Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 2

• 15 223
  • 263
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И аз съм минала 4 инсеминации, всичките бяха след 12 часа 🙂

# 241
Момичета, искам да попитам на пункция като имате "кухи" яйцеклетки, какво обяснение ви е дадено от доктора за тази " ситуация"?

# 242
Всеки път явно е различно. Нас ни викаха в 11 ч за даване на материал от партньора и чак към 13:30 беше инсеминацията. Аз бях миналата седмица в понеделник.
Момичета, инсеминациите рано сутрин ли ги правят или всеки път е различно? Благодаря 🤗

# 243
Здравейте,

Преди 2 години бях пациент на д-р. Сенкова с няколко инсеминации, за жалост неуспешни. Искам като последен шанс да пробвам инвитро при нея и екипа й. Можете ли да ми дадете малко инфо, за запиване на час и чакане, тъй като май за година и половина нещата са се променили и вече мястото е доста по-посещавано.

Благодаря

# 244
  • Be realistic - plan for a miracle.
Здравей, Petya D - най-добре е обаждане по телефона и започваш с това, че си нейна пациентка и си правила инсеминации преди време. Искаш сега нов час за консултация, за да обсъдите следващи стъпки. Те би трябвало да си те имат в системата. Възможно е да ти предложат при друг, но според мен ако започнеш с това, че си си била при нея на процедури, по-скоро ще те вместят.
Не мисля, че за стари пациенти има чакане като за първо посещение.

# 245
За нови пациенти лятото се чакаше около 2мес. Но аз също бих те посъветвала като Preggo. Мисля, че ще е по-малко чакането.

# 246
Искам да попитам нещо наскоро минавалите през пункция и свеж трансфер момичета. Вече ембриолозите действат по нов протокол и след оплождане на яйцеклетките, ги проверяват директно на ден 5.

Как се случва в такъв случай планирането на трансфер?
Обаждат се сутринта, казват, че има развили се бластоцисти и те викат веднага да отидеш?
Благодаря Simple Smile

# 247
Това нещо съвсем ново ли е? Аз имах трансфер на 1 октомври и ги проверяваха и на 3 ден.

# 248
Аз имах следене на бластоцит юли и си го следяха всеки ден. Този протокол трябва да е супер нов.

# 249
Ами в неделя ми беше пункцията и така ми обясниха. Може би и те преценяват при кой какъв метод да се приложи, защото ми казаха, че ако настоявам, ще ги проверят и на ден 3.

едит: при предишната ми пункция Юни месец си проверяваха на ден 3 и 5, значи е нещо ново.

# 250
Сега като св замисля съм чела назад по турските теми, че в Турция и Кипър това е стандарта, един вид най-новата практика, с която ембрионите не биват “притеснявани” излишно. Вероятно Неовитро вече са преминали към нея.

# 251
Не е някаква практика към всички пациенти. Може да питате Нели за вашия случай конкретно защо. Като цяло, поставянето в едно-стъпкова среда и отваряне директно на ден 5 е, за да се даде макс шанс без външен стрес за ембриончето. Например при нас го препоръча заради едничка Я и предишни неуспехи плюс възрастов фактор при мен (40+).
След пункцията Нели обикновено минава и обяснява подробно какво препоръчва и как ще се действа. Последният път бяхме 3 пациентки, за 2 препоръча едно-стъпкова среда, за едната - не.

# 252
Благодаря за информацията. Този уикенд имаше много пункции и Нели нямаше възможност както обикновено да обсъди с всеки.
Още след пункцията Докторите ми обясниха, че ще се действа така, защото било по-добре за ембриончетата. Аз нямам против, разбира се. Напрежението винаги е голямо, дори и да ги проверят на ден 3, пак не се знае какво ще е на ден 5, така че не възразих.

По-скоро се чудя чисто като планировка как се случват нещата в такъв случай. Да речем, че аз си освобождавам деня и чакам да ми се обадят и ако всичко е наред да ме викнат веднага за трансфер. Но как ли се планира това в графика на докторите за същия ден се чудя.

# 253
vanesa_georg, наистина беше лудница миналия уикенд, аз бях на преглед следобеда. Не мога да дам инфо за трансфера, но според мен, сигурно ще прекъснат прегледите към обяд, и ще ти направят трансфера, ако си на свеж. Винаги можеш да звъннеш на регистратура и да разпиташ. Ако не знаят, най-вероятно ще предадат на лекар да се свърже с теб. Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

# 254
Много благодаря, и аз стискам палци ❤
Сега съм в клиниката по друг повод и попитах. Ще споделя и тук, в случай че още някое момиче се чуди като мен. На ден 5 сутринта ги проверяват и ако има здравичко за трансфер, се обаждат да отидеш за трансфер по обяд.