя се възхищава и харесва Арагон и Арвен-характер и сила на духа. Аз също го правя, но някак си много повече ми допаднаха Еовин и Фарамир. Другите двама толкова бяха съвършени -те са имали доста повече време, за да изградят характера си най-малкото. Но Еовин и Фарамир се превърнаха в любимите ми персонажи в книгата ( това е книгата с най-много любими персонажи, които имам) .Останаха си и една от любимите ми литературни двойки. Харесаха ми много, много като  история и характери. А още повече ми хареса как израснаха в историята (страхотен разказвач е Толкин, като майстор художник извайва светове и хора). Хареса ми и ме докосна и как излекуваха душите си един чрез друг, не че Толкин го е разтеглил толкова много описателно, но и това, което е отделил е достатъчно. Не знам как да обясня по-ясно, това може само да се почувства!  И много се радвам, че я прочетох и че сега я препрочитам!  И така обратно към случката.... приятелката ми не разбираше как така харесвам повече тези несъвършени образи и особено пък Еовин, пред Арвен символ на женственост. Тя обича всичко да и е подредено -ясно и красиво и съвършено. В което няма нищо лошо, просто на мен ми е досадно и някак си  особено в  книга ( в реалния живот не познавам никой, толкова съвършено добър като Арвен) Но в книга за мен е сякаш героите си стоят в една позиция през цялата история, което не е моето изобщо. Харесвам несъвършените хора. ( Елфите са изключение, защото не са хора, а и са имали доста повече време да работят над себе си Simple Smile ) В несъвършенството е съвършенството! Да има какво да научаваме всеки ден и да се удивляваме, за мен това е смисълът!  
Усмихнат ден, четящи и много позитивно настроение с хубава книга!
И благодаря за споделеното отново! Може някоя книга да не е моята история в момента или никога, но толкова ви се радвам като чета впечатленията ви, дори само заради тази ви радост и ентусиазъм с който споделяте!

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 14:49 от eovin***

# 455
  • Някъде там
Прочетох доста  противоречиви мнения за тази книга, но реших все пак да си я поръчам. Дано да ми допадне.

# 456
Кестеновия човек

# 457
Новите ми попълнения .

# 458
# 459
  • Някъде там

# 460
  • София
Срещата на сляпо с книга за май на Charly Wilde

Скрит текст:

# 461
# 462
Купчината "За четене" расте

# 463
От Хиполенд с 25%

# 464
👉https://www.bard.bg/book/?id=2931

Тийгън е бременна в осмия месец, сама и отчаяно иска да остави зад себе си своя разпадащ се живот. И затова потегля по пътя с намерението да остане при брат си, докато не реши как да продължи. Но не подозира, че е тръгнала право към виелица.

Така и не стига до целта си.

Закъсала в пущинаците на Мейн с разбита кола и счупен глезен, Тийгън осъзнава, че е направила ужасна грешка. И тогава се случва чудо – спасена е от мъж и жена, които ѝ предлагат подслон в топлата си къща, докато виелицата отмине.

Но нещо не е наред. Тийгън смята, че изчаква бурята, но времето минава и тя започва да разбира, че е попаднала в смъртна опасност. Убежището, в което се намира, изглежда се е превърнало в капан.

И сега тя трябва да направи всичко възможно, за да спаси себе си – и нероденото си дете.

Разтърсваща история за майчинство, оцеляване и несбъднати очаквания. Авторката на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ Фрида Макфадън ви представя снежен трилър, който ще ви смрази до мозъка на костите.

Общи условия

Активация на акаунт