Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 527
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
По повод кърменето и помпите и протекторите ме запознаха с една нова З а мен информация и напълно не дискутирана до точи момент - че при помпите всичко зависи от размера на зърната. Приятелка ми спомена, че е брала големи дертове с няколко модела помпи, много малко кърма е успявала да изкара, а има и бебето суче. Оказало се някакъв размер, но ще трябва да проуча 16мм и 24мм.  Тя сподели, че нейните зърна са св оказали много малки и затова е имаш проблем с помпите и не всеки модел има опция за различни размери .. накрайници? Аз лично не съм проучила все още какво е имала предвид, някой запознат ако има да обясни.

# 391
Не съм имала проблеми и не съм запозната. С първото раждане, докато хвана гърдата да им я подам и им миех очите. Баща им много се смееше.

# 392
Медела чисто като марка ми ги препоръчаха, ползват се и в болниците наоколо. Аз си бях взела на Авент, но я смених с хендсфрий на Медела след тези препоръки и като поразгледах по-дълбочинно. Допълвам, за да кажа, че една приятелка с бебе е с такава, тя ми я показа и демонстрира, и се убедих. Особено ми хареса това, че оставя ръцете свободни и има такава функция за стимулация на зърната, имитираща смучене на бебе. Доколкото се ориентирам, помага да се поддържат високи нива на производство на кърма.

Аничка, Мая, благодаря за препоръките! Мая, чисто Гугъл си беше за повечето неща, правилно се ориентираш Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 22:23 от Moonlit

# 393
Аз ползвах на Кенгуру и беше под 100лв. На Медала сигурно са хубави, но и по-бюджетните също вършат работа. Ако се ползва дълго време, със сигурност си заслужава инвестиция. Но в общия случай се използват само в началото, за да подпомогнат кърменето. Аз ще използвам старата ми, ако се наложи за стимулиране, но ако ще цедя, ще си купя нова, защото не мога да намеря консумативи за Кенгуру 😄

# 394
Днес бях при АГ и каза, че това не е притеснително и всички останали изследвания са ми супер. Аз само се опулих и не знаех какво да кажа. До сега не съм имала проблем и не знам какво да правя. Каза да пия магнерот и това е. Чувствам се добре.
Днес взех комплект за изписване и 5 чифта чорапки(много сладки).

# 395
Blackwhite1 може ли снимка на комплекта за изписване? Много ме радват подобни.

# 396
Добро утро.Във вторник ще пусна урина,за да видят за белтък.Ограничавам максимално сладко,газирано,свинско.Не че изобщо не ям,но е веднъж седмично пр.Теьи месеци все рожденици имаме,роднини си идват от чужбина за почивка и ми носят разни изкушения.Не мога изобщо да не консумирам.Иначе ям пълнозърнест хляб и кафето си пия с кафява захар.С Акард 150 съм от 12 седмица,точно за да се избегне риска от прееклампсия.Имам си доста ядове обаче и явно заради тях вдигам леко кръвното.Както и да е.И с това ще се преборя😀

# 397
И аз да се обадя тук.

Плацентата се образува още в началото на бременноста. Произлиза от клетките на трофобласта и узрява напълно в 15-16 седмица, зависи коя книга четете.
Това го пиша във връзка с предишен пост, където пишеше, че няма плацента в 8 - 9 седмица от Б.

Сайт за дрехи OLX.bg

И аз ще ползвам бамбукови/биоразградими памперси. Четох, че попиват повече от обикновените.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 10:02 от Фрида

# 398
За памперсите, правихме експеримент с голямото дете. Взехме Памперс, Пуфис, Бейбилов, някакви биоразградими и на Лупилу. От всички тези на Лидл оставяха най-сухи при допир, останалите мокреха. Но след 3 размер, започнаха да изпускат постоянно 😔. Сега купувам Пуфис за нощта и са добре.

# 399
Интересно звучи за Ден на отворените врати, но защо в най-големите жеги...в 14ч..
Иначе ще е сладко и вълнуващо да разходим бременните коремчета Simple Smile

Ето малко информация за документи, багаж и как протича раждането в Майчин дом.
https://maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Да, и аз се очудих, че точно този час са избрали... доста неудобно е принципно, предвид температурите.

# 400
Не знам за вас,но мен и пари да ме викат да ми дават,не отивам.От сега съм в паника как ще излизам другата седмица,понеже при нас дават 41-43градуса,а  на 16-ти и 17-ти съм по лекари.Във вторник от 11:45 при хематоложката,после да дам кръв и към 13ч.да се върна при нея.В сряда пък съм от 14ч при репродуктивната,при която се следя на частно веднъж месечно.Сега е 10 и вече ми е мъка.

# 401
И аз не бих отишла в тия жеги, да припадна по улиците не ми се рискува. Ще отида септември.
От ранни зори тук вече е 36гр.

# 402
С първото детенце си взех тази помпа на Медела и като цяло съм доволна от нея, изцежда бързо и безпроблемно: https://www.amazon.de/dp/B07LGHQBWY/ref=pe_27091401_487027711_TE_SCE_dp_2?th=1
Аз я ползвах единствено нощем да изцедя едната гърда, докато бебето суче от другата, защото той заспиваше още на първата и оставах с една пълна гърда, което беше болезнено и невъзможно да се спи след това. Сега ще си купя и единична тръбичка, защото предния път не се сетих да проверя дали има и всеки път запушвах с ръка втория край на тръбата, за да не се наруши вакуума и не беше много удобно:
https://www.amazon.de/-/en/M010-Swing-1/dp/B00898SRSM/ref=sr_1_1 … 2C79&sr=1-11&th=1

За стимулиране произвоството на кърма няма по-добър начин от това да слагате по-често бебето на гърда и то да стимулира, от опит го знам.

За памперси съм опитвала всякакви марки и съм най-доволна от Pampers Harmonie/Pure. Подходящи са за чувствителна кожа и не пропускат, недостатък е цената им.

# 403
Ще ходите ли на трета фетална морфология? Посъветваха ли в коя седмица е оптимално?
На първата фетална морфология ми казаха, че ако бях отишла в 13та седмица, нямаше да можем да направим прегледа, защото бебето растеше с повече от седмица напред. Сега вече не съм толкова убедена, че има наистина 1 месец, в който спокойно може да отидем.

# 404
  • Sofia
Аз яе ходя за да проследим някой конкретни неща.

Общи условия

Активация на акаунт