.....
Дай пример за времената - в момента не се сещам за такъв случай...
Boriva, ми те това си могат хората !? простичко, хубавичко... Какво пък ??
Като си помислиш какви притоци от полу0грамотни имигранти пъплят там всяка година, и н акакво ниво е общия английски (вероятно по-зле от испанския)... а и друго нещо има... не може най-великата държава на света да си няма собствен език и история.
е, история не могат да си направят, но пък език могат. Как?? ами взимат един готов език, прецакват го, разбъркват го, и готово! Просто и лесно. Типично.
пример за перфектно време:
BE: He's just gone out.
AE: He just went out.
дори съм чувала:
I never did such a crazy thing before.
гледам вече да не се впечатлявам от неща като:
And then He says: " ..", and I saySSS "..."
Lele..побърка ме първия път като го чух.
Но живият език е винаги различен от този, който ние ever ще използваме. от миналия месец имам един невероятен пример, ама след малко ще ви го разкажа.
Колкото до темата за spelling на -f / -fe plurals...
всъщност в повечето случаи стават -ves. не знам дали има правило, аз лично при съмнения проверявам в речник. ето още няколко примера:
shelf -shelves
life-lives
wife-wives
Kinfe-kniVes (проверих го специално в речник, да не би пък аз да съм се объркала)
according to my dictionary (oxford advanced) dwarves and dwarfs are both correct.
единственото изключение, за което се сещам в момента е: ROOF-ROOFS
абе енихуей, на чужденците няма да им направи впечатление, ако го объркате, пък и нали има спел чек

(само не казвайте на 8-ми клас, че така съм казала... отиде ми репутацията на "цялото зло във вселената")