КАРТИ ТАРО - ТЕМА 33

• 18 585
  • 563
  •   1
Отговори
# 465
Днес точно за подобни злословни енергии си мислех, по повод разговор с приятелка, която се опасяваше от подобно недоброжелателно отношение и поведение от колеги и картите, които и хвърлих.Та си размишлявах, че вероятно, ако се беше паднала някаква комбинация като 3 чаши + 7 мечове може би би показала такова нещо. Или в добавка 5мечове...

Или Мага , 5 жезли , Висшата жрица, Паж мечове, Страшния съд

О да, за Висшата жрица не се сетих, а точно тя ми е излизала веднъж за разни интрижки, сплетни и клюкарски истории в практиката. И на теория сега се сещам, че съм чела че в негативната си проява така показва,т.е.когато е до негативни карти. В случая тогава беше до 10 мечове. Казуса беше, че колеги обвиниха несправедливо жената, на която хвърлих картите.
Паж мечове и 5 жезли съм съгласна също.
Само не ми се връзва СС и Мага, но не пречи и те да се проявят така..

Между другото да споделя една триада дето хвърлих наскоро с въпрос свързан с моя възрастна роднина на 85 г. Беше се разболяла (вирус)и мн се разтревожих за нея и хвърлих с въпрос какво развитие ще има. Паднаха се тези карти, които буквално си показаха резултата.

Тълкувам си Кралицата мечове като мен в случая, защото съм Везна, а и ходих до нея да и занеса лекарства, сготвена храна и продукти, защото живее сама и няма кой да и помогне.  
Изображението на първата карта си е доста показателно за казуса, и последния рицар жезли наистина показа, че ще се възстанови. Към днешна дата, да ми е жива и здрава е добре...доколкото позволява възрастта и...

Забелязвам, че за здраве като питам тази колода е доста говореща... Въпреки, че все я свързвам с любовните тематики, на визия

Силфида,
Полезно, благодаря.

# 466
Скрит текст:
narni, на някой ще му спадне ентусиазма. Много радост, много емоции, но ще прегорят в един момент. Това не е задължително да означава провал на сделката.

Mystic, за мен тези карти само потвърждават това, което споменах и при предишните карти - ситуацията е реакция или резултат от нечия простъпка. Човекът чувства, че нещо не се случило по справедлив за него начин и е изпаднал в апатия, а може и направо да си е обиден.
Скрит текст:
Реших да пробвам само с прави карти. Този път въпросът е: Какво чувства към мен в момента:

Ясно ми е, че няма романтични чувства, поне такива не виждам в тези карти. Но ми е интересен вашия прочит. За мен Страшния съд е много енигматична карта. И пак два големи аркани…

Друго странно нещо, което ми се случи. След като ги изтеглих, ги върнах една по една на различни места в тестето, за да не останат една до друга. Разбърках ги и питах - Каква е причината да се отдръпне и изтеглих абсолютно същите три карти, но в различна последователност Astonished

Обиден, защото се чувства “осъден”, някаква критика е понесъл по Страшния съд със Справедливодтта, също е възможно.
Не знам дали защото се чувства "осъден" или "съди" отсрещната страна за нещо, но е едно от двете. При три извадени карти Страшния съд и Справедливостта да се паднат заедно е ясно послание от тези с мигаща червена светлина

Определено той е този, който съди. За съжаление картите не казват нищо, което вече не знам. Но пък дават обективната настояща ситуация. Потвръждават, че е по-голям критик, отколкото дори мога да си представя. Благодаря много на всички включили се.

# 467
Здравейте,  от една седмица и аз имам карти и се опитвам да ги разчитам, като Ви чета постоянно. Днес си хвърлих келтски кръст, по въпрос: Какво трябва да направя за да преминат в романтични отношенията ни с В?
Ще съм ви благодарна, ако ми помогнете с тълкуването.
1- Асо чаши
2- Крал пентакли
3- Асо пентакли
4- Магьосникът
5- Тройка жезли
6- Рицар жезли
7- Седмица пентакли
8- Асо жезли
9- Двойка жезли
10- Императрицата

# 468
Здравейте,  от една седмица и аз имам карти и се опитвам да ги разчитам, като Ви чета постоянно. Днес си хвърлих келтски кръст, по въпрос: Какво трябва да направя за да преминат в романтични отношенията ни с В?
1- Асо чаши
2- Крал пентакли
3- Асо пентакли
4- Магьосникът
5- Тройка жезли
6- Рицар жезли
7- Седмица пентакли
8- Асо жезли
9- Двойка жезли
10- Императрицата
Какви са отношенията ви в момента? Поддържате ли контакт? От колко време се познавате? И двамата ли сте свободни? Пробвали ли сте нещо преди?
Какво е вашето тълкуване?

Малко контекст никак няма да е излишен, защото така да се тълкува си е чисто стреляне в тъмното.

След това ще ви посъветвам да си вземете класическата колода, защото за начинаещ човек тя е по-лесна за тълкуване. Картинките са опростени.

Така без контекст по тези карти според мен няма тези отношения няма как да прерастнат в романтични. Много аса говорят за пресни отношения, но няма нищо, което да говори за чувства, страст и т.н.

# 469
За момента сме в приятелски отношения, но има и флиртуване. Познаваме се от няколко месеца и двамата сме свободни.
Така както аз ги виждам нещата по Асо на чашите, аз имам чувства, но за неговите не ми става ясно. В крайна сметка с императрицата си мисля, че можем да достигнем до романтична връзка.

1- Асо чаши
2- Крал пентакли
3- Асо пентакли
4- Магьосникът
5- Тройка жезли
6- Рицар жезли
7- Седмица пентакли
8- Асо жезли
9- Двойка жезли
10- Императрицата
Какви са отношенията ви в момента? Поддържате ли контакт? От колко време се познавате? И двамата ли сте свободни? Пробвали ли сте нещо преди?
Какво е вашето тълкуване?

Малко контекст никак няма да е излишен, защото така да се тълкува си е чисто стреляне в тъмното.

След това ще ви посъветвам да си вземете класическата колода, защото за начинаещ човек тя е по-лесна за тълкуване. Картинките са опростени.

Така без контекст по тези карти според мен няма тези отношения няма как да прерастнат в романтични. Много аса говорят за пресни отношения, но няма нищо, което да говори за чувства, страст и т.н.

# 470
За всички, които тепърва навлизат в необятният свят на Тарото, ето едно прекрасно и полезно местенце, пълно с обширна информация за картите:

https://shaangreal-tarot.blogspot.com/?m=1

Нещо, на което попаднах днес там, като интерпретация на Седем меч:

"В 7 вече не сме зависими от другите и ставаме самостоятелни, това е преход към уединяване, за да се усъвършенстваме. Преход към Зрялост.

В 7 Меча вече разчитаме на себе си, на вътрешната си мъдрост, а не на онова, което ни се подава като идеи и представи за правилно и грешно.

Какво е отнел образът в картата от другите, какви са тези мечове, които е понесъл? Просто взима това, което смята за ценно от техните идеи, знания и мъдрост, но разбира, че не всичко си струва и затова оставя някои от Мечовете назад. Вече не е на тяхното мнение, продължава с представите и информацията, които смята за смислени и оставя концепции и мнения, които не смята за адекватни.

Мечовете представят цели, идеи, думи, слова, мнения, ръкописи и т.н. Т.е. възможно е 7М да е крадец, но на информация, виртуален хакер."

# 471
Добре ли е да се питат картите, когато всичко е наред или трябва да има конкретен казус/проблем/съмненение? За развитие или за чувства най-вече? Не знам колко е ок да се рови и дали картите показват моментни чувства или дългосрочни, или примерно биха показали стар проблем.

# 472
  • там, където ми харесва
И трите ситуации може да покажат картите.

# 473
Добре ли е да се питат картите, когато всичко е наред или трябва да има конкретен казус/проблем/съмненение? За развитие или за чувства най-вече? Не знам колко е ок да се рови и дали картите показват моментни чувства или дългосрочни, или примерно биха показали стар проблем.

За ТаРоТо с ИрОнИя
Трябва ли да имам проблем, за да търсим съвет от картите?

Събудих се с желание за нови знания и предаване на такива. Почетох малко за обърнатите карти, но въпросът на Tanya Valcheva се беше загнездил в главата ми. Реално са два въпроса, но ще ги карам по ред.

Преди време бях пуснала пост за различните хора, гледащи на Таро. Сега ще говоря за хората, на които им се гледа. В повечето случаи човек прибягва до зодии, хороскопи, номеролози, врачки и баячки когато има проблем. Често това е последна инстанция когато изход не се вижда, последен лъч светлина в безкрайния мрак. Това са най-честите случаи, но не и винаги.
Да разделим на няколко типа търсещите съвет от Картите.
Отчаяните - Най-често това са хора, които не могат да възприемат реалността или не желаят да го направят. Дори когато отидат при таролог и той не им кажа това, което искат да чуят, го обявяват за шарлатанин и скачат на следващия предсказател. Те търсят проблема в другите и в света, но не и в сами себе си. Често искат да им се каже, че желанията им ще се сбъднат докато си лежат на дивана (метафорично казано).
Любопитните - Аз лично имам доста приятелки и познати, които обикаляли по всякакви гадателки, астроложки и т.н. Историите им винаги започват как отишли от любопитство и изобщо не вярвали, но после странната бабичка им казала много верни неща. Тези хора по мое наблюдение се срамуват да си признаят, че вярват и се опитват да го прикрият под маската на недоверие.
Търсещите съвет/отговор - Този тъп хора, приличат на първите, но са отворени към себеанализ и промяна. Те търсят съвет или насока какво да направят, за да подобрят нещата. Имат конкретен проблем или въпрос и търсят отговор само за това. Не се интересуват от всякакви нюанси и несвързани с конкретното нещо  подробности. Те търсят да или не или ясни инструкции и насоки.
Себеанализиращия - Нямат конкретен въпрос или проблем, а просто искат да разберат по-добре себе си и заобикалящия ги свят. Отворени са към всякаква информация и анализ. Рядко срещани.

След това отклонение при какви ситуации и типовете хора, които търсят съвет от картите, ще разкажа малко за това двата основни вида питания към картите.
Към Таро може да се обърнем с конкретен въпрос или проблем, но може и да се направи общо гледане. Някои гледащи не харесват втория тип подредби без въпрос. Аз лично го практикувам, защото дава възможност да се види моментната ситуация отстрани и на къде ще ни отведе този път. Темата за общите гледания е много хубаво разгърната в книгата "Ръководство по Таро" на Джоан Бънинг, силно препоръчвана от мен.
Има и подредби, които са така направени, че нямат нужда от въпрос, защото такъв се съдържа в самите позиции на картите. Така е подредбата за здраве, която бях споделила преди доста време в някоя от темите.
Друга възможност е да се зададе тема на подредбата пък картите да покажат най-важното. Например тема "Личен живот" и се прави един Келски кръст, който да даде поглед над цялата картинка. Или тема "Работа" и една, три или пет карти, които да разкажат история.
За тези общи гледания не е нужно да сме изпаднали в някаква дупка или да сме изправени пред проблем. Понякога просто искаме да свирим часовника, да видим дали сме на правилен път. А и както се казва "Много хубаво не е на хубаво" и както всичко е цветя и рози измежду тях да се е скрила оса.
Независимо дали има конкретен въпрос или не, картите ще дадат информация на всеки, които е готов и отворен да ги разчете. Много зависи и от това какво търси този, които е хвърлил картите. Тук във форума има много примери за хора хвърлили карти и ги тълкуват спрямо това, което искат да чуят като отговор, а страничен човек да ги тълува по съвсем различен начин.

За самото значение на картите сме коментирали и преди и е съвсем различна тема, но лекичко ще я зачекна и сега. Може някой да ми се изсмее, но аз вярвам, че за да бъде боравенето с Таро пълноценно трябва да си има някаква дарба. Въпреки че често настървено препопичвам разни ръководства в тях има само сухата теория. Истинското тълкуване на Таро според мен идва от комбинацията от знания, интуация и щипка дарба.
Та, както съм казвала и преди, по мое мнение картите са средство да се свържем с интуицията си/вътрешния си водач. Те ще ни покажат това, което трябва да знаем и би ни било полезно. Понякога може да се търси отговор за работа, но картите да ни насочат към проблеми в личния живот.
Най-важното е да сме отворени към съвети, насоки и различни гледни точки.
Едно от моите правила, което прилагам и когато гледам на себе си, е "Първо търси вината/грешката в себе си".

Всичко изписано е мое лично мнение. Не казвам, че е истина.

# 474
  • там, където ми харесва
Здравейте, попитах таро Ще бъдем ли заедно другата година с Г?
Хвърлих келтски кръст
1. Девет пентакли
2. Крал чаши
3. Тройка пентакли
4. Кралица пентакли
5. Рицар чаши
6. Виша жрица
7. Седем чаши
8, три чаши
9. Свят
10. Две чаши
Тук съм тълкувала кралица пентакли и крал чаши като ние двамата. Жрицата в комбинации с три пентакли и две чаши. Изходът свят с три чаши. Общо взето отговора е положителен четирите карти в крайния ред говорят за бъдещи отношения. Мнение на другите три чаши - очакване на празненство . Изходът свят с две чаши - връзка.
Какво е нашето мнение?

# 475
Здравейте, ще си намеря ли работа скоро. Благодаря предварително

# 476
Здравейте,имам въпрос 😀
Ако си гледаме сами на нас дали картите показват точно?
Питам за пореден човек въпрос свързан със мен и постоянно ми се падат сходни карти с цялостен отговор ДА,помолих една жена да ми гледа за същия човек - Ами излезна съвсем различно .....🙄🤔
Чак се чудя дали нейните карти показват точно или моите....но моите всеки път едно и също и то в моя полза 🤔

# 477
Здравейте,имам въпрос 😀
Питам за пореден човек въпрос свързан със мен и постоянно ми се падат сходни карти с цялостен отговор ДА,помолих една жена да ми гледа за същия човек - Ами излезна съвсем различно .....🙄🤔
Чак се чудя дали нейните карти показват точно или моите....но моите всеки път едно и също и то в моя полза 🤔

Коментирали сме този момент доста, прегледайте темите.

# 478
Здравейте,имам въпрос 😀

Вероятно трябва да забележиш дали ти познават картите по това да им задаваш някакви въпроси отговорите, на които в последствие да можеш да ги провериш. И то да е много скоро резултата. Говорим за обичайни, ежедневни неща, примерно очакваш някой куриер да дойде и питаш дали ще е преди еди колко си часа, ако дойде в уречено време от теб, така да хванеш как се проиграват картите ти за неща касаещи те.
На мен се е случвало да ми хвърлят карти за въпроси които ме интересуват и да не са познавали. Както и обратният вариант.
А може и да се допиташ до повече таролози и така да хванеш.
Другото нещо-не хвърляй карти когато си мн. емоционално настроена, афектирана. Аз като го правя за себе си и ми излизат моите неща които ми се въртят в главата един вид картите ми потвърждават това, за което си мисля.
Въобще трябва да си хванеш при теб с други въпроси. И така ще си усещаш нещата...практика си трябва с картите. То не случайно цял живот си се учи Тарото. Разкрива се пред нас като зелка, листо след листо, все по навътре и по навътре в същината...
Но на всеки занимаващ се малко или много с Тарото му се е случвало да не познава понякога...

Аз пък да споделя от преди малко как буквално ми отговори една от колодите ми. ( Между другото да вмъкна, че някои от колодите са по- говорящи на едни теми, да кажем по ежедневни, битови, други колоди говорят повече за дълбоки такива психологически, личностни теми, трети за любовни, четвърти за работа и т.н.)
Та, питам аз картите ще остана ли доволна от това, ако си поръчам една боя за коса, на която попаднах днес като реклама? Дали ще остана доволна, ако си боядисам косата с нея.
Вадя карта и ето какво се пада:

Да уточня, че в тази колода с карти освен 78те стандартни има и още няколко, мисля че бяха 13 или 14 допълнителни такива карти с послания на тях.

Другите карти показват все пак че избора е мой по любовниците, аз трябва да си реша. Но все пак прогнозират, че ще остана доволна, с последната карта от тези с посланията 😊 Поне така си тэлкувам нещата. Пэк знам ли...ще трябва да пробвам боята за да съм наясно...😊

# 479
Благодаря ❤️
Коя е колодата ,красива е !

Общи условия

Активация на акаунт