РАБОТНА мама АНГЛИЙСКИ знае и пита до насита!

• 29 657
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
има, има - 2 ленти в едната посока Simple Smile

# 181
Мами, моля ви за превод на следните редки растения:
Moth Bean
Meadowfoam
Jericho Rose
Senna Alata
Mirabilis Jalapa

# 182
Kabiv, защо не се обадиш в БАН? Те имат телефони за езикови справки... Това е много специализиранно и трудно ще намериш в общата литература или речник... Чкана ли Гуги за биологичен онлайн речник?

Последна редакция: вт, 29 май 2007, 08:06 от boriva

# 183
утре ще се опитам да питам колежката по биология на английски...

# 184
гери, девойката попита адли ги знаеш на латински?

# 185
  • София
Hi, girls, I'm not going to create a long post in English, because it may take too much time. All my efforts and tries to learn English at home wrecked. That's why I was thinking of attending a language course one month before I start going to work.
So I'd like to ask if you can recomend me interesting English books that I can download from internet and read them in my free time.
Thank you in advance  bouquet  bouquet

# 186
Bub, why don't you have a look at this topic:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=190227.0;all

i don't have time to look at it all now, i am not sure it's going to help...

btw... you could also say" attempts" along with effort (tries)

# 187
Здравейте,
препоръчайте ми езиков център в София. Искам да започна курсове по Английски

Благодаря

# 188
I'm so glad that I've found you....I'll put you in my list so I can read this topic in the future

# 189
Здравейте,
препоръчайте ми езиков център в София. Искам да започна курсове по Английски

Благодаря

Spodeli malko kakvo znaesh i kakvo iskash, za da ti dadem adekvaten syvet
I'm so glad that I've found you....I'll put you in my list so I can read this topic in the future
Nelykoyo, I am happy to see new faces here. We haven't been really active recently!
Kalikayo Simple Smile

# 190
Може би трябваше да попитам кои са водещите езикови центрове в София  Имам нужда от опреснителен курс, както и предпочитанията ми са да е в рамките на 3-4мес., само в събота по 5-6часа.

Ако някой има инфо, пишете ми, моля. Може и на лични

# 191
  • София
Бъркам или "ought to" в смисъл на трябва и тн, почти не се използва вече в живия живот?

# 192
"ought to" is <not common> and is especially rare in U.S.We can always use should instead of ought to

# 193
наистина "ought to"  в разговорния език не се използва много често, но в по-формална обстановка си се използва със смисълът на should.  не трябва да се бърка must, което e доста по-задължаващo

бебон, за курсовете трябва да питаш следните неща:
1. колко човека са в група (5-6 е най-добре, но надали ще намериш толкова малко. все пак лятото е по-спокойно)
2. колко часа се включват в курса? (обикновено са по 80-90... трябват ти около 150 , ако наистина искаш да научиш, или просто знай, че едно ниво 2 пъти трябва да се кара)
3. по кой учебник ще ти преподават. (ако ти трябва граматика, headway е панцеята, за него мин 120-150 уч часа за ниво. ако разговорен... има доста учебници. )
4. учителя... ако има възможност, взле за 15 мин в някой час да видиш дали ще ти хареса. (съмнявам се, че ще позволят обаче)

мъж ми преподава в АВО 3, но те лятото нямат съботни групи). не знам за другите места.

каквото и да решиш, бъди готова да се подготвяш много допълнително сама, ако искаш ще ти помогна с материали. и питай, ако не разбираш нещо по време на курса.

Последна редакция: нд, 17 юни 2007, 18:18 от kalina na kayo

# 194
Благодаря ти kalina na kayo, полезно инфо си ми дала.

Мина доста време(3год.)откакто неизползвам англ.ез., а така го обичам и ми липсва!

Ще погледна какво предлагат Фарос

Общи условия

Активация на акаунт