САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 720 459
  • 17 966
  •   1
Отговори
# 17 940
Имигрантите четат приказки на майчиния си език най-често, или изобщо не четат приказки, щото трябва да бачкат.
Много бих искал да чуя кралица Камила да чете приказки на малките поданици на короната. Британския английски е безпорен за приказки за вещици и мащехи.
Хайде сега, чела съм приказки на английски и то много, с години. Чак пък толкова да нямам време за детето си! Колкото и да съм била работохоличка в миналото, детето винаги ми е било важно. И приказки съм чела, и песнички съм пяла, даже съм танцувала с нея. Всичко това на английски, защото детето ми е англоговоряща, независимо от това, винаги съм имала акцент. Моя акцент е малко по-изчистен от този на Мелания, но си го имам и с него ще си умра.
Само за информация, завършила съм английска гимназия, живея с англичанин, говоря английски вкъщи и на работа вече близо 30 години; реално “живея” като англоговоряща, пиша отлично и без грешки, но акцента си стои. Даже си ми харесва. По принцип никой не ме е дискриминирал заради акцента ми.
Каквато и да е Мелания, точно пък ние не е редно да се присмиваме на акцента ѝ.

# 17 941
Мелания си е трофейна съпруга,едно красиво украшение в Белия дом и толкова.Не знам дали трябва да имаме някакви големи(интелектуални)очаквания към нея
Но сме виждали и по-емоционални и харизматични първи дами,така си е.

Този продължава с кетамина.

# 17 942
Мелания си е трофейна съпруга,едно красиво украшение в Белия дом и толкова.Не знам дали трябва да имаме някакви големи(интелектуални)очаквания към нея
Но сме виждали и по-емоционални и харизматични първи дами,така си е.

Този продължава с кетамина.
И това го казва точно след като го глобиха 100-тина милиона заради бизнес схемичката му със сините отметки.
Медведев бил коментирал "точно така" - шок!

# 17 943
  • В заешката дупка
Каквито и кусури да има Мелания, точно акцентът не е нещо, за което трябва да бъде осмивана или критикувана.

# 17 944
Имам един въпрос. Темата е САЩ, тяхната политика и президентските им избори.
Защо въобще се обсъждат лингвистичните способности и изказа на една жена в тази тема?

# 17 945
Защото фамилията и е Тръмп.
И колежките търсят под вола теле.

# 17 946
  • София
Не става дума просто за жена, а за първата дама на САЩ. Да, темата е за политика. Как политическата култура в САЩ деградира до ниво, в което водещи фигури дори не владеят добре езика на държавата, която представляват? И по-лошото възхищават им се на неграмотността. Дори да оставим акцента настрана, трудно е да се пренебрегне ограничената словесна палитра както на президента, така и на първата дама, и на хората около тях.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 00:43 от Moderator3

# 17 947
  • Сан Франциско
Част от политиката, на САЩ и световната като цяло, когато си първа дама, е да имаш клас и да да представяш страната си на световно ниво. Не носиш “pith helmet” шапка в Кения, защото тя е символ на робство и колонизация, не отиваш на погребение в светло-сиво палто, което не сваляш през цялата церемония, не се мръщиш на болни деца и не се мяткаш облечена като за коктейлно парти при посещение на кралския дворец. Акцентът й е най-малкия проблем. Казват ‘ми то дрешки, намусена физиономия, к’во толкова…’ми толкова - грозно, неприлично, срамно, когато си първа дама. Баш по темата са изцепките на Мелания.

# 17 948
Моето мнение за Мелания е формирано на няколко фактора и акцентът й не е от тях.
Коментирах, че нямало начин да няма акцент. Има, ако й е важно, а на нея явно не й е.

Виж изборът й на мъж, компанията й преди него, якето, което избра да носи, са неща, които ми формират мнението.
Няма лошо да си посредствен, стига да не се опитваш да се правиш на нещо друго. Тя по е не опитва, а през този мандат даже и не се занимава да стои в Белия дом, то той и тръмп всеки уикенд нали си ходи на голф.
Сега за нейно съжаление покрай Коледа са й вдигнали малко работата.

Но като първа дама мястото й е в темата.

# 17 949
Мелания не е политик. За протокола.
Клюкарник стана.

# 17 950
Не желая да коментирам Мелания. Нито и се възхищавам, нито ме дразни. Безразлична ми е. Виж, съпругът и ме отвращава като индивид.
Байдън изнесе реч на събиране на LGBTQ и беше много по-кохерентен и смислен от DJT. Накрая се обърна към младите хора от тази група и им каза три пъти you belong.
Аз не съм и нямам близки, които са LGBTQ, но не разбирам омразата и дискриминацията към тях. Хора като хора, които имат различни сексуални предпочитания. Имам познати, хора като хора!
В същото време слушах DJT който получи наградата на ФИФА за мир. Коментар от Фокс нюз: “бях забравила колко войни е прекратил”. Е как ще забрави! Ми той не спря да се хвали, че са осем! Може и девет да станали, с конфликта в Африка. Само дето участващите в тези конфликти не знаят, че са прекратени от Тръмп, но never mind.

# 17 951
  • Deutschland/HE
Мелания не е политик. За протокола.
Клюкарник стана.

За протокола, тя не е просто Мелания, а първа дама и има дори назначен персонал. В България не е така.

Цитат
Първа дама на САЩ (на английски: First Lady of The United States, абревиатура FLOTUS) е неофициална титла, давана на домакинята на Белия дом, обикновено съпруга на президента на Съединените щати, едновременно с мандата на президента. Въпреки че ролята на първата дама никога не е била официално дефинирана, тя заема важно място в политическия и социалния живот на Съединените щати.[1] От началото на 20-ти век първата дама е подпомагана от официален персонал, сега известен като Офисът на първата дама и със седалище в източното крило на Белия дом.

# 17 952
  • Ю Ес ъф Ей
Аз още си спомням как я представяха като полиглот в сайта на БД като стана ФЛОТУС за първи път - говорела френски, немски, италиански, сърбо-хърватски в добавка на словенския и английския. Simple Smile
Аз иначе й се радвам на акцента и английския. Прави моя да изглежда приличен. Има трофейни съпруги и с по-малко качества.

И иначе словенците сигурно са повече германци отколкото славяни.

# 17 953
За протокола, тя не е просто Мелания, а първа дама и има дори назначен персонал.
Това не я прави политик. Sunglasses

# 17 954
Днес направихме един плаж съботно. Пълно е с канадци и даже паркинга е по скъп, заради тях.
Има много туристи, и много snow birds и повечето говореха френски и португалски...
Какво стана нали щяха да ни бойкотират и да не идват вече? Или им мина като застудя на север...

Снимка:

Общи условия

Активация на акаунт