Термин февруари 2025

• 41 734
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Честото Tre black Hole забавлявах се с написаното от теб 😁. Така си го написала сладко и непринудено…
И аз шофирам само в нас, карам си, слагам си колана обаче разкопчавам панталона 😆. Ще си карам мисля до последно, обаче мозъка ми е малко бейби брейн…. Това ме притеснява само.

# 316
Честото Tre black Hole забавлявах се с написаното от теб 😁. Така си го написала сладко и непринудено…
И аз шофирам само в нас, карам си, слагам си колана обаче разкопчавам панталона 😆. Ще си карам мисля до последно, обаче мозъка ми е малко бейби брейн…. Това ме притеснява само.

То бейби брейнът е нещо страшно при мен. Ние се сгодихме началото на май, пътувахме до Варна, като карам само аз. Навръщане в някое незнайно село не видях един стоп и прелетях през кръстовище, една пияна батка щеше да ме набие, ама се разминахме. Аз от тогава не съм адекватна, но това е друга тема

Днес ходихме по незнайни пътища да вършим работа. Казвам тук на кръговото ляв и ляв после, и завих на дясно. А аз не бъркам ляво и дясно, просто няма връзка с речта.

Онзи ден сложих каймата в гардероба в коридора. В моя защита там държа и други кухненски неща. Ножът вместо миялната отиде в боклука, но се усетих. Страшно е... Grinning

# 317
Всъщност днес бях на "извънреден" преглед, от около 2 седмици съм с брутална умора и задъхване, тази си взех болничен, от понеделник съм на работа, която изобщо не е тежка, но има дни, в които по-голямата част от деня съм права. Никога през живота си не съм била толкова изморена, след общо 9 дни почивка няма кой знае какъв ефект на възстановяване, мислех че може и от стрес да е, но и днес след като се успокоих и един хубав следобеден сън изкарах - пак съм изморена. Не ми се спи, просто ми се стои полуизлегната. Трудно ми е да ставам, повече от 2 етажа не мога да кача без почивка, навън също сядам по пейки като бабите... Много често усещам свиване в сърцето.

# 318
Всъщност днес бях на "извънреден" преглед, от около 2 седмици съм с брутална умора и задъхване, тази си взех болничен, от понеделник съм на работа, която изобщо не е тежка, но има дни, в които по-голямата част от деня съм права. Никога през живота си не съм била толкова изморена, след общо 9 дни почивка няма кой знае какъв ефект на възстановяване, мислех че може и от стрес да е, но и днес след като се успокоих и един хубав следобеден сън изкарах - пак съм изморена. Не ми се спи, просто ми се стои полуизлегната. Трудно ми е да ставам, повече от 2 етажа не мога да кача без почивка, навън също сядам по пейки като бабите... Много често усещам свиване в сърцето.
В коя седмица сте? Аз също се чувствам  без сили и тръгна нещо да правя бързо се изморявам!

# 319
Началото на 11та.

# 320
Момичета,не мога да отворя Facebook линка

# 321
Момичета,не мога да отворя Facebook линка
https://www.facebook.com/share/GkDaTsPwereBKkYv/
Пробвай пак с този

# 322
  • Варна
Момичета колко дни отпуск се полагат на бащата при раждане на дете?

# 323
15 календарни дни от датата на изписване.

# 324
Ей сега вече стана,благодаря!

Отпуска на бащата е 2 седмици.

# 325
Добре дошла The_Black_Hole  Simple Smile
С миналата бременност шофирах до последно, включително и в деня на раждането, сега също си карам.
Два пъти ходим на море от както съм бременна, в Гърция и тук, част от времето също карах, не съм имала проблем. Продължавам да си ходя на въздушна йога, не правя всичко де и от две седмици започнах и на йога за бременни. За сега ме мъчат само горещините, толкова топло никога не ми е било Joy

Момичета някоя от вас ще прави ли пренатален в Геника и кой?

Здравейте бъдещи мами, ще ви споделя моите мисли, защото честно казано, много са Grinning

За първи път съм бременна, като това стана изненадващо бързо, дори и без да опитваме сериозно Grinning С моя бъдещ съпруг решихме (тази година в началото на май), че ще се женим в началото на май 2025, ама ако решим към края на годината да спрем да се пазим, то за късмет ще стане веднага и ще съм 7ми месец на сватба, не става. Решихме да е тази година. В прилив на страсти и не пазене, бременна съм в 7 г.с. И в най-смелите ми представи не съм вярвала, че е възможно да стане толкова бързо, че и без усилия. Всички двойки около мен са с проблеми, но дори и тези които не опитват, пак имат проблеми. Ние сме и 30+, 35+. Както и да е, големи късметлии сме. Изненадани, но късметлии.

Преди да решим да женим, бяхме решили да направим една екскурзия на един остров, за 10тина дни, която включва аз да шофирам 2000+км. Тя е август Grinning Скъпо платена Grinning  Без право на връщане на парите Grinning (по желание ще ви разкажа повече за тази лудост в групата) После ще заведа и майка, кръстницата и още до северна Италия, за разкош. После се женим. Програмата няма празно, за капак имаме щастието и да бъдем бъдещи родители, за първи път. Много бързо се развиват нещата, от 2 години съм с това момче, а имам чувството, че са поне 30, 10 от които последните 2 месеца. Grinning

Ся за най-лесната част, бъдещето дете. В началото на годината минах на една профилактика при АГ, нищо не ми казаха, всичко ми било наред. Сега понеделник отидох на друго място, защото предното нещо вече не ми харесва, в  6г.с .+ 4 бях на доказване на бременност, видя се хубав сак и пулс отговарящ точно на 6 г.с. + 4, но и откриха една миома в предната стена около 2,5 на 1,6 см. Казаха нормално, всичко е точно, тя не е риск, стой си на задника без драми. ЧХГ, ПКК + броене, разширените годишни кръвни, щитовидната, хормони, всичко е наред.

Питах за пътуване АГ-то, защото честно казано ми се ходи до този остров, казаха ако са така нещата, няма проблеми, само без прекалено дълги разходки, то и ние не сме на преход там, а ще джиткаме с кола. Аз тогава и ще съм завършила 3ти месец. За сега, ако всичко е наред, бихме заминали и някоя друга отбивка ще бъде изпусната. Вие какво мислите? Знам, отговорността е моя, но ако няма никакви противопоказания и се чувствам добре, не виждам причина да не се разнообразим. Едни приятели отидоха доста бременни на другия край на земното кълбо, на бейби муун Grinning (Вече и такова имало) Ние ще направим бейби муун и хъни муун в едно, преди сватбата, че иначе ще отидат парите зян. Разбира се, бебето е първо, ако не трябва да ес пътува, няма и да го мислим дали да ходим!

Относно симптомите, неприятно ме изненадаха тези болки, като менструални в началото, не бях чувала за тях. Разредиха. Гадене имам, но за сега без повръщане, текстури на храни могат да ме ужасят. Странно е, не това, което си представях. Носът ми е по-чувствителен от на котарака. Гърдите ми ще се пръснат за щастие на моя, те и преди си бяха доста, сега ще взема една ръчна количка от строителите до нас Grinning Станах ранобудна, като преди не бях. Тежестта в корема е голяма, особено вечер. Вече разредих ходенето през 5 минути до тоалетна, вече до 3 часа мога да издържа, рядко. Две вечери ми беше доста отпаднало, все едно карам тежък ковид, цял ден и нощ на легло, два пъти пих по един парацетамол, просто ми беше много зле, уж термометърът не отчете нещо, но аз имах температура над повишената до 37,5. Още преди да разбера, че съм бременна имах повишена температура до 37,5 също, което беше силно изразено.

Не знам кой и какъв зоопарк има, но при мен също е голям, с два аквариума, единият е 400+ литра, няколко тарантули и котарак, който е дълъг за три котки. И пълноправна джунгла. За сега джунглата ще я разредя, доста. АГ-то ми каза, че майките с котки нямали деца с астма, как го е изчислила, не знам, но каза щом съм имала котка преди бременността, няма проблеми. Въпросът е котето да не се появи при новородено. И аз нямам карана токсоплазмоза, което е изненадващо, защото нямаше улична котка, която да не е нагушкана и целуната. Сега само листните зеленчуци от градината на свекървата ги готвя, спанак и други, защото има котки там.

И аз имам безжична прахосмукачка на Филипс (която и мие) и не я давам за нищо. Извинявайте за дългия пост, но ми се говори по темата, а нали още на никого не казваме Grinning

п.п. Някоя от вас има ли опит с предишна бременност и шофиране, до кога шофирахте? Питам, защото само аз карам в бъдещето ни семейство.

# 326
  • София

Пкк, б12, желязо, феритин как са? Дефицитите не са ОК и за теб, и за бебето, тая умора не е нормална. Провери ги и ако трябва, нека ти изпишат добавки.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 09:57 от 3vcheto

# 327
Аз съм с хетерозигот по доста показатели и първата гинеколожка ми изписа фракси, но добре че родителите ми са лекари и не се хванах на въдицата. В момента пия само Nataspin. Направих консултации за още 2 мнения и ми обясниха, че освен, ако няма хомозигот по първите два показателя, фракси не се прави.

Иначе, аз смених няколко гинеколога, докато избера този, който ще ме следи и изражда. Първо отидох при моята си, но нещо неочаквано за мен ме претупа. После се нахендрих в Токуда и така хубаво ни изцедиха за 2 седмици с близо 4000 лв, естествено използвайки притеснението ни. Не ходете в Токуда, пълни търговци да там!
Сега се доверих на МЦ Фемина и д-р Славкова. Спокойна, не търси излишни драми и изследвания, ако няма нужда. Тя изражда в Св.Лазар, така че вероятно и аз там. Цифромания е, ама ММ да му мисли хахаха

И аз съм при д-р Славкова, преди 10години се следих и родих при нея във Вита. Страхотна е,    Супер спокойна и забавна. Казва пола на бебето когато е 100% сигурна, преди това не иска 🤣

# 328
Момичета кажете някой гениколог който следи по здравна каса?

# 329
[quote author=Jakito999999
Момичета кажете някой гениколог който следи по здравна каса?

д-р Галя Богданова в гр.София болница “Света София” бившата Тина Киркова

Общи условия

Активация на акаунт