Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 538
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Dana, това комплектче сме набелязали:

https://www.ikea.com/be/en/p/sundvik-3-piece-baby-furniture-set-white-s19505359/

Както и този комод:

https://www.ikea.com/be/en/p/koppang-chest-of-6-drawers-white-10311308/

И това, заедно с люлеещ се стол, ще е цялото обзавеждане на бебешката стая.

Браво за курса за родители! Колко дълго продължава при теб? И по колко пъти седмично ще ходите? Точно говорихме, че е вече време и ние да се задействаме за това.

# 301
Много симпатичен комплект. Аз имам големия комод от серията Хемнес, върши чудесна работа и събира страшно много неща. Сигурна съм, че и този е подобен.

Моя колежка ми каза да не се записвам на курс, който е вечер и продължава 4 седмици, а на такъв който е само един ден в събота. Нямало нужда от толкова дни да се ходи и на мъжа ми щяло да му дотегне. Затова гледах за съботни, но пък така се получи, че следващите дати, които ни устройваха, са две поредни седмици вечер, мисля че по 2 часа. Реших, че е добър компромис и няма да прекараме часове наред някоя събота в курс.
Имах леки притеснения дали наистина няма да му дотегне на мъжа ми, обаче пък получихме “домашно” по имейла да изгледаме няколко кратки подготвителни клипчета преди започването и на него му беше страшно интересно.
Допълнително се записах и на едно курсче само за жени за кърмене и обгрижване на бебето. То е кратко, само в една обедна почивка.
Съветваха ме да погледна и курс за първа помощ, но реших, че това по-скоро ще ми трябва по-нататък при захранване, а не веднага след раждане.

# 302
Моят мъж не проявява никакво желание да ходи на подобни курсове. С първата бременност не беше по-различно. Сега ходих на разни лекции сама да си припомня някои моменти, първият път пазарува, докато ме чака, втория беше за риба ...
Той се е включвал активно като бяха малки, само кърменето беше изцяло мое задължение.
Пиша го да ви дам друг поглед. Това, че не ходят на всякакви лекции с нас не ги прави лоши бащи в отглеждането след раждането.

# 303
Моят партньор слуша/гледа клипове с мен за къпането и др. осн. неща, които ще се правят с бебчето. Но честно казано и аз нямам желание да ходя на курсове. Гледам онлайн каквото ми е важно, има достатъчно информация в интернет. Не ми се ходи никъде в жегите... Посетих 2 курса, но забелязах изключително много реклами и реших, че няма смисъл да съм на живо там...В пловдив бях на двудневен курс и ми хареса - Училище за бременни и майки „И за МАМА“. Имаше много обучителна практическа и лекционна част. Препоръчвам. Раздават мостри.

# 304
И аз бях на този курс 😊😊😊 иначе и мъжа ми отказва, помага ми в чистене, в оправяне, но не желае курсове 🤭
Моят партньор слуша/гледа клипове с мен за къпането и др. осн. неща, които ще се правят с бебчето. Но честно казано и аз нямам желание да ходя на курсове. Гледам онлайн каквото ми е важно, има достатъчно информация в интернет. Не ми се ходи никъде в жегите... Посетих 2 курса, но забелязах изключително много реклами и реших, че няма смисъл да съм на живо там...В пловдив бях на двудневен курс и ми хареса - Училище за бременни и майки „И за МАМА“. Имаше много обучителна практическа и лекционна част. Препоръчвам. Раздават мостри.

# 305
Isibel, Защо според теб цветна снимка е лоша идея преди забременяване? Защото е било твърде рано ли или друга причина? Аз не бях запозната изобщо с какво е това цветна снимка, до ми алата година, когато се сдухах, че имам намален ЯР и посетих една моя приятелка АГ, да ми измери антралните фоликули. Бях прочела, че и прохосимостта на тръбите се гледа при проблем със забременяване и тя ми отговори, че като се направи такава цветна снимка общо взето след това се забременява от раз, ако е нямало никакви проблеми по начало, защото самия разтвор или там вещвството което прониква през теъбите за да ги оцвети дали са запушени действа и като един вид промивка и увеличава проходимостта. Та тя ме посъветва ако искаме да започнем да пробваме, но не си представям още на 1вия месец да забременея, да не я правя все още.

Иначе аз се следя на две места, за да се възползвам от УЗ преглвдите и изследванията по ЗК, но си слушам само тази на частно. Това с ОГТТ-то беше недоразумение… но пък ендокринолога вчера ме успокои, че изобщо не е било рано и че даже съм закъсняла малко, но за щастие нямам ГД. Само да внимавам с бързите въглехидрати.

# 306
Виждам, че малко по малко всички напредват с бебешкия пазар Heart

Някоя мама може ли да препоръча добър кош за памперси, които да не пропускат миризмата при всяко отваряне. С първото детенце си взех съвсем обикновен кош на ИКЕА и не се траеше, ако е в стаята...Ако има такова чудо кош, който да не пропуска никаква миризма, ще е много добре.

Moonlit, при мен обременяването с глюкоза мина по същия начин с тази разлика, че не ми позволиха да пия вода преди и по време на обременяването. Не ми дадоха да изляза дори на пейка пред лабораторията. За пердета мога да ти препоръчам физически магазин в Стара Загора, нямат онлайн магазин и незнам дали би ти свършил работа . От там сме си купували всички пердета, включително и детските и съм много доволна. Казва се ПЕРДЕТА - НИСКИ ЦЕНИ, бул. Цар Симеон Велики 117. По-късно ще снимам детското перде и ще ти го пратя.

С ММ ходихме на целодневен курс за раждане и грижи за новородено, който беше в събота. Честно казано почти нищо ново не научих, вече бях гледала доста семинари и прочела няколко книги. НО за ММ беше супер интересно и полезно, защото той нямаше желание да чете и гледа онлайн семинари преди това. Показваха ни техники и пози за облекчаване болката при контракции, приложихме ги при самото раждане и имаха ефект. Като че ли на курса осъзна какво ни предстои.

# 307
Аз наминавам да споделя нещичко..
Отидох измежду часовете на феталния специалист, който ме следи, тъй като искаше да погледне сърчицето заради някаква козметична дупчица. Намаляла е. Това е хубавата новина.

Иначе помолих за преглед на шийката заради втвърдяванията дето имам от време на време и се оказа, че е скъсена. От 44мм в 22ра седмица, сега съм 25та и вече е 30мм.
Ядосвам се, защото стриктно изпълнявам каквото ми кажат, а пак излиза, че съм неразбрала.
Трябвало по 2 глобули утрогестан вечер, а аз слагам по 1 глобула от самото начало на бременността по нейна препоръка. Била казала по 2 да слагам.... Ако беше-щях да знам....както и да е...коринфар също ще пия по препоръка на АГ, защото му се обадих да му разкажа за шийката...

Ако вдругиден получа отново втвърдяване ще трябва да ходя при АГ на преглед, за да видим как ще процедираме....

Грижата в България всеки трябва сам да си я осигурява. По-чести прегледи, повече въпроси към лекарите като че сме малоумни и каквото кажат като медикамент да бъде написано някъде, че да му го пльоснете в лицето като каже, че друго бил казал...

# 308
Без да искам да се намесвам, но мисля, че този въпрос всъщност е за мен, защото аз писах за цветна снимка.
Цветна снимка се препоръчва и прави евентуално далеч по-нататък в опитите за забременяване - в зависимост от възрастта най-рано може би към 6 месец опити. Да предлагаш да правиш цветна снимка на втори месец опити е меко казано непрофесионално и неетично. Да не говорим, че пълната упойка далеч не е необходима, прави се и с местна. Както и да е .. Не стигнахме до такава снимка.

Иначе за Ангелина Симеонова във Варна - тази изродка в 9:00 ч. ни каза, че "ако не започна Фраксипарин на нейна отговорност ВЕДНАГА, бебето ни нямало да оцелее" ................................................................................................. После абсолютно целенасочено се опита да ме срине психически (в рамките на същия преглед), че имам "отлепване", без уточнява отлепване на какво .. В 8-9 седмица, когато още няма и плацента. Каза, че се съмнявала за отлепване, но в амбулаторния лист го е написала като факт. И всичко това, защото се издразни, че забременях естествено на 34 години без да слушам глупостите й, че имам СПКЯ и без да изпълня рецептата й за конска доза прогестерон след овулация. Овулация, за която тя ми беше казала, че била "нарушена" .. Аз реално с нея забременях, но както и да е, няма да споря с "лекарката". Просто думи нямам за тази некадърница и психарка. В крайна сметка съм на Клексан и то като профилактика, а не че "бебето ни ще умре без него". А, още нещо - твърдеше, че много разбирала от тромбофилия и цитирам "те в София не са много наясно, не са срещали толкова случаи" .................... Можете ли да си представите каква наглост?!?!?!? В София има хематолози, имунолози и още куп специалисти, които са специализирани в тромболифия, но не - тя, гинеколожката от Варна, е корифейката на тромбофилията.
Тази жена е опасна и НЕ става за проследяване на бременност категорично.

# 309
30мм е добре, спазвай всичко и не се тревожи. Почивай си повече.

И аз имам кошче за памп. уж, но обикн. и сигурно ще е на терасата и ще го хвърляме често.

# 310
ans9898, защо се притесняваш от втвърдяването на корема? Аз също го имам все по-често, но ако е безболезнено се дължи на подготвителните контракции Бракстън Х. На последния преглед питах следящия ме АГ и той ми каза, че няма повод за притеснение ако няма болка. С първата бременност също ги имах, в трети триместър ми причиняваха дискомфорт, въпреки, че нямаше болка, все едно някой ми стискаше корема с менгеме. Дори ми каза да не пия нищо друго освен магнезий, защото така матката се подготвя за истинските контракции.

Аз се опитвам да слушам само следящия ме АГ, като цяло му имам доверие, но като чета какви съвети и медикаменти ви изписват в България се притеснявам дали не е прекалено лежерен моят лекар.

Миналата седмица гледах гостуването на д-р Сигридов в два подкаста и той засегна темата за тромбофилията, излишните терапии и масовото изписването на прогестерон на бременните в България. Много са противоречиви практиките и мненията на АГтата и ако се следях в България, нямам идея как щеше да избера на кой да се доверя.

# 311
Amaya89 Да, към теб наистина беше въпроса, обърках мамите! Благодаря за разяснението, наистина не бях запозната. При мен така и не се наложи.

ans9898 Толкова силно ти съчувствам, напълно разбирам за какво говориш... Или ще ти се скарат, че не знаеш нещо и защо питаш излишни неща и ако има нещо, те ще ти кажат, стига сме чели по интернет, хем ако не сме направили нещо както те са си го били наумили, ама защо не сме питали, защо не сме се консултирали и решаваме някакви неща на своя глава... Аз си нося тетрадка и си записвам всичко в нея, а през останалото време си записвам въпроси, които да задавам и пак да си записвам отговорите... и пак се пропуска по някое друго казано в бързината, когато усещаш, че часовете вървят в час назад и ти говорят бързо, че да те пришпорят да излизаш от кабинета вече! Хем си казвам наум "нека по-скоро да идва Октомври и да раждам, да спра да се терзая повече", хем си давам сметка, че тепърва предстои.. избор на педиатри... опит да рабереш защо плаче, какво има, боли ли го, просто е кисело ли.. нова доза притеснения Sad Та.. кураж на всички ни, всичко ще си заслужава, сигруна съм.

# 312
Dream, ние това кошче взехме, има хубави ревюта, но нямам опит от първа ръка. Може да се ползва явно и с обикновени торбички, че са му много скъпи консумативите иначе.

https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B07RY35ZD1?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

А препоръката ти за Стара Загора ми върши повече от добра работа, благодаря!!!

# 313
Момичета, навън е ад. Ходих до магазина и с кучетата 2 пъти излизах, тежък въздух, задух!
При вас така ли е?

# 314
  • UK
Днес започвам 7ми месец и не съм купила НИ–ЩО. Laughing

Един път месечно акушерките, при които се следя, организират курс с група от други жени, очакващи бебета по същото време и говорим по различни теми, като по време на курса ни правят и месечните прегледи (кръвно, слушане на сърцето и ако имаме някакви въпроси). С предишното бебе съм ходила на курс, където единственото, което ми остана, беше контакта с другите двойки, което беше много полезно особено в първите месеци след раждането на децата. За мен единствено има смисъл иначе да се посети курс или лекция за кърмене, ако имате намерения да го правите, другото се учи в движение и се нагажда според детето.

Общи условия

Активация на акаунт