Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 106
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 725
Пак опираме до въпроса защо в 12 без 5 се опитват да гласуват тези 2 млрд? Не бяха ли важни преди година-две? По време на Денков-Габриел?

Защото им трябва основа, върху която да си изградят предизборните кампании. Тъй като крещенето "мафия, затвор за Борисов, борба с корупцията, ще направим всички българи по-богати, България ще стане Швейцария на балканите, ще работим за интереса на всички български граждани" и т.н., вече се изчерпаха и никой не им се връзва.

# 13 726
Цънцарова и Николаев пък на мен ми допадат,  когато някой говори глупости трябва да бъде оборван. Друг е въпросът, че трябва да оборваш всички политици еднакво, а те не го правят.
Скрит текст:
На обратния полюс съм с Цветанка Ризова. Но като цяло на нашите журналисти им е трудно да справят с умереност. Обикновено залитат в една от двете крайности - слагачество или прекалена агресивност.

Цънцаврова  и Виктор Николаев са едни невъзпитани зависими хорица, получили ефир и неспазващи елементарните правила на журналистиката - да бъде независима и обективна. Без да влага личното си мнение!
Не е вярно, че ако някой говори глупости, трябва да го надвикват. Да поканят друг гост, който да обори с аргументи глупостите. Това се нарича да даваш трибуна на всяка страна. Но те не го правят. Влизат в махленски спорове с гостите си, надвикват ги, толерират едни, други унижават.
Това не е журналистика,  а поръчково клакьорство на махленско ниво.
Ще се огранича само с положителни примери на добри водещи журналисти от тяхната медия - Лора Инджова, Наделина Анева.

# 13 727
Цитат
Нека затворят Мариците, няма проблем. Кажи каква е алтернативата? Като вземем тези милиарди, какво ще направим с тях, така, че да последва развитие, а не да затъваме в зависимости, било храна, било ток, било инвестиции  ....

Нямаме нужда от алтернатива. Два нови ядрени реактора в Козлодуй успешно ще заменят с много по голям капацитет тока от Мариците. И ще дават много по евтин ток. Отделно, от тия 2 милиарда дето ги губим безвъзвратно, 500 милиона са точно за транформирането на региона със зелени производствени мощности, което е бъдещето, все по евтин и ефективен става техният ток, защото технологията се развива. Ако ще я караме така, е по умно за икономиката наистина да излезем от ЕС, за да си пазим тия национални съкровища, въглищните централи, че да не плащаме скъп ток заради тях по линия на зелената сдекла, дето от твоя джоб ще бъдат взети тия пари. Понеже се радваме, едва ли не, в темата че 2 милиарда нямало да влязат в българската икономика. Аз не виждам никаква причина за радост, това е някакъв мазохизъм.

Това отиди и лично го кажи на хората, които ще останат без работа. И, ако оцелееш след това, ела да се похвалиш. Защото е много лесно с лека ръка да се пишат такива неща във форума - удобно настанен вкъщи пред компа, когато става въпрос да се разруши добре устроен живот на толкова много хора. И то, за да се облагодетелстват други хора, чиито живот е достатъчно добре устроен вече.

Ехооо, не прочете ли че 500 милиона отиват при тях, за да не остане региона без алтернатива на работните им места. За да има какво да работят ще се трансформира региона, по плана както е записано, за да не се загубят работните места. Това безумие има смисъл единствено ако не спазваме зелената политика, т.е. да излезем от ЕС. За това по добре да излезем, само тогава има смисъл да пазим до края на света, въглищните централи.

# 13 728
Трибуна на всяка страна може да се дава, когато в следващото предаване поканиш гост с обратната теза.
Проблемът не е че надвикват гостите, а че не го правят с всички. Нямат един принцип. За мен еталон за журналистика са покойният Милен Цветков, както и Бойко Василев.

изследването на Тренд ми се вижда по-точно от това на "Алфа рисърч"

24,8 Герб
15,6 Възраждане
15,1 ПП-ДБ
8,5 АПС
6,9 БСп -Обединена левица
6,9 ИТН
5,1 ДПС
-...
3,5 Величие
3,2 МЕЧ

да, в това че ИТН са между 6,5 и 7 процента и че Възраждане са втора политическа сила (а мисля че имат и скрит вот) мога да повярвам. Вчерашното изследване на Боряна Дмитрова бе нереално.

# 13 729
Лорде, тук какво е АПС? Това е новото начало на Пеевски ли е? Много проценти изкарва...На предните не гласувах, но този път ще отида да ударя един глас. Не за друго, а да понижа присъствието на Пеевски в парламента Simple Smile) ДПС е с хубави проценти 5.

# 13 730
Скрит текст:
Цитат
Нека затворят Мариците, няма проблем. Кажи каква е алтернативата? Като вземем тези милиарди, какво ще направим с тях, така, че да последва развитие, а не да затъваме в зависимости, било храна, било ток, било инвестиции  ....

Нямаме нужда от алтернатива. Два нови ядрени реактора в Козлодуй успешно ще заменят с много по голям капацитет тока от Мариците. И ще дават много по евтин ток.
Скрит текст:
Отделно, от тия 2 милиарда дето ги губим безвъзвратно, 500 милиона са точно за транформирането на региона със зелени производствени мощности, което е бъдещето, все по евтин и ефективен става техният ток, защото технологията се развива. Ако ще я караме така, е по умно за икономиката наистина да излезем от ЕС, за да си пазим тия национални съкровища, въглищните централи, че да не плащаме скъп ток заради тях по линия на зелената сдекла, дето от твоя джоб ще бъдат взети тия пари. Понеже се радваме, едва ли не, в темата че 2 милиарда нямало да влязат в българската икономика. Аз не виждам никаква причина за радост, това е някакъв мазохизъм.
Кога ще се случи това? Ти бос ли ходиш, докато си купиш нови обувки?

# 13 731
АПС е Доган.

# 13 732
Тесла, моля ти се - да ти припомня ли, че живееш в България? Ще отидат някакви пари, колкото да се замажат очите на ЕС, но съм убедена, че това с нищо няма да помогне на хората, работещи там. А една сериозна част от тези пари ще отидат при определени хора. Затова и тази борба за власт - който е на власт, той ще усвоява парите. Айде да не се правим, че не знаем колко точно са ни "честни" политиците. Тук в темата сме и ще бъдем още дълго време. Ще видим кой от двама ни е прав - ти или аз.

# 13 733
За мен еталон за журналистика са покойният Милен Цветков, както и Бойко Василев.
На мен ми харесва Николай Колев от Евроком. Гостите му са от целия политически спектър, разговорите се водят спокойно и без напрежение Simple Smile

# 13 734
Е, добре е, единият-8, другият-5, Брави-брави! Доста им намалява влиянието. Доган явно печели от играта, но и той е пътник, така че вс точно. Господ е българин! За мен при тези изборни резултати пак единствената възможност е коалиция между ГЕРБ и ПП...с мощна опозиция от Възраждане+БСП+ИТН. Двете ДПС-та ще продължат да се борят един с друг, дай Боже:) Доган задкулисно в "руския" лагер, а Пеевски много отявлено евроатлантически ще го дава.

# 13 735
Лорде, тук какво е АПС? Това е новото начало на Пеевски ли е? Много проценти изкарва...На предните не гласувах, но този път ще отида да ударя един глас. Не за друго, а да понижа присъствието на Пеевски в парламента Simple Smile) ДПС е с хубави проценти 5.

АПС е АД.
АПС - Алианс за права и свободи.
ДП-Ново начало си е ДПС.
За който не е наясно - и вчера Боряна и днес Ганев дават около 8,5- 8,9 на АД (АПС)и 5,1 - 5,6 на ДП (ДПС)

П.С. Близките абревиатури между АПС и ДПс не са случайни. Но "оригинала" е превзет от ДП, а АПС е "клонинг"

# 13 736
Скрит текст:
Цитат
Нека затворят Мариците, няма проблем. Кажи каква е алтернативата? Като вземем тези милиарди, какво ще направим с тях, така, че да последва развитие, а не да затъваме в зависимости, било храна, било ток, било инвестиции  ....

Нямаме нужда от алтернатива. Два нови ядрени реактора в Козлодуй успешно ще заменят с много по голям капацитет тока от Мариците. И ще дават много по евтин ток. Отделно, от тия 2 милиарда дето ги губим безвъзвратно, 500 милиона са точно за транформирането на региона със зелени производствени мощности, което е бъдещето, все по евтин и ефективен става техният ток, защото технологията се развива. Ако ще я караме така, е по умно за икономиката наистина да излезем от ЕС, за да си пазим тия национални съкровища, въглищните централи, че да не плащаме скъп ток заради тях по линия на зелената сдекла, дето от твоя джоб ще бъдат взети тия пари. Понеже се радваме, едва ли не, в темата че 2 милиарда нямало да влязат в българската икономика. Аз не виждам никаква причина за радост, това е някакъв мазохизъм.

Това отиди и лично го кажи на хората, които ще останат без работа. И, ако оцелееш след това, ела да се похвалиш. Защото е много лесно с лека ръка да се пишат такива неща във форума - удобно настанен вкъщи пред компа, когато става въпрос да се разруши добре устроен живот на толкова много хора. И то, за да се облагодетелстват други хора, чиито живот е достатъчно добре устроен вече.

Ехооо, не прочете ли че 500 милиона отиват при тях, за да не остане региона без алтернатива на работните им места. За да има какво да работят ще се трансформира региона, по плана както е записано, за да не се загубят работните места. Това безумие има смисъл единствено ако не спазваме зелената политика, т.е. да излезем от ЕС. За това по добре да излезем, само тогава има смисъл да пазим до края на света, въглищните централи.

Ти сериозно ли вярваш, че тези неща ще се случат?!

-------
Лорде, щом даваш Бойко Василев като еталон ( съгласна съм с това), как е възможно да одобряваш поведението н Цънцарова и Виктор Николаев?!  Та те са на двата противоположни края! Не харесвам опростаченото поведение на водещи.

ПС Аз се ограничих с примери от тяхнта медия - Нова тв. Как едни могат да имат добро поведение в ефир,  други не? Значи на едни влияят, на други не могат.

# 13 737
  • София
Скрит текст:
Цитат

Лейди, аз съм без думи от цинизъм вече, честно.
Вчера, доколкото разбрах, цял ден миньорите са чакали пред НС. Но за тях, ни дума, ни вопъл.
Според мен след тези изпълнения ИТН и Възраждане спечелиха 100 000 гласа от миньорското съсловие. Ще видим.

# 13 738
Тесла, моля ти се - да ти припомня ли, че живееш в България? Ще отидат някакви пари, колкото да се замажат очите на ЕС, но съм убедена, че това с нищо няма да помогне на хората, работещи там. А една сериозна част от тези пари ще отидат при определени хора. Затова и тази борба за власт - който е на власт, той ще усвоява парите. Айде да не се правим, че не знаем колко точно са ни "честни" политиците. Тук в темата сме и ще бъдем още дълго време. Ще видим кой от двама ни е прав - ти или аз.

Ама пак казвам, ако ще вървим срещу зелената политика, да сме едновременно в ЕС, без да взимаме милиардите от него, и да плащаме скъп ток, за да пазим въглищната енергетика, тогава да почнем да разговаряме за излизане от ЕС.

Съвсем сериозно го казвам, че тия национални съкровища да произвеждат евтин ток за бизнеса и потребителя. Защото има смисъл да работят, само ако не спазваме зелената политика, квотите и т.н. Ние хем сме в ЕС, хем няма да взимаме пари от там, хем ще си кютаме скъпият ток на въглищните централи. Това е най тъпото възможно което можем да измислим като политика, което ще се отрази на икономиката на цялата държава. По тъпо от това решение, не може да измислим. С бизнеса и с работните места които осигурява, какво мислиш че ще стане с подобна идиотска енергийна политика.......

# 13 739
Не ме разбра или не се изразиха хубаво. Одобрявам, че прекъсват политици. Такова е предаването, сутрешно трябва бързо и стегнато да се говори, и да се разобличават глупостите. Дразни ме обаче, че подподът им не е еднакъв за всички. Като ще прекъсват - да прекъсват всички, а не избирателно.

Тесла, ред партии и политици са срещу зелената политика ,  светът не е готов за нея.  (включително и Макрон), но не напускат ЕС. Зелената сделка бе една голяма простотия. Твърде рязко се поиска промяната в тази насока (САЩ не са готови да се ограничат откъм замърсяване поне до 2150 година, нито Русия, Китай или Индия. Нито половината европейски държави)Вече има сериозни стъпки назад в тази посока, но ние не се възползваме. Видя се и по предпръсиединителните програми колко усвоихме от "зелените" техннологии. Само дето някои хора станаха по-богати - Плевневлиев, Цветелина Бориславова, Прокопиев (който продава соларни панели и в СРМ). За "зелените" политик мога да изпиша цяла дисертация стига да има кой да чете.

Ситуацията е такава защото ПВУ имаше съвсем друг вид, а КП го преработи въведе едни зелени квоти, които никой не му е искал (даже от ЕК казаха че са нереалистични), а не обясни как ще се случат. Целта бе да се вземат едни пари, но ЕК не се върза и си вкарахме автогол, защото нямаше дебат нужен ли ни е такъв ПВУ.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 10:18 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт