САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 720 381
  • 17 964
  •   5
Отговори
# 3 015
Правило номер едно на пътя в САЩ - Тук не е България и не слизаш да се разправяш с някого на пътя. Не свириш като машинист на влак на кръстовището, не показваш среден пръст на някой на пет метра разстояние. Може да си доктор, може да си професор, може да си пастор, но не си безсмъртен. В случая жената се е почувствала застрашена след като някой идва да й направи "забележка" и е станало каквото е станало. От нейната гледна точка може да е самозащита, зависи колко е била разгорещена забележката. Затова - даш камера (видео регистратор) задължително. Но никакви геройства и каубойства на пътя. Не знаеш дали не си последната капка, която да прелее чашата на някой, който има в себе си оръжие.
Жалко за човека, но щом никой не е пострадал в каквато и да е била ситуацията преди стрелбата, то е било неоправдан риск в държава, където всеки може да притежава оръжия.

# 3 016
  • Down south
Два напълно различни случая.
За жалост Абуто е прав, дори eye contact при паралелно спиране на светофар трябва да се избягва.
Другия случай, изглежда като ясно отправено послание.

# 3 017
Той е прекарал по голямата част от живота си в САЩ, 100% е знаел че не се слиза от колата.Не се знае и на него какво му е било...
Слязъл е с голи ръце от колата, и според журналистите забележката е била с нормален тон. Няма значение, факта е че човека го няма.

# 3 018
Интересен казус в САЩ. Ако новоизбран президент почине до инаугурацията,(тоест преди встъпване в длъжност на 20 януари),избраният вицепрезидент автоматично става президент. Дай Боже повече да няма стрелци по Тръмп...

# 3 019
Интересно ми стана как се регулира видеозаснемането на пътя и дали съществува сериозна административна рамка по този въпрос.

В Европа всяка държава сама определя правилата в тази област. Според това, което си спомням, Люксембург има най-строгите разпоредби, докато в Полша липсват каквито и да било ограничения. Бих се радвала да прочета и за звънците с вградени камери.

# 3 020
Почти всяко семейатво има звънец със вградена камера, или отделно камера. Тук хората имат повече права върху собственоста си отколкото в Европа.

# 3 021
Обикновенно звънците са или вътре ( входната врата е по-навътре) в двора, предполагам има преден двор, които дори неограден е собствен на този, чиято е къщата. Или са насочени към публична собственост, улици и подобни. В Тексас е разрешено, коагто слагахме нашите бях издирила законовите изисквания.
В Европа е много размито, но е и по-строго. Например в БГ не мога да гледам акво прави съседа, но мога да наблюдавам улицата. Както и зависи от вида на камерата.  Съображение 51 от GDPR обаче уточнява, че когато снимки, съответно видеозаписи, се обработват чрез специални технически средства, които позволяват дадено физическо лице да бъде идентифицирано, то тогава се обработват биометрични данни. На това описание отговарят именно системите за лицево разпознаване. Само дето камерите, които се използват за жилищата са много различни.
Сега за това, кое може и кое не може да се използва в съда - само записи от лицензирани видове камери имат доказателственна сила?!!!

# 3 022
  • Под сянката на разлистените кактуси
Интересно ми стана как се регулира видеозаснемането на пътя и дали съществува сериозна административна рамка по този въпрос.

В моя град имаше пътни камери за регулиране на скоростта и минаването на червено, някой осъди общината и ги махнаха. Хората не искат да ги снимат без тяхно съгласие. По принцип в Щатите няма толкова камери, колкото в UK например

# 3 023

В моя град имаше пътни камери за регулиране на скоростта и минаването на червено, някой осъди общината и ги махнаха. Хората не искат да ги снимат без тяхно съгласие. По принцип в Щатите няма толкова камери, колкото в UK например
В сериала "Синя кръв" папарак или журналист беше,снимаше прокурорката пред Съдебната палата. Тя възрази,но той и отвърна,че по закон може да снима каквото си поиска на обществено място.

# 3 024

В сериала "Синя кръв" папарак или журналист беше,снимаше прокурорката пред Съдебната палата. Тя възрази,но той и отвърна,че по закон може да снима каквото си поиска на обществено място.
Има право да снима ( снимки и видео), на общественно място, но няма право да записва разговори.
За основа вземат Първата поправка.

# 3 025
  • Под сянката на разлистените кактуси

Мисля, че може на всяко обществено място, не знам какво направиха точно, но съм доволна, че ги няма

# 3 026
Правило номер едно на пътя в САЩ - Тук не е България и не слизаш да се разправяш с някого на пътя. Не свириш като машинист на влак на кръстовището, не показваш среден пръст на някой на пет метра разстояние. Може да си доктор, може да си професор, може да си пастор, но не си безсмъртен. В случая жената се е почувствала застрашена след като някой идва да й направи "забележка" и е станало каквото е станало. От нейната гледна точка може да е самозащита, зависи колко е била разгорещена забележката. Затова - даш камера (видео регистратор) задължително. Но никакви геройства и каубойства на пътя. Не знаеш дали не си последната капка, която да прелее чашата на някой, който има в себе си оръжие.
Жалко за човека, но щом никой не е пострадал в каквато и да е била ситуацията преди стрелбата, то е било неоправдан риск в държава, където всеки може да притежава оръжия.

Ето защо одобрявам забраната на оръжията. Не може всякакви изперкали типове да убиват, защото им се сторило, че някой ги застрашава. Ако никой няма оръжие ще се навикат, ще се напсуват, може и по някоя тупаница да отнесат ама до там.

# 3 027
Българите винаги са носили свободно оръжие,(до септември 1944г.),и не е имало проблем,но било лошо...

# 3 028
Тази дето е стреляла сега ще бъде ли осъдена? Как са законите в такава ситуация?

# 3 029
Почти всяко семейатво има звънец със вградена камера, или отделно камера. Тук хората имат повече права върху собственоста си отколкото в Европа.

Моят син има приятел от Тексас, той притежава ранчо. Когато стреляха по Тръмп се беше завързал разговор за притежанието на оръжия и той обясни, че законово има право да го ползва, ако някой се опитва да вандалства на неговите 15 акра земя. Тук в Европа и България, няма значение, ако те нападне някой и ти го убиеш при самозащита ще те съдят.
Имаше случай с една Мария, която уби изнасилвача си и после нещата стигнаха до съд, но обществото се намеси и й дадоха условна присъда. ЕС просто ме отвращава.

Общи условия

Активация на акаунт