Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 001
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 410
Дават се.
Ако днес няма резултати,  ще излязат най-късно та 01.07, защото от 02.07 ще могат да се гледат изпитните работи.
Ах, леле. Джулая какво ще го правим сега? Тъпо изместиха датите със седмица по-късно. Sad
Ganis, благодарности за информацията!
Успех на младежа на jenap!

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 15:54 от faviana

# 1 411

Явно е бъг

# 1 412
Заради нулата, все пак 208 е повече от нула..

# 1 413
Моя скрийн шот е от миналогодишните файлове на РУО...
За бъг на РУО ли да го броя, не знам. За мен е тъпо да е 'за" второ класиране, а не "след" второ класиране таблицата, защото тези класирания са последователни и свързани... Разбирам за трето класиране да е съвсем отделно, но...

ПП: Справочници, изпитай ме и др. такива не съм ползвала, позовавам се само на статистиките и списъците на РУО с паралелки, балове и постигнати точки... другото е "преразказ" и анализ, който аз искам да знам на какво стъпва Wink

# 1 414
  • София
Ганис,   едно въпросче,  видимо си получавала  работи за арбитраж по 21 задача. Назад бях писала, че успокоих приятелка, че детето й ще има пълните точки за разложен  кв. тричлен с  отделяне на  точен квадрат и после с формула за сбор по разлика. "Вещ" учител, уж проверител  се произнесъл, че ще отнемат точки , понеже  тричленът не е разложен посредством представяне като четиричлен и  последващо групиране (както било в ключа). Това е безумие, АКО е вярно. Допускам, че е поредният псевдо проверител като онази дама  с цитата от фейсбук за повторно сканиране при нужда...Та въпросът ми   е дали случайно си срещнала такава работа/и (принципно малко хора за конкретния полином биха избрали така да разложат).И ако да, отнемани ли са точки?
Разбира се, че не се отнемат точки. В критериите,  които имахме, бяха дадени точки и за двата начина.

# 1 415
  • София
Мерси!  Чудя се защо някои  хора така стряскат родители на отлично справили се деца..Sad Да, ок, забил си и не си се сетил за по-рационалния начин  в този момент, ама си си  разложил правилно. Да не говорим, че си овладял видимо нещо даже по-трудно, което ще ти е от полза още в 8 клас. Звъннах на майката и тя каза да те черпя от нейно име. Simple Smile

# 1 416
  • София
за разложен  кв. тричлен с  отделяне на  точен квадрат и после с формула за сбор по разлика.

Синковец така го е решил. Той нали е все е по по-трудните работи и сега ще ме държи в напрежение до последно.
Аз се консултирах вече с Ganis  и тя ме успокои, че няма да отнемат.

# 1 417
  • София
Днес беше тържеството за изпращането на седмокласниците и директорката ни сподели, че според нейни източници днес се очаквало да публикуват резултатите! Та към 17 ч мисля да започна да рефрешвам, макар че само като го пиша и ми се ускори пулса и разтрепериха краката! Laughing

# 1 418
Или просто се ориентираш спрямо последните две-три години към паралелки, които са били с по-нисък бал от бала на детето. На "изпитай ме" за София дава интересна информация на база второ класиране миналата година къде би се класирало детето, с какъв бал и какъв е бил минималният бал за момичета и за момчета. Което не значи да не бъдат включени и желанията на детето, освен ако разминаването не е 100-200 точки. Въпреки това на щерката й посочи, че би влязла испански в "Мигел де Сервантес" - явно на второ класиране не е имало момиче, а е имало място. За момче е бил 484. Шанс, от който някой не е успял да се възползва явно. И явно е изключение, на фона на другите предложения
Ами не това е явно. Явното е, че системата им е бъгната или ти нещо неправилно си въвела. Не е имало момиче, а е имало място - няма такъв филм просто. Минималните балове на второ класиране за момиче в Испанската миналата година са съответно:
481 - ИЕ/АЕ
476 - ИЕ/ИтЕ
467 - ИЕ/ФЕ
466 - ИЕ/ПрЕ
За момчетата са по-ниски.

И аз го видях, когато тествах в тази система и съм съгласна със Санака - според мен е имало място, то е било заето на второ класиране от момче и за момиче минималният бал се показва 0, тъй като съответно няма класирано момиче. Но си е бъг. Някой може да си помисли, че след 2-3 класиране може в Испанската или в 1  АЕГ с нисък бал, а това е, уви, невъзможно.

# 1 419
  • Sofia
Ние имаме очакване за точките и по двата предмета. На брат ѝ бях сметнала почти абсолютно точно. Обаче сега не знам как ще намеря сили да отворя infopriem, когато кажете, че има резултати. Страх ме е да няма неприятни изненади. Нито веднъж не съм влязла в системата, само съм запаметила номера. Като "чуя", че са излезли, първо аз ще ги видя.

Събрах всичко седмокласно и от двамата - сборниците, христоматиите и помагалата ще запазя, но другото май ще отиде в контейнера за хартия.

jenap, ще ви мисля много Heartpulse

# 1 420
  • София
Неее, място за момиче не може да се заеме от момче. Просто женската квота на паралелката се е запълнила още на първо класиране изцяло, а тъпата система на изпитай ме отчита това като бал 0.

# 1 421
Сърдечни благодарности на ganis за информацията.
Бях се позамислила, че ние заминаваме на 06.07. и се чудех какво пълномощно да пиша на лелята, за да ходи да му гледа резила на тийна. Представях си физиономията на нотариуса, като му обясня, че 14-годишен трябва да упълномощава, защото МОНските гумени глави така са решили.

# 1 422
какче, много благодаря, моят скромен опит е да изваждат резултатите до 17ч, очаква ли се някой да работи до късно в петък вечер от МОН или ИО, който им поддържа системата?

# 1 423
  • София
Имало е случаи да излизат неща от МОН и след работно време. Joy Например през 2013 второ класиране излезе около 21 часа.

# 1 424
  • София
ПР-ите им би трябвало да ги спрат да публикуват днес. Защото до понеделник това ще е "студена" новина. А независимо какви да резултатите, могат да се извлекат успехи.

Общи условия

Активация на акаунт