САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 237 928
  • 6 099
  •   23
Отговори
# 4 425
  • Houston, TX
Може ли доказателства за 10. Прекратяване на гражданството по рождение? Президент не може с указ да променя Конституцията. Конгресът също не може, та ако ще и 100% мнозинсто да имат.

Остави ги да се радват, че "нормалността се е завърнала" и да си мислят, че Тръмп има правата на диктатор. Нищо, че много българи са се легализирали точно чрез тази точка от конституцията.

Ти колко българи познаваш на които майките им са влезли за да ги родят в САЩ, за да вземат гражданство? Аз не познавам ни един.
Но познавам рускини, които пътуват в последния месец, само и само да родят в САЩ и детето да вземе американско гражданство. Едната не я пуснаха и веднага се насочи към Канада

# 4 426
Ми аз само за СЗО се зачудих, но май никой не се вълнува от това. Пък и като излязат какво, нищо. Останалото ми се вижда ок, бидейки българка де. Да, някои неща са прекалено общи, други може да не минат гласуване. Но за 1 ден- толкова.

# 4 427
Донор са и то голям на СЗО. Може  пари нахалост да не дава. Във ФБ веднага ме контрира една авторка на пост - били видими ползите,  много пък се радват,  там е пълно с чиновници ,лобисти , отдавна не  е каквото трябва. За Парижкото споразумение - той  и в предния мандат го направи.
 Нямам мнение.

# 4 428
Донор са и то голям на СЗО. Може  пари нахалост да не дава. Във ФБ веднага ме контрира една авторка на пост - били видими ползите,  много пък се радват,  там е пълно с чиновници ,лобисти , отдавна не  е каквото трябва. За Парижкото споразумение - той  и в предния мандат го направи.
 Нямам мнение.
Аз имам и за двете. Негативно.
Тръмп реабилитира ВСИЧКИ осъдени на 6 януари….. I rest my case,

# 4 429
Никой не очаква магическа пръчка. Ясно е, че някои неща са процес. За да се задвижи този процес, трябва първа стъпка. Наистина ли разсъждавате толкова елементарно? Затова ли си мислите, че всички разсъждават елементарно?

Така де, и моят елементарен въпрос беше как си представяте процеса. Например след коло врвме според вас няма да има хора без докумемти?

# 4 430
Защо трябва някой да си го представя?!

# 4 431
Решенията на Байдън за амнистията в последния момент бяха по- така, кофти, но какво да се прави.

# 4 432
Защо трябва някой да си го представя?!
Не трябва, това е форум. Говорим си.

# 4 433
Решенията на Байдън за амнистията в последния момент бяха по- така, кофти, но какво да се прави.
Не мисля, че бяха по-кофи. Еднакво кофти са всички. Отварят врати за много проблеми.

# 4 434
  • Далече
Така де, и моят елементарен въпрос беше как си представяте процеса. Например след коло врвме според вас няма да има хора без докумемти?
Едва ли ще се стигне до положение в което няма да има нелегални. Но ако екстрадира няколко милиона, например тези влезли последните 2 години и всички, които са извършили всякакви престъпления пак ще е файда. И  да спре в по голямата си част нелегалното пресичане на границата.Не ми се вярва някой да очаква, че ще ги екстрадира всичките..Но при предната администрация не ги екстрадираха въобще и не им проверяваха документите.Повечето големи градове, управлявани от демократи са т. нар. "sanctuary cities" - т.ест не си сътрудничат с имиграционните власти и не прилагат имиграционните закони..

За шапката на Мелания на мен не ми хареса, но мисля че тя не е искала да и се виждат очите и как хвърля неодобрителни погледи..камерите веднага ще запишат и медиите ще се занимават с нея. Интернет е пълен с мемета как Zuckerberg и Боби Кенеди гледат деколтето на Лорън Санчес.За нея пък се бъзикат, че била облечена от Виктория Сикрет..

# 4 435
  • Под сянката на разлистените кактуси
Никой не очаква магическа пръчка. Ясно е, че някои неща са процес. За да се задвижи този процес, трябва първа стъпка. Наистина ли разсъждавате толкова елементарно? Затова ли си мислите, че всички разсъждават елементарно?

Да пита Обама, той е депортирал най-много хора, повече от 3 млн

# 4 436

Отговорът е Никога.  Какъвто е отговорът и на кога е имало "хора без документи".

Аз имам чувството, че ако по-някакво чудо т.10 се приеме и се промени конституцията, ще има доста "изгорели" след тестовете за бащинство. Предполагам, че ще има много такива след като тежестта  да се получи ам. гражданство се пада на бащата в много от случаите на указа.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 19:35 от plain

# 4 437
  • USA
A какво толкова внася САЩ от Канада и Мексико, което така да даде подем на американските стоки?

lol, Залят ни е пазара на зеленчуци,плодове и ядки от Мексико. Единствените домати,които купуваме (heirloom) и не са гумести са от Канада.
Ето статии за нещата,които внасяме от Мексико и Канада.
https://www.ilscompany.com/products-imported-from-mexico/ 
https://tradingeconomics.com/united-states/imports/canada

"Избрахте си луд и сега му гледаме изпълненията" е реплика без стойност. За да има стойност,трябва да ни кажеш кои са тези изпълнения,които будят у теб (следователно трябва да афектират и нас) такава неприязън.
Ако не можеш да говориш с факти,значи говориш празни приказки.

# 4 438
  • Под сянката на разлистените кактуси
А, "нормалността", която Тръмп ще "възвърне" я видяхме в поздрава на Мъск Grinning

От този точно подволотелизъм се отказаха даже тукашните откачалки, свери си часовника с партийната линия

# 4 439
Точката с гражданството е прекратяване на такова при наличието на нелегално пребиваващи родители.

Това също не може да стане без конституционна поправка.

Ти колко българи познаваш на които майките им са влезли за да ги родят в САЩ, за да вземат гражданство? Аз не познавам ни един.

Преди години в американската тема една мацка питаше логистически подробности точно за да направи това. Не знам доколко е била реална, разбира се.

Конституцията може да се поправя (amendment), особено ако имаш 100 %, защото ти трябват 2/3 мнозинство. Е, малко по-сложно е, но възможно. 27 поправки има, в края на краищата

Да, понеже нивото на познаване на конституцията масово е такова, затова и президентът прави такива безсмислени, но популярни жестове. Конституция не се поправя от президент и поправките, за да влязат в сила, трябва да се ратифицират от две трети от отделните щати. Този указ ще бъде директно отменен от ВС и ще бъде удобна възможност Тръмп да се жалва после как тъмните кръгове му спъват патриотичния план.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 20:00 от ianajar

Общи условия

Активация на акаунт