Обясни ми, сякаш съм на 5

• 49 889
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 1 110
Като ги видиш на място, решаваш колко голям ти трябва. Дали ти трябва голям екран или нещо което да влезе в голяма дамска чанта. Гледаш паметта да е повечко и диска...
За жената взех макбук Еър, екрана е 13 инча, тоест малък, но пък влиза в чанта и е лек като перце. Никакъв звук не издава от вентилатор или диск, защото няма. Абсолютно бижу на външен вид. Цената е височка.
Платена ОС - ако това ви обърква, вземете с инсталирана, иначе ще трябва някой да ви слага. И в такъв случай ще е пиратска, защото с Линукс няма да ви работи Майкрософт офис. Видео карта не ви интересува каква е, ако няма да пускате игри.

# 1 111
Амазон има много добра система и таблици за сравнения на продукти по критерии. Не е нужно да се пазарува от там.

# 1 112
Мога да си харесам нещо само на външен вид☺️
Значи е решено. Харесваш си нещо на външен вид и готово. Тези в Технополис само по цената се различават.

# 1 113
Мога да си харесам нещо само на външен вид☺️
Значи е решено. Харесваш си нещо на външен вид и готово. Тези в Технополис само по цената се различават.

Аз бих си харесала една хубава гривна за лятото. Много харесвам гривни с блузки без ръкави . Всеки ден мога с различни комбинации.

# 1 114
Аз също не разбирам, детето и жената си казват мнението за процесор и РАМ, обаче емпирично съм установила, един НР за около 1000 лева обикновено покрива моите нужди. Сега има инфлация, ама пък слаб долар и техниката напредва, та вероятно пак някъде там - 1000 лева. Опс, ама това е без софтуера.

Моите претенции обаче са външни:
- 15 инча
- задължително матов екран
- метална повърхност на капака и това около клавишите. Може в краен случай и някоя грапава пластмаса, но метал е по-добре.

# 1 115
Като ги видиш на място, решаваш колко голям ти трябва. Дали ти трябва голям екран или нещо което да влезе в голяма дамска чанта. Гледаш паметта да е повечко и диска...
За жената взех макбук Еър, екрана е 13 инча, тоест малък, но пък влиза в чанта и е лек като перце. Никакъв звук не издава от вентилатор или диск, защото няма. Абсолютно бижу на външен вид. Цената е височка.
Платена ОС - ако това ви обърква, вземете с инсталирана, иначе ще трябва някой да ви слага. И в такъв случай ще е пиратска, защото с Линукс няма да ви работи Майкрософт офис. Видео карта не ви интересува каква е, ако няма да пускате игри.
Позачудих се, че аз недолюбвам макбуци, но MacBook Air не е без памет – има вграден SSD диск.

# 1 116
няма въртящ се диск, естествено има памет. Дори и хромбуците имат някакъв диск

# 1 117
Добре , уточнихме, че няма вентилатор.
Така, както е написано, звучи да няма диск Joy

# 1 118
Основно леки чертежи, презентации...ходих до Технополис 🙄 само ме объркаха още повече. Затънах в платена ОС, видео карти и прочие...то много сложно било,представях си го по иначе
А чертежите, макар и леки на каква програма са? Само ще ги преглеждате или и ще ги чертаете? Според мен от тук трябва да се тръгне.
Ако ще чертаете в зависимост от програмата, която ползвате ще Ви трябват повече памет (примерно 12 или 16 gb Ram) и външна видео карта. Вече повечето лаптопи са с Nvme ssd хард диск, но все пак акцентирам. Гледайте да е поне 1Т обема на харддиска и да има по-високи скорости на четене/запис.
Друг вариант е да дадете бюджет и ползвани програми. Така може би бихме могли да дадем по-ясно обяснение.

# 1 119
За чертежите (това на ММ нещата) ще се преглеждат. Аз основно ще го ползвам за университета.

# 1 120
Не мисля че можете на един. Вземете 2 за университет и за чертежи.

# 1 121
  • Пловдив
Ти я кажи коя чертожна програма ползва мъжа ти. Защото едно е Еплан, друго Аутокад или съвсем трета някоя. Хващаш основните програми, които ползвате -  те имат минимални изисквания, достъпна информация с три клика и от там нататък избираш лаптоп да е поне малко над минимума.

# 1 122
слушах преди месец как мм се мъчеше да обясни на детето как работи двигателя - буталата сякаш бяха препъникамък. и не знам как се стигна до двутактов двигател Grinning

Общи условия

Активация на акаунт