САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 720 055
  • 17 963
  •   3
Отговори
# 3 000
Отговарял е за медикеър преди 4 години, от 2021 отговаря за иншурънс плановете

Thompson, 50, was named CEO of UnitedHealthcare, UnitedHealth Group's insurance arm, in April 2021. He first joined UnitedHealth Group in 2004 and had previously served as CEO of the company's government programs, including Medicare and retiree coverage, and community and state programs providing Medicaid and other types of coverage to millions of individuals.

# 3 001
Защото е много готин явно.

Абу, пак извади аватар.

# 3 002
Абу, пак извади аватар.
Банко. Крадец на булки, но с добро сърце и морал. Старата генерация.
Григор Вачков на тази снимка е наколко години по-млад от мен.

# 3 003
Тези пък добре имат оръжие да си решават проблемите, Бързо и  точно, не като при нас.
 Ядосал се някой  и разрешил проблема си.
 Ще си плати,  ако го хванат де.

Писах го вече, но да повторя.
Народ, при който във всеки дом има оръжие, няма как да се управлява както народ, при който във всеки дом има телевизор.

# 3 004
Това си е чисто профи убийство, със заглушител с план за изммъкване и тн.

Твърди се че тази компания яко е цоцала държавни пари като е изписвала лечения, на които реално не е подлагала хората. Явно се замитат някакви следи преди да дойде новата власт.

Ами и с нашата здравна каса е подобно.Болниците я точат с по няколко операции на сърце, за които оперираните не знаят.Вадят жлъчки по три пъти, ''една ампула'' седем пъти я изпозлвали на на осмият път я откриха в Холандия.
В САЩ всичко е частно,включително и здравеопазването. А да,Обамакеър... Освен оттам да краднал пари...

# 3 005
  • Под сянката на разлистените кактуси
Не, deaf, за пенсионерите и бедните е държавно. И става страхотно крадене и злоупотреби, докато при частното всяка стотинка се гледа под лупа. Затова не съм фен на държавното. Куче влачи, диря няма...Но дори държавното се администрира от частните застрахователни компании, но по различни правила

# 3 006
Не, deaf, за пенсионерите и бедните е държавно. И става страхотно крадене и злоупотреби, докато при частното всяка стотинка се гледа под лупа. Затова не съм фен на държавното. Куче влачи, диря няма...Но дори държавното се администрира от частните зас тцтрахователни компании, но по различни правила

Отдавна искам да попитам как стои точно въпроса със здравеопазването в САЩ? Тук е пенсионерите също са на държавното и на практика не получават почти нищо, безплатни са само най евтините здравни услуги. Никой не иска да проследява хронично болни и сами си плащаме тази необходимост. Плащаме и операции под различен предлог. Как е в САЩ с тези проблеми? Тук допълнителни зо има само в част от чуждите фирми. Лекарствата са много скъпи, отстъпките за хронично болни са смешни или ги няма. Там как е?

# 3 007
  • Под сянката на разлистените кактуси
Ън, тук Медикеър е една от най-добрите застраховки (държавната за пенсионери и  хронично болни) . Покрива много повече от частните. Знам, че пенсионерите плащат нещо на месец, мисля, че е $160, което е много за някои пенсионери (държавните пенсии не са високи, но хората обикновено имат и други частни пенсионни планове и спестявания). Може да си купиш и допълнителен план, Medicare Advantage, който помага с лекарствата. Честно казано, изненадана съм колко много неща се поемат - бастуни, патерици, проходилки, инвалидни скутери и колички (и моторизирани), лифтове и дори асансьорче могат да ти монтират вкъщи, инсулинови помпи, машинки за мерене на кръвна захар и консумативи за тях, специални обувки за диабетици...Междувременно знам какво става с родителите ми в България - всичко е на частно, ако искат да получат някакви грижи. На баща ми за операция на катаракт си платихме яката, смяна на клапа на сърцето - платено и с връзки и накрая го заразиха с хепатит в Правителствена болница...След като трябваше да намерим хора да дарят кръв, за да му прелеят, му преляха заразена! За лекарствата не съм много сигурна, но аз имам проблем със сърцето и за двете си лекарства плащам с частната си застраховка $10 на месец. Медикеър също дават на хора с хронични болести. Мисля, че е много по-добре отколкото в България положението. Има програми за подпомагане, но трябва да се интересуваш и да ги намериш. В моя щат, Аризона, медицински помощи получават около 2 милиона души от 7 милиона население

# 3 008
Благодаря за тази изчерпателна информация! Защото тук излиза, че е много по-лошо дори от частното здравеопазване в САЩ. Тук ако се пенсионираш, а заедно с това идват и болестите, трябва да си плащаш, независимо колко пари са ти взимали като данък докато си работил. Да не говорим пък, ако се разболееш или претърпиш инцидент, докато си в работоспособна възраст. Жив умрял си....
Всичко, което разказваш, съм го преживяла като хронично болна и още го преживявам, без вътрешноболничните инфекции, от които се спасявам само защото отказвам хоспитализации, освен ако не съм абсолютно сигурна че няма да оцелея у дома. Какво ми струва, аз си знам....
Да видим какво ще направят със здравните грижи от новата власт при вас. При нас само по-зле ще става, в това нямам съмнения.

# 3 009
То и там не е достатъчно. Колегите ми, които излязоха в пенсия все още използват застраховката от работа ( такъв ни е пакиджа), но 5 години след пенсиониране...- доплащат към медик кеър, защото не покрива почити нищо. Има си медицински адвайзори, и според заболяванията ти си доплащаш за лечение в определени области.
Дори и с доплащането обаче пак има проблеми, защото да кажем имаш заболяване Х, имаш допълнително покритие, но се разболяваш от нещо друго, което не се покрива от застраховката. Та за това имам колеги на 70+ години работещи, зашото съпругът е с куп заболявания непокрити от медик кеър

# 3 010
За това 60+% в щатите са инвалиди. За да се възползват от преференции.  Докато младите здрави работещи плащат застраховки и ако им се наложи нещо, пак доплащат.
Здравната застрахователна система в СаЩ е една от най големите измами за които се сещам.

# 3 011
То освен тая измама, аз серизоно взех да се замисля, дали и лекарите са лекари. За специалисите съм ок. Обаче за личните, голяма са ми загадка. Пострадахме от неправилна доагноза преди години, добре че изхода излезе благоприятен. На скоро пък на познати детето с пневмония, те го изпратиха в тях за настинка. Сина ми със спукано тъпанче и кървящо ухо, го отпратиха от спешното да си търси доктор, защото те били травма там като цяло. ДОбре ама доктора дава час за кървящо ухо за след 2 месеца. Нямам думи. Та хич не сме цъфнали, ни от към застраховки, ни от към мед. помощ. Дано нещо се промени, но едва ли. Иначе попълвам документи 15 мин преди преглед дали съм гей. Чакам по половин година за прегледи, а прегледа е 5 мин. До сега от каквото съм се оплакала, не знаят от какво ми е. Пращат ме уж на специалист, но то все едно да те боли глава, пък да ти гледат пръста на който нищо му няма. И пишат няма ми нищо и айде. В общи линии сме много зле.

# 3 012
А те лекарите са такива навсякъде. Само, че в САЩ имах достъп до специалист, в Бг чаках 4 месеца. Не че някъде откриха какво ми има

# 3 013
С риск да прозвуча като бездушен пън, ще кажа че по някаква причина не чувствам никаква жал към застреляния биг бос на "United Healthcare". Гадно е усещането, но и посланието върху гилзите говори много, ако е истинската причина за този, който е дръпнал спусъка. 
Забелязвам, че и доста CEO-та на компании, за които обикновения човек е "никой" изведнъж осъзнаха, че техният безоблачен живот, в който водените от тях корпорации могат да цакат абсолютно бездушно хората в най-трудните им моменти - може утре да свърши на някой тротоар. Няколко куршума изпратиха един "много силен и ясен сигнал", както казват платените медии.

# 3 014
Тук се стрелят за няма нищо.
Вчера застреляха на пътя 42 г българин(доктор по немска филология) в Орландо. Слязъл човека от колата да направи забележка на водачката зад него. Извадила патлака  и го застреляла в лицето. Загинал е на място.

Общи условия

Активация на акаунт