САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 219 396
  • 5 646
  •   5
Отговори
# 4 485
Да не казвам голяма дума, но в момента на демократите единствената им сила е, че все още имат доста от масмедиите. Но не виджам следващия им кандидат за президент. Нямат скамейка. А Байдън направи всичко възможно да осере надеждите и на най-големите оптимисти. Ако продължават само с тактиката "да търсим кусурите на глупавия надменен президент" ще имат нула шансове следващия път. Хем вече фактора Тръмп няма да е на лице. Докато при републиканците виждам дълга резерна скамейка. Колкото и да се присмиват на Тръмп - той в момента вкарва едно по-младо поколение политици във властта. Начина по който се върна в Белия дом Тръмп беше като на боксьор. Бил си на върха, били са те, смяташ че срещата не е била по правилата, но отиваш на реванш след четири години и пак си на върха. Казват Тръмп е фалирал много пъти. Верно е, но именно това качество го е връщало обратно в голямата игра и не е завършвал като много фалирали под някой мост. Не е най-големия умник, но явно е достатъчно гъвкав, знае къде може да има сделка, къде може да се пазари и с кого си заслужава да сяда на една маса.
Даже и Мелания този път изглеждаше по друг начин. Първия път влизайки в Белия Дом беше като жена, която е там не защото иска, а просто защото е съпуга на президента. Но си личеше, че е на чужда територия. Този път влезе точно като господарка на Белия Дом, като жена на победител, на човек който не се предава.
Демократите са в състояние все още на тежък махмурлук. Големият им водач ще се запомни, че е падал всеки вторник и петък, че много пъти са го гонили по сцената и по събития щото джипиеса му ъпдейтва нон стоп и а са го изтървали, а се е пребил някъде. Сега ще го нажулят за виновник, но следващия го няма. Някой с харизмата на Обама. Просто сами си убиха кандидатите. Някой помни ли името на кандидата за вицепрезидент. Или на предния, който беше кандидат за вице на Хилари. Невзрачни, незапомнящи се и изчезващи на следващия ден след изборите хора. А за САЩ е необходимо да има силна Демократическа партия.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 04:28 от Абуто

# 4 486
  • USA
Aко Тръмп и кабинет не се изложат много (в което силно се съмнявам,защото дъното беше стигнато и вече само нагоре),логично е следващият президент да е JD Vance.Намирам го за голяма симпатяга и млад човек,който наистина иска и работи за промяна.
Жена му вчера на дневната церемония и вечерта на бала беше смехотворна с тази фалшива усмивка.Как пък не застана натурална поне за минута. И махаше на тълпата, все едно е роял,излязла от църквата след великденската меса. Smiley

# 4 487
  • Down south
Вицепрезидент и втората дама плуват в непознати води, независимо колкото са се подготвяли.
Само трите деца, бяха достатъчни, за да изместят фокуса. Ще се научат
Е, Камила за четири години не го постигна, но нещата се променят и трябва да сме позитивни

Една от "латинските" медии разпръсква тотална паника, стана ми мъчно за хората, които облъчва. Другата основна е доста по-умерена и се опитва да обясни на хората, какво точно се случва и какво вентуално предстои да се случи.

Помагам, като volunteer  в близка до над църква, помагаща на латино
човеци. Бог ми е свидетел,че има хора силно нуждаещи се от помощ и много други, опитващи се да се възползват от системата.

# 4 488
  • Обран бостан ;)
На мен ми стана интересно каква ли е причината за избора на тоалета на Мелания. Като се има предвид опита й в модата, аз търся някакъв символизъм тук. И дали решението е напълно нейно или е имало влияние от някого за избора му.
В първия момент ми заприлича на Зоро. (героя от филма Маската на Зоро)

# 4 489
Защо Мелания държеше две книги? И двете ли са библии?

# 4 490

ПП Анализа на г-жа Александрова напомня едновремешните теми по литература "Какво е искал да каже поета със стихотворението...".
Тя вижда заявена опора за Тръмп, аз виждам жена поставила желязна завеса между себе си и съпруга си. Стегната в броня, периферията я пази от налитанията му публично да я лигави. Скритата горна половина на лицето крещи - "тук съм по задължение, не искам да ме гледате и анализирате, имам бръчки около очите, които не успях да оправя с процедури, стойте отвъд оградата".
Много слаб анализ правите.
Случайно да видяхте как тя го хваща за ръка, когато тръгнаха към сградата?
А, още по-случайно след това да гледахте другата част от церемонията, с роклите, танците и усмивките между двамата?
Бръчките ѝ изглеждаха ослепително, и не изглеждаше изобщо да ѝ пука за тях, или за нечие мнение изобщо Simple Smile
Не правя анализ, а споделям мнение. И подчертавам, че всеки вижда това, което иска или е в природата му.
Усмивките между двамата няма какво да ги гледам. Още седи видеото от предходното му встъпване в длъжност. Как устата й от 24 карата се свива на кокошо ду@е, след като Тръмп се обръща към публиката.
Има ги и видеата как тя го плясва по ръката, когато той се опитва да я хване, как се обръща настрани, когато се опитва да я целуне. Въпрос на няколко клика е.
Не се е влюбила безпаметно в него в последните четири години.
Но вие виждайте каквото прецените, не ми пречи.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 13:02 от dariVale

# 4 491
  • София
Ми, предвид, че Франция отново има амбиции да стане Велика сила и в момента потърква злокобно ръчички гледайки как американците искат да се откажат от тяхното място, не е лошо да се обсъжда и Макрон.

П.П. препоръчвам това интервю с Ясен Дараков от снощи.
Като си говорим за миграция и как името на Тръмп се спряга за спасителен пояс срещу нея, то наистина след кратка справка излиза, че Байдън е изселил повече мигранти от Тръмп в периода 2016-2020 г., а Барак Обама в последния си мандат пък е изселил двойно повече мигранти от Тръмп.
И също така именно в периода на Тръмп 2016-2020 г. са навлезли най-много. Май май е нищо повече от един популист, който говори нещо, ама дали и как го върши, Божа работа Joy

# 4 492
Благодаря за разяснение какво внаса САЩ от Мексико и Канада.. Обаче как ще бори Тръмп инфлацията, след като налага 25% мито на основни хранителни стоки?
От друга страна гони емигранти, които са склонни да работят черна работа и да отглеждат американски плодове и зеленчуци.. Та кой ще ги отглежда тези храни финално и средния американец на каква цена ще ги яде? Нещо логиката ми се губи..
Чак пък основни хранителни стоки..ще оцелеем без авокадо..не се притеснявайте. За сезонни земеделски работници има специален тип визи..

Last year, the US imported $46 billion of agricultural products from Mexico, according to US Department of Agriculture data. That includes $8.3 billion worth of fresh vegetables, $5.9 billion of beer and $5 billion of distilled spirits.
But the biggest category of agricultural imports from Mexico last year was fresh fruits, of which the US imported $9 billion worth, with avocados accounting for $3.1 billion of that total.

Едно от положителните неща на "Climate Change" е че вече може да си отглеждаме по лесно домати в Америка..

Вие хубаво ще оцелеете без авокадо, няма съмнение. А защо? Кой и каква полза има от това?
Прдставяте си, че в САЩ ще се засеят акри с авокадо, където разбира се ще работят само документирани работници и ще настане просперитет и благоденствие?

Самопоправям се: Митата от икономически план се превърнали в заплаха. Авокадото се оказва разменна монета. Ясно ли е какво конкретно се очаква от Мексико и Канада. Някой има ли възможност да даде детайли....

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 14:22 от Chainik@

# 4 493
Защо Мелания държеше две книги? И двете ли са библии?
Предполагам Стария и Новия Завед, въпреки, че официалното обяснение беше, че едната е подарък от майка му.
И пред три Библии да беше се заклел, не положи ръка на тях докато произнасяше клетвата, та не знам на кой Господ точно се кле. Laughing
Всъщност, той преди време не прие ли юдеизма?

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 10:31 от Sysly

# 4 494
Депортирането на нелегалните мигранти означава,че американските им работодатели вече няма да могат да си купуват поредното порше последен модел,а ще трябва да наемат американци и да им плащат повече.

Тръмп не е приел юдаизма,разбира се.

# 4 495
Стига вече с тези глупости, че няма кой да работи ниско квалифицирани труд на американците. Никой не е спрял никого да влиза в тяхната държава. Просто се иска да е по законния ред, както е във всички страни. Не ни беше много хубаво като ни вкара източните мургави събратя в Европа , дето изнасилваха всичко дето има пола нали? Искахме да знаем кой влиза и да има някакъв контрол. Защо американците да нямат право на това? Смятам, че е абсолютно резонно, за себе си да затворят границите и да върнат, който е без документи там от където е дошъл. Както правят всички останали държави отново. Не виждам защо Америка трябва да си отвори широко ръцете и да си затвори широко очите за нелегалните

За това колко Мелания обича Тръмп и какви физиономии правила, или че го била шляпнала, нищо не означава. Тези хора са семейство, в брак и е напълно нормално да си имат и своите караници и т.н. Може преди това да са се сджафкали нещо и Тръмп като всеки мъж да се е направил на луд и са се е опитал да я хване за ръката опитвайки се да стопи ледовете от някакъв спор и надявайки се , че като са на публично място  тя ще му прости. Тя обаче си е с гореща балканска кръв и го шляпнала. Голям праз. Все едно вие никога не сте се карали с близките си и никога не сте имали лоши дни.

# 4 496
  • София
На мен ми стана интересно каква ли е причината за избора на тоалета на Мелания. Като се има предвид опита й в модата, аз търся някакъв символизъм тук. И дали решението е напълно нейно или е имало влияние от някого за избора му.
Не знам дали има символизъм, но е страхотна.
В първия мандат на Тръмп дизайнерите отказваха да я обличат, в този бранш масово са фенове на демократите. Сега съм сигурна, че ще е различно. Да откажеш да облечеш първата дама - не знам как да го нарека освен елементарно. И то такава жена. Роклите на първите дами от всяко встъпване в длъжност се даряват на музея Смитсониън и буквално всеки дизайнер остава в историята. Но демократите са различни, на тях това не им е ниво...Joy И все пак Мелания не остана необлечена и то как...

# 4 497
Байдънови най-вероятно са бъркали дълбоко в кацата с мед, та затова са тия помилвания. Те са за ненасилствени престъпления, демек за финансови измами и кражби. За да ги помилва, явно има защо... сега като се почнат ревизиите ще изкочат много мърсотии за тях.

# 4 498
Обявиха създаването на Stargate, така че не се вълнувайте кой ще ви бере авокадото, има машини. По интересния въпрос е, дали AGI ще ни хареса като вид или няма да се разберем и няма да има нужда от авокадо, щото няма да има кой да го яде.

# 4 499
Обявиха създаването на Stargate, така че не се вълнувайте кой ще ви бере авокадото, има машини. По интересния въпрос е, дали AGI ще ни хареса като вид или няма да се разберем и няма да има нужда от авокадо, щото няма да има кой да го яде.
Не вярвам да има разум във Вселената, който да ни хареса като вид. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт