САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 448 133
  • 11 837
  •   5
Отговори
# 4 035
Гренландия не е член на НАТО и именно заради това САЩ и Дания са сключили договор помежду си да я пазят военно...

To американската дума по спазване на договори е като руската - няма я.
За последните 10 години са нарушили над 10 договора, върху които са се подписали. Изтеглят се/бавят се/неизпълняват избери си едно от трите и ще видиш американското мнение за договорите, та като едното нищо сега Тръмп да прецака и Дания
Посочи поне един договор,който САЩ са нарушили/не са изпълнили?

# 4 036
  • В заешката дупка
От целия този идиотизъм аз само се надявам Гренландия максимално да се възползва от вниманието и интереса към нея. Да е част от САЩ са фантасмагории на нямащи връзка с реалността хора, но сделки и договаряния за връзки и сътрудничество, като нищо може и да има. Премиерът на Гренландия вече каза, че е готов да говори с Тръмп. Но не, за да урежда покупко-продажба, както биха си помислили някои.

# 4 037
  • USA
Защо да са фантасмагории?
Явно имат интерес към Щатите и са отворени за дискусии (каква изненада!).Защо си мислиш,че тези разговори няма как да приключат с една потенциална покупка? Питам си просто.

Където има много пари,всичко е възможно.

Байдън е обявил федерална помощ в размер на $770 на човек,пострадал при пожарите! Той толкова даде и на хората,загубили домовете си при ураганите в НС.
През ноември обяви,че кабинета му дава 50 милиона на фонда на Амазонките гори.
Я ми припомнете и колко пари се дадоха на Украйна за последните 4г?

И после се чудят,защо "America first" на Тръмп спечели изборите.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 16:13 от Adoralova

# 4 038

Я ми припомнете и колко пари се дадоха на Украйна за последните 4г?

И после се чудят,защо "America first" на Тръмп спечели изборите.
На "Украйна" или на американските оръжейни и всякакви други американски компании, за които вероятно работят пак американци.

Only a small percentage of the overall aid package takes the form of cash transfers to Kyiv; the vast majority goes right back into the U.S. economy.
One analysis, by the American Enterprise Institute, found that Ukraine aid is funding defense manufacturing in more than seventy U.S. cities.

# 4 039
  • Под сянката на разлистените кактуси
Арестувани за умишлен палеж сред руините на ЛА:

Хосе Херардо Ескобар, Рубен Монтес, Хуан Мануел Сиера-Лейва.

Без коментар

# 4 040
Въпреки испанските имена те може и да са повече американци от теб.

# 4 041
От целия този идиотизъм аз само се надявам Гренландия максимално да се възползва от вниманието и интереса към нея. Да е част от САЩ са фантасмагории на нямащи връзка с реалността хора, но сделки и договаряния за връзки и сътрудничество, като нищо може и да има. Премиерът на Гренландия вече каза, че е готов да говори с Тръмп. Но не, за да урежда покупко-продажба, както биха си помислили някои.
Гренландците вече се възползваха - Дания ги включи в супер новия си герб заедно с Фарьорските острови. Явен сигнал, че нямат намерение да отстъпват лесно правата си върху острова.

# 4 042
  • Далече
Тоя Pete Hegseth голям интерес предизвиква.Гледам полицията трябва да изкарва протестиращи от залата Simple Smile Иначе може да говори..дори и да говори глупости..Излезе информация, че като министър на отбраната ще взима заплата 246 хиляди..И го сравнявам със заплатата на шефката на пожарната в Лос Анджелис ($412,493.66). Вярно се сравняват ябълки и портокали, но все пак..

Иначе китайците се гъбаркат, че разговарят с Елон Мъск да купи ТикТок...Представям си какъв вой ще настане:-)-:)

# 4 043
  • В заешката дупка
Явно имат интерес към Щатите и са отворени за дискусии (каква изненада!).Защо си мислиш,че тези разговори няма как да приключат с една потенциална покупка? Питам си просто.

Първо, защото премиерът на Гренландия ясно ви каза, тя не е за продан.
Второ, никой не го е упълномощавал и той няма право да го прави.
Трето, ще е политическо самоубийство ако се опита да намекне за подобно нещо.
На обществено, политическо, и каквото и да е друго ниво, в Гренландия няма грам подкрепа за подобна идея. Тя предизвиква или смях, или възмущение. А по-прагматичните искат да използват интереса към страната в полза на Гренландия и да ускорят пътя ѝ към пълна независимост.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 19:26 от ЧеКа

# 4 044
  • Далече
На обществено, политическо, и каквото и да е друго ниво, в Гренландия няма грам подкрепа за подобна идея. Тя предизвиква или смях, или възмущение. А по-прагматичните искат да я използват в полза на Гренландия и да ускорят пътя ѝ към пълна независимост.
Аз не ви рабирам възмущението и ентусиазма за съдбата на  Гренландия..Те още не съм представили идея..просто опипват почвата..незнаете какво ще им предложат и какво ще стане на края.Ако им предложат нещо подобно на Гуам..гренландците може пък да се навият..трябват едни около 29 000 хиляди да са съгласни..

# 4 045
На  Pete Hegseth му разказват играта в момента.

# 4 046
  • Далече
На  Pete Hegseth му разказват играта в момента.
На мен чак взе да ми става симпатичен, аз мисля, че ще премине през комисията и да стигне до гласуване в сената.

То е ясно, че много неща не разбираш. Прощавай за откровението. Сигурно ще ме изтрият.
Възмущавам се на дивотиите на Тръмп, които тук някои аплодирате.
Абе всички вие с многото прочетени книги и претенции е хубаво някой път да се погледнете отсрани..Като се възмущавате на Тръмп защо въобще го слушате и гледате..

# 4 047
На  Pete Hegseth му разказват играта в момента.
На мен чак взе да ми става симпатичен, аз мисля, че ще премине през комисията и да стигне до гласуване в сената.

Вероятно ще мине, но все пак разликата Р/Д е само един вот, така че не се знае.

М/у другото не съм особено фен на Том Котън, но той е в пъти по-квалифициран да е начело на DOD или DNI от сегашните кандидати, ако трябва да е републиканец. Явно не е толкова удобен (разбирай послушен) колкото другите.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 19:32 от plain

# 4 048
  • Далече
Само да вметна, че най -вероятно повечето хора  живеещи в Америка и най -вече гласуващи  си набавят новините от местни източници..Несериозно е да се предлага  на хората ,които Тръмп вече ги е управлявал, анализ преведен на български било той за блумбърг Simple Smile  за това как ще упрявлява Тръмп през втория си мандат ...

# 4 049
Ето една интересна статия, ако на някой ме се чете.
Това прилича на опорка "Тръмп = Путин". Наистина ли вярваш на подобна теза?

Общи условия

Активация на акаунт