САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 721 063
  • 17 966
  •   1
Отговори
# 2 760
  • Down south
Цитат
За гласуването в чужбина : Аз съм съгласно,че  е безмислено да се отварят масово секции за гласуване в чужбина..може би в посолствата, но ако някой не живее постояно в България е трудно да прецени ситуацията и за кой да гласува..Не бих протестирала особено ако се спре гласуването

Да, събота вечер е, идват големи празници и може би съм разсеяна.
Един вид, българите живеещи в България, имат право да дават наклон и съвети как и за кой да се гласува в САЩ, а пък българите извън, в случая
пак САЩ, имащи право да гласуват, не би трябвало?

# 2 761
  • Далече
Един вид, българите живеещи в България, имат право да дават наклон и съвети как и за кой да се гласува в САЩ, а пък българите извън, в случая
пак САЩ, имащи право да гласуват, не би трябвало?
Даването на съвети е различно от упражняването на право на вот (гласуване). Simple Smile

# 2 762
Защото сме малцинство, мнозинството милее за руско владичество. Не ви харесва у нас, но се намесвате с мнение. Ние коментираме промени у  нас с изборите на световната сила у вас.
 Не ме интересува какво ще прави Тръмп в случая във вътрешната си политика,  ама хич. Това е ваш проблем.
 И ние  един ден ще изчистим у нас. Само да падне русия ,че тя храни  нашите идиоти.  

В този ранен час в неделя избирам издание на Оруел от свестен преводач за сина си и като влязох тук, все едно съм се пренесла в произведението.
Болни мозъци, които се научиха да ги хрантутят по измислени европроекти, които така или иначе не се осъществяват и те лапат парите по тях.
Навсякъде администрация, а индустрия и работници няма, няма и селско стопанство...само едни администратори, които тичат по офисите всеки ден като мухи без глави.
САЩ трябва да си върне производството, сега и като европейските производители се преместят там, ще стане много идеи по-различно. Защото адвокати и експерти по услугите не могат да хранят народа.

# 2 763
Бор_яна, няма пренебрежение и омраза. Но когато хора, които се оставят 20 години да ги управлява Боко Тиквата започнат да ни търсят под лупа кусури на избора, изглежда малко...хм...нали се сещаш
На мен ми се струва, че един и същ тип народно-популистка логика стои зад изборите на Боко Тиквата и  Дони Оринджа. Ма хайде сега да видим дали вторият ще постигне световен мир. Ако го направи, признавам оранжевата пауър, без майтап.

# 2 764
Като каза за производства, що ми  дойде на ум , че Старата госпожа закрива автомобилни заводи, а дали не открива военни на тяхно място, само сменя производството?

Хубаво е да има малко здрав разум все пак. Как си представяш смяната на производството -като  вместо баница да направиш тутманик в същата паница, със същата бъркалка и да го опечеш в старата печка... 
Нов цех за   сложно (разбирай военно) прозводство  отнема минимум 3-4 години, при положение че съседните села и квартали не почнат да съдят преприемача за отстояния, СЕВЕЗО, пречиствателна станция и т.н. Преформянето може и да е още по -дълго, защото първо трябва се демонтира каквото няма да трябва, свободата на проектиране е ограничена....

За да може  да стане такъв голям преход  без да се изрине всичко, трансфрмацията  трябва да се предвиди при самото проектиране.  Цената отхвъква в небето, поддръжката е луди пари.   Затова такива неща се правеха само в бившия соц блок - работническо- селската интелигенция  наливаше пари в мастодонти без да мисли грам. Те и затова фалираха...  Само за пример -  гумените глави от ЕС бодряшки обещаха милиони снаряди на Украйна, ама пак никой не пита инженера с калкулатора дали ще могат да ги произведат в следващите 5 години.  То производството не е като правенето на презентация - на хартия и Сатурн е близо.  В САЩ е малко по-добре, просто защото калинките и калинковците  на Деменцията управлаваха само 4 години.  Крайно време е  фокусът да се постави върху реалното, материално производство.

# 2 765
Като каза за производства, що ми  дойде на ум , че Старата госпожа закрива автомобилни заводи, а дали не открива военни на тяхно място, само сменя производството?

Хубаво е да има малко здрав разум все пак. Как си представяш смяната на производството -като  вместо баница да направиш тутманик в същата паница, със същата бъркалка и да го опечеш в старата печка... 
Нов цех за   сложно (разбирай военно) прозводство  отнема минимум 3-4 години, при положение че съседните села и квартали не почнат да съдят преприемача за отстояния, СЕВЕЗО, пречиствателна станция и т.н. Преформянето може и да е още по -дълго, защото първо трябва се демонтира каквото няма да трябва, свободата на проектиране е ограничена....

За да може  да стане такъв голям преход  без да се изрине всичко, трансфрмацията  трябва да се предвиди при самото проектиране.  Цената отхвъква в небето, поддръжката е луди пари.   Затова такива неща се правеха само в бившия соц блок - работническо- селската интелигенция  наливаше пари в мастодонти без да мисли грам. Те и затова фалираха... 
Що бе, виж Уестингхаус. Баш от баници, та на енергетика е тяхната история. Образно казано.

# 2 766
  • Под сянката на разлистените кактуси
Бор_яна, няма пренебрежение и омраза. Но когато хора, които се оставят 20 години да ги управлява Боко Тиквата започнат да ни търсят под лупа кусури на избора, изглежда малко...хм...нали се сещаш
На мен ми се струва, че един и същ тип народно-популистка логика стои зад изборите на Боко Тиквата и  Дони Оринджа. Ма хайде сега да видим дали вторият ще постигне световен мир. Ако го направи, признавам оранжевата пауър, без майтап.

Никой не го е избирал да постига световен мир! Избрахме го да поразрита вътрешния кошер и мисля за това е идеален! Търтеите са вече силно обезпокоени...

Никога не съм гласувала на българските избори. Първо, не мисля, че имам право, след като не живея там, да определям на хората кой ще ги управлява. Второ, не следя отблизо българската политика и не мога да направя информирам избор

# 2 767
  • София
Много погрешна представа имаш за гласуването. Всеки човек, който е гражданин на някоя страна, има право да гласува. Вднешно време, нормално сменяме страни и няма уседналост като по крепостническия соц.

# 2 768
Всеки гражданин има право да гласува на изборите на страната си, но при условие, че от живеещите в тази държава рядко гласуват повече от 60% - то няма как да се очаква хората в чужбина да са толкова ентусиазирани да избират кой ще управлява там, където може и да не стъпят в следващите две три години. Стана дълго изречение. Другата причина е, че избора се свежда до едни и същи муцуни, които често са в нова окраска или коалиция.
Аз също не гласувам за БГ избори. И не смаятам, че е морално да решавам кой ще управлява там от където съм тръгнал преди повече от 15 години.

# 2 769
Впечатлява ме колко опростена, черно-бяла,  ни се представя картината в Америка от живеещите там. Байдън- дементен, Тръпм- спасител…
Аз пък прочетох за няколко революционни законови пакета, които Байдън е подписал, за да съживи и предпази икономиката/обществения сектор на щатите: Проект за производство на чипове, който цели да направи Америка независима от Китай в производството на микрочипове, инфраструктурен пакет за поддръжка и строене на мостове и за инвестиции в електрически училищни автобуси и по-добри интернет връзки. Байдън подписва и указ за конкуренцията, който цели ограничаване на прекомерната консолидация.
Вместо да ме обявите за европейка с “промит” мозък, разкажете напр. какво е подобрил/ направил Тръмп при предишния си мандат. Също ми е интересно дали той ще се опита да отмени указа на Байдън за конкуренцията.

# 2 770
Аз пък прочетох за няколко революционни законови пакета, които Байдън е подписал, за да съживи и предпази икономиката/обществения сектор на щатите: Проект за производство на чипове, който цели да направи Америка независима от Китай в производството на микрочипове, инфраструктурен пакет за поддръжка и строене на мостове и за инвестиции в електрически училищни автобуси и по-добри интернет връзки..
Четете български сайтове. Всичко това се покрива от един закон приет 2021 г, който има 539 изменения

Интересно как ги виждаш всички тези неща:
 Проект за производство на чипове, който цели да направи Америка независима от Китай в производството на микрочипове, инфраструктурен пакет за поддръжка и строене на мостове и за инвестиции в електрически училищни автобуси и по-добри интернет ?

А за това какво е направил Тръмп ( по време на неговата администрация, че само в Бг вярват, че един човек може да направи нещо сам), има списък с билс, подписани от него. Лесно се проверяват, ако ви интересува. Или за това не сте чели български медии

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 16:41 от Titina

# 2 771
Titina,
Информацията, която споделих се намира лесно в официални източници на всякакви езици.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 16:43 от Digte

# 2 772
Да ви кажа, масово американеца дори не знае къде се намира Украйна, дори и Русия.
И не ги интересува.
Хората искат справедлив живот, тук във Сащ. Какъвто са живяли родителите им. Икономика в която майките да могат да си гледат дома, децата и семейството, и с една заплата да се издържат без да затънат. Американците искат и нелегалните да не са проблем. В това отношение Тръмп ще вземе мерки. Така че дали нова ера, или корекция в съществуващата, все тая..нещата ще се променят в някои насоки.
А, и половете. Време е да се върнем на два пола.
Мъж и жена.

# 2 773
Titina,
Информацията, която споделих се намира лесно в официални източници на всякакви езици.
Да де, информацията е един единствен закон, не както ти изброи 4 реда инициативи. Казах ти законът е приет 2021 г, до този момент има 539 изменение...и това е единственното, което е направено с този закон и купа инициативи ( не може да се отрече, обхванали са всички сфери на икономиката)....едно голямо нищо. За 4 години можеха поне нещо да направят, не само изменения на закона

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 00:57 от Не се сърди, човече

# 2 774
  • Далече
Впечатлява ме колко опростена, черно-бяла,  ни се представя картината в Америка от живеещите там. Байдън- дементен, Тръпм- спасител…
Аз пък прочетох за няколко революционни законови пакета, които Байдън е подписал, за да съживи и предпази икономиката/обществения сектор на щатите: Проект за производство на чипове, който цели да направи Америка независима от Китай в производството на микрочипове, инфраструктурен пакет за поддръжка и строене на мостове и за инвестиции в електрически училищни автобуси и по-добри интернет връзки. Байдън подписва и указ за конкуренцията, който цели ограничаване на прекомерната консолидация.
Вместо да ме обявите за европейка с “промит” мозък, разкажете напр. какво е подобрил/ направил Тръмп при предишния си мандат. Също ми е интересно дали той ще се опита да отмени указа на Байдън за конкуренцията.

Инфраструктурния пакет на Байдън т.нар infrastructure bill беше капката, която преля чашата и вдигна инфлацията до официалните 20%-22% (според мен е повече).Федералните, за да се справят вдигнаха осн. лихвен процент и това оскъпи и без това непосилно скъпите къщи. Байдън отмени решението на Тръмп за търсещите убежище, които трябваше да чакат в Мексико и буквално широко отвори южната граница. Никой не закачаше влизащите нелегално и и те натворват и без това нищожните федерални и щатски услуги. Това на фона на обедняването на американците с 25%. Тръмп свали данъците на всички..и намали корпоративния данък печалба от 35% на 21%. Това доведе до създаването на много раборни места и ре инвестиции от бизнеса..Това е накратко от мен..

Общи условия

Активация на акаунт