За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 32 662
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
Панактив бейби- те са с ибупрофен.
Аз съм правила компрес само със студена вода и помага също. Или хладка вана, също е вариант. До колко стига температурата?

Благодаря! До колко часа след еферелган  могат да се дават?
До 39.5 стига

# 646
  • до най-прекрасния мъж
Ако не сте все още, веднага заведете детето на лекар. Това е висока Т за толкова малко бебе. Аз не бих рискувала. Може да е всичко - вирус, Ковид, шарка...

# 647
Ако не сте все още, веднага заведете детето на лекар. Това е висока Т за толкова малко бебе. Аз не бих рискувала. Може да е всичко - вирус, Ковид, шарка...

Беше на лекар сутринта. Освен температурата всичко друго беше ок - гърди, гърло, уши. Казаха да я следим и така.

# 648
  • до най-прекрасния мъж
Значи си спазвате лечението, назначено от лекаря и така. Може да се появят и други сипмтоми, а може и да не се. Дъщеря ми кара Ковид само с три дни висока Т и нищо друго. Сега върлува всичко.
Бързо оздравяване.

# 649
Температурата наистина е височка, бих направила и компреси със студена водичка, ако пак вдигне толкова. Дано да сте я свалили вече. Моята педиатърка ми каза, че между ефералган и панактив бейби (парацетамола и ибупрофена като цяло) мога да дам с отстояние 1 час едното от другото, ако не сваля температурата. Като за всяко отделно лекарство след това пак си спазвате интервала, който е описан на листовката.

# 650
Здравейте, ако някоя кола няма столче за новородено, може ли по изключение новородено да се вози в ръцете на възрастен на задната седалка? Имам предвид законно ли е, иначе всички знаем, че по нашите пътища всичко може, за съжаление.

# 651
В такси е законно, но за личен автомобил не мисля.

# 652
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, ако някоя кола няма столче за новородено, може ли по изключение новородено да се вози в ръцете на възрастен на задната седалка? Имам предвид законно ли е, иначе всички знаем, че по нашите пътища всичко може, за съжаление.
Не само е незаконно, а е и изключително опасно. Обикновено бебетата се возят в кошница, която е преносима и се фиксира с коланите на автомобила. Ако нямате, по-добре вземете на заем. В такси съм возила дъщеря ми два пъти - на 1.10 г и наскоро (2.9 г). Бях на тръни през цялото време.

# 653
  • София
Не е законно. Описано е в каква посока и до каква възраст в какви видове столчета, бустери може да е. Отворете просто закона и прочетете. А за таксита - може да извикате такси с детско столче при възможност. Синът ми е на 4г и наскоро се наложи да се вози в такси, нямаше възможност за столче. Да, беше в малък град без особено трафик към момента на пътуване, но пак си е притеснително.

# 654
Синът ми е на 3 месеца и 7 дни, и вече започнахме периода с поникването на зъби. Има моменти, в които много го сърби и откача. Кажете ми какво е помогнало при вас (мазило/лекарство), за да го пробваме и ние?

# 655
Здравейте! Бебчето ми е на 4 месеца и от няколко нощи като спи си търка с ръце очите и се буди като мрънка. Прави го по 4,5 пъти на нощ. През деня като ги търка мислех, че му се спи, но сега го прави и докато спи. На някой случвало ли му се е и от какво може да е?

# 656
Синът ми е на 3 месеца и 7 дни, и вече започнахме периода с поникването на зъби. Има моменти, в които много го сърби и откача. Кажете ми какво е помогнало при вас (мазило/лекарство), за да го пробваме и ние?
Камилия Денто Бейби

# 657
  • София
PB88, при нас помага Камилия и Генгигел. Една приятелка много хвали прахчета Teetha.

# 658
  • София
Дентокинд, Осадент, Камилия (но тя се дава само няколко дни). Но цялостно като избият тогава минава 😂 Аз съм пробвала да мажа на мен да видя и дори тези с лидокаин имат много временен ефект.

# 659
  • до най-прекрасния мъж
Взех една Камилия, но така и си остана. Давах да си гризе гризалки, а когато положението беше наистина нетърпимо (ревове и неспане нощем), давах Нурофен. Случвало се е два-три пъти за целия период на зъбоникненето. Всичко друго, както и с коликите е за успокоение на майките, че правят нещо. На детето помагат временно.

Общи условия

Активация на акаунт