Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 058
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 785
Дали буквално е седял в скута му не знам. Но определено се възползваха от близоста си с него, нееднократно ХИ и ДП са заснемани един до друг в пленарна зала, как "коват" закони.
Ако вярваме на ББ (аз му вярвам поне за това) ДП се е срещал по-често с представители на ПП, отколкото с него. Говорим за официални срещи, не за неофициални.
Като стана част от конституционното мнозинство ДП бързо забравиха че е бил в Магнитски. Като падна правителството изведнъж стана лош.

Щом му вярваш....аз имам причини да не му вярвам. Другият актуален виц в момента е, че ППДБ са били виновни за унищожаването на Булгартабак. Сигурно и за възродителния процес имат вина тези лоши хора......

# 13 786
Вината за Булгартабак е на АД. Той бутна О. Герджиков, когато Шулева се опъна и НДСВ клекна по темата Булгартабак. Но това не значи че ПП си нямат свои вини. За конституцията написах - изобщо не беше приоритет, но нали трябваше да видим великана ХИ каков ще измисли. На него големите му драми бяха Гешев и Конституцията - ето видяхме какво направи. Дойде Сарафов и вкараха недомислени клаузи в Конституцията, от които тя стана в пъти по-зле.

П.С. ПП - ДБ (както и всички други партии и коалиции) са виновни само за грешките по време на своето управление.(общо 16 месеца в два неизпълнени мандата) Не знам кой може да им вменява чужди вини, Възродителният процес бе с десетилетия назад

# 13 787
Доживях да чуя, че някой харесва Денков Astonished
Помня ДП на една среща как му подвикваше "записвай бе". И той записва.

Намери инфо за 70-те и 80-те години, ама тогава сигурно е имало недохранване, затова и затлъстяването не е било проблем. Wink
Еми как да не е имало глад. Нямало е банани.
болднатото видя ли го или ти го разказаха?
Аз харесвам Денков.

# 13 788
Видях го на запис. Малко преди пашата да изгони репортерите.

# 13 789
Пожелавам му на КК да вземе вторият мандат. Тогава ще му гледаме панаирите.

# 13 790
  • София
В момента копейкин се пеняви по Нова. Крещи (според него е нормален тон), прекъсва водещия, не изслушва. Щял да предложи правителство със себе си премиер и ще има правителство при техните условия.
Можел да договори условията с ЕС. ЕС ни дължали парите по ПВУ, без да трябва да правим нещо. Ще направят още ТЕЦ-ове.
Ясна е работата. Не иска да управлява. Продължаваме с крясъците (явно са признак за достоверност и убедителност), лъжите и популизма.

А преди това с АВ имаше нормален разговор с факти и цифри.

Костадинов също като Мицкоски. На северните ЕС им е длъжен да ги приеме без условия, щото без тях Европа била като недовършена симфония. Laughing
На Копейкин пак ЕС му е длъжен нещо без условия. Laughing Цялата му риторика е такава. Кланя се на батюшката, но лошият Запад му е длъжен за парите.

# 13 791
Доживях да чуя, че някой харесва Денков Astonished
Помня ДП на една среща как му подвикваше "записвай бе". И той записва.

Намери инфо за 70-те и 80-те години, ама тогава сигурно е имало недохранване, затова и затлъстяването не е било проблем. Wink
Еми как да не е имало глад. Нямало е банани.
През 80-те години родителите пращаха децата си да купят хляб и те го изяждаха половината преди да го отнесат вкъщи. Задайте си въпроса Защо?

# 13 792
Нищо няма да търся,като постна общодостъпно инфо,насреща говорене на ангро.

Дали са доволни македонците,че ги отделиха от Албания,някой нещо да е мяркал по техните форуми,медии,коментари в нета?Реакция,нещо?
А СТ нещо да е написал за Македонияяя?

# 13 793
Абе, ясно е, че ПП уволняват хората за тяхно добро. Виждат се процентите как намаляват при всеки нови избори, според мен, ще се стопят под изначалните на ДБ. Simple Smile)
А, те са невежи тия хора и не знаят колко по-добре ще са после. Ще завалят работни места, инвестиции.
ДП, КП и ББ ще го направят, само да приберат парите от ПВУ.Innocent

Направо милионери ще ги направят, а те така да се дърпят. Трябва да изчакат само няколко годинки, докато им осигурят работни места. Ама какво пък - ще стоят без работа и пари, обаче послееее, такъв прекрасен живот ще ги чака, че да им завиди човек.

# 13 794

Дали са доволни македонците,че ги отделиха от Албания,някой нещо да е мяркал по техните форуми,медии,коментари в нета?Реакция,нещо?

Не са. Квичат на умряло, колко са онеправдани. Нахакаха си го сами, адски съм доволен.
От тях се искаше да направят едно малко измемение в Конституцията и можеха да плеснат с ръце "ето изпълнихме условията на България". След преброяването окоол 600 българи излязоха, значи нямаше да има цунами от хора декларирали че са българи.
Вместо това те поискаха да не се съобразяват с нещо което са подписали. Имаше договори за приятелство с които не се съобразиха, няколко решения на Парламента ни, лобито им едвам убеди ЕС да направят компромис и ето пак почнаха с вербалната омразата и с  искането за предоговаряне. На ЕС му омръзна.
Хак им е, сега като влезе Албания ще имат още една спирачка освен Гърция и България. Нека, нека се сърбеят, тя и Сърбия няма скоро да влезе.

# 13 795

https://www.vesti.bg/sviat/premieryt-na-rsm-mickoski-izbuhna-tov … -e-diktat-6209523
Премиерът на РС Македония Мицкоски избухна: Това е диктат

# 13 796
СТ няма да мъцне за Македонияяяяяяя. Видя се, че така нареченото френско предложение сработи, а той за това свали правителство. Какво да каже?

# 13 797
Miriel, в резюме - ГЕРБ, ППДБ и ДПСНН искат да се приеме пътна карта в енергетиката(сетили се в последния момент), от която зависят 500 милиона по Плана, Възраждане и ИТН са против затварянето на централите и затова блокират. Отделно трябва да гласуват и ветото на президента.
ще загубим 500 млн  заради евтин популизъм и главанащина.  Браво.

"Браво" я! Къде спаха месеци наред, за да опрем до точно тези броени часове преди това НС да влезе в историята?

Този ресурс, който щяхме да получим безвъзмездно от ЕС, сега трябва да бъде осигурен от националния бюджет на България, обясни Теменужка Петкова, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Хубаво е, по думите ѝ, онези партии, които провалиха заседанието и проявяват псевдозагриженост за българските миньори, да кажат откъде ще дойдат тези средства, от какво и кого ще лишим от половин милиард, коя сфера ще лишим от тези пари, за да осигурим парите за българските миньори, поиска тя.

Парламентът бе поруган с хулигански прояви - дърпане на кабели, чупене на високоговорители, бутане на депутати. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Петков заяви, че са избрали да подкрепят Плана за възстановяване и устойчивост. Това са европейските средства, за които осем месеца се борим, добави той.

Видяхме хора, които нямат аргументи, да трошат парламента. Като им свършиха аргументите, взеха да пускат чалга на микрофона на парламента от трибуната, да дърпат кабелите и да трошат, коментира Асен Василев. Той посочи, че преди една година тази програма е била подготвена и тогава е минала през парламента с определени дефекти, защото тогава, по думите на Василев, ГЕРБ са си правили тънки сметки да не загубят миньорски вот.

Сега, една година по-късно, им дойде акълът в главата, и казаха, че трябва да се приеме, защото 30 септември 2024 г. е крайният срок ние да поискаме над 500 млн. евро за българската енергетика, посочи Василев и добави, че е нормално да се стигне до ескалация, след като това се прави в последния ден на парламента, насила. Нормално е това да доведе до ескалация, защото така не се прави, защото имахме една година това да се случи по нормалния начин, добави той.

Председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков заяви, че промените в енергетиката се случват и ще се случват, така, както е по целия свят. България да стои на нива от 50-те години на миналия век и да очаква да бъде конкурентна, няма как да се случи, посочи Денков и отбеляза, че средствата по ПВУ са необходими на хората.

Сега пак ще станат промените, но хората няма да имат пари и това ще е благодарение на "Възраждане" и ИТН, констатира той. Така че след два, три, шест месеца, когато няма достатъчно пари за миньорите – да знаете, че е заради това, което стана днес, добави Денков.

# 13 798

През 80-те години родителите пращаха децата си да купят хляб и те го изяждаха половината преди да го отнесат вкъщи. Задайте си въпроса Защо?
JoyJoyJoy Точно.
Бях и изглеждах отчетливо недохранена, а единственият ми шанс да хапна хляб беше, ако ме пратят до магазина. И сега не ям хляб... Детска травма.
Имам усещането, че за много хора диктатура на КК ги докарва до пълзящ ужас, но пък диктатура на ДП - до приятна възбуда.
Може и да греша.

# 13 799
  • София
Абе, ясно е, че ПП уволняват хората за тяхно добро. Виждат се процентите как намаляват при всеки нови избори, според мен, ще се стопят под изначалните на ДБ. Simple Smile)
А, те са невежи тия хора и не знаят колко по-добре ще са после. Ще завалят работни места, инвестиции.
ДП, КП и ББ ще го направят, само да приберат парите от ПВУ.Innocent

Направо милионери ще ги направят, а те така да се дърпят. Трябва да изчакат само няколко годинки, докато им осигурят работни места. Ама какво пък - ще стоят без работа и пари, обаче послееее, такъв прекрасен живот ще ги чака, че да им завиди човек.
И ще им е чист въздуха. Тук ще дишаме друг въздух, не като в Сърбия и Турция, където бумти въглищната енергетика. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт