Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 532
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Мамите, които казахте, че ще раждате в Майчин дом, може да се организираме и да идем на ден на отворените врати заедно, тъкмо и да се видим  Simple Smile  Всеки четвъртък от 14:00ч., но е необходимо записване. Simple Smile Имат и разни безплатни семинари на различни теми. Някоя мама ако ще ходи, може да отидем заедно Simple Smile

# 376
Аз дрешки пазарувам от където ми падне, основно онлайн.
Бях поръчала три неща от тему и днес пристигнаха. Мекички и памучни са не се различават особенно от тези в магазините в България. Пак ще си поръчам оттам.
Сега ще погледна и Бенетон. От фейсбук съм си поръчвала втора употреба от други мами.

# 377
Интересно звучи за Ден на отворените врати, но защо в най-големите жеги...в 14ч..
Иначе ще е сладко и вълнуващо да разходим бременните коремчета Simple Smile

Ето малко информация за документи, багаж и как протича раждането в Майчин дом.
https://maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 18:11 от Juji 1

# 378
Има ли някой тук, който мисли да ражда при доц. Славчев в Окръжна болница Варна? Имам час при него скоро и всяко мнение би ми било много полезно Simple Smile

# 379
Здравейте и от мен 😊 Аз се пораздвижих доста последните 2 дни, започнах с прането на чаршафи, пелени и одеалца и май доста сме прекалили с купуването😂 Но пък поне са размер за голямата кошара 60/120 и ще могат да се използват повече време. Улових се, че май имам слабост към бебешки одеалца , а всъщност планът ми е малкия да спи предимно с чувалче 😂 Абе да има, както казва моят мъж “ти няма да го държиш 24ч в тези чували”. Дрешки съм пазарувала от angel baby, hm и няколко по готини неща от намаленията сега в Зара и Майорал, всичко купувам 56 размер и ако харесам нещо в идните месеци вече ще бъде 62. И един въпрос към по опитните от вас, мислите ли, че ще е проблем, че толкова рано пера и гладя нещата? Терминът ми е за краят на октомври, но все си мисля,
Какво пък да им стане, изпрани и изгладени в скрина 🤷🏻♀

# 380
Нищо им няма. Могат да отлежат. Аз вечерях и нямам търпение да отида на разходка. Утре съм на лекция от 11:00 часа и точно си мислех как ще е горещо стигането до болницата. Мъжът ми е оставил колата на разположение, но нямам желание да карам сама.

# 381
Нищо няма да им стане, аз също пера. Simple Smile
Няма как, а и не е хубаво бебето да е в съвсем стерилна среда. Моето от бебе израсна с куче, не съм и стерилизирала постоянно. Например падне бибата вкъщи на земята, измивам я с гореща вода и това е.

Не бих искала и да си помислям всичко да е в последния момент. Дори онлайн да поръчва човек пак си е време и ангажимент. От няколко дни се занимавам с куриери всеки ден.
Толкова неща има да се правят, ремонти, чистене, подреждане, пране, гладене, пак подреждане и т.н.
Тепърва искам прозорци, щори, килими да се измият, кошара по нататъка да се сглоби, че да си сортирам всичко да ми е удобно.
А ММ ще ми носи още 1 торба дрешки, пак ще трябва скоро да пера и гладя, днес с майка това правихме, преди това пак се занимавах.
Не искам и да се натоварвам да свърша нещата бързо и да се уморявам.

И аз ще ходя на разходка сега.

# 382
Малко обратна връзка от моята консултация с д-р Алексиева през Хийли. Отговори ми доста бързо, поиска наличните изследвания, включително за ТСХ. Потвърди ми гестационния диабет.

За съжаление обаче, като цяло не съм доволна от консултацията - каза ми само общи неща, нищо конкретно за моя случай, а мен разбира се ме интересуваше колко е сериозна ситуацията при мен и какви са рисковете от това. Издразни се, когато си повторих въпроса, след като не получих отговор, и ми написа възможните усложнения със съвет да си ги прочета в интернет. Излишно е да казвам, че аз общите неща вече съм ги изчела и се надявах на мнение спрямо ситуацията ми.

За да ви развеселя, когато показах чата на мъжа ми, той съвсем искрено попита дали това е реален човек, защото отговорите са с конкретиката на бот.

Аничка, благодаря ти за препоръката, надявам се не го приемаш лично, че споделям негативни впечатления, но се надявам да е от полза за някого.

# 383
Малко обратна връзка от моята консултация с д-р Алексиева през Хийли. Отговори ми доста бързо, поиска наличните изследвания, включително за ТСХ. Потвърди ми гестационния диабет.

За съжаление обаче, като цяло не съм доволна от консултацията - каза ми само общи неща, нищо конкретно за моя случай, а мен разбира се ме интересуваше колко е сериозна ситуацията при мен и какви са рисковете от това. Издразни се, когато си повторих въпроса, след като не получих отговор, и ми написа възможните усложнения със съвет да си ги прочета в интернет. Излишно е да казвам, че аз общите неща вече съм ги изчела и се надявах на мнение спрямо ситуацията ми.

За да ви развеселя, когато показах чата на мъжа ми, той съвсем искрено попита дали това е реален човек, защото отговорите са с конкретиката на бот.

Аничка, благодаря ти за препоръката, надявам се не го приемаш лично, че споделям негативни впечатления, но се надявам да е от полза за някого.

Moonlit, каза ли поне какви мерки за взимаш тази докторка?

Обременяването с глюкоза ще го правя към 28ма седмица аз, което реално е края на този месец. Междувременно обаче съм в шок от развитието на спуканите капиляри и разширените вени 🤦🏼♀ Имам чувството, че всяка седмица се появява нещо ново. Предписаха ми да нося компресиращи чорапи и то високи до кълките чак, но някак не ми се вижда естествено такова пристягане, че и всеки ден, ден след ден 🤔

# 384
Каза ми да си проверя за нисковъглехидратна диета и да следя показателите, ако не се повлияят - инсулин.

Мая, доста е кофти с тези чорапогащници, но май няма друг начин. Няма ли да ти е по-удобно да си вземеш цял вместо чорапи?

# 385
Moonlit изобщо не се притеснявай. Аз имам само една консултация с нея. Имах конкретни въпроси и получих отговор за тях. Насочиха ме към нея и още една. Сега ще пробвам и при другата като имам вече резултати от tsh, ft3, ft4 и обременяването. Че ft4 още ми е паднал под долна граница и не зная дали не е удачно да спра хормона (л-тироксин). На минимална доза съм. Но без лекарско мнение на своя глава нищо не правя.
Аз много бързо се изморявам. Уж няма слънце, а ми е топло...

Иначе за храненето на мен ми каза вечер да не ям сладко или плодове.
На теб бих ти казала да не ядеш никакво пържено, паста/пица и закуски. Сладко - парче шоколад, основно захар от плодовете. Хляб на закуска и обед, вечер - не. Протеин и някаква салата за вечеря или само зеленчуци на яхния. Наблегни на пресните зеленчуци и протеини от риба/месо (ако ядеш). Ако не ядеш месо си купи растителен протеин и си прави смути с ядково мляко.
От млечните продукти намали високомаслените, но не ги изключвай от менюто си, ако ги обичаш.
Картофи и ориз - по-рядко.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 20:32 от anichka.bs

# 386
Момичета, какво ви е мнението за тази помпа за кърма:
https://www.baby.bg/product/elektricheska-dvufazna-pompa-za-karma-medela-solo/

Преди ползвах ръчна помпа на Авент и мислех, че са водещо марка, но сега се замислям, Медела не е  ли по-добър вариант?

# 387
Moonlit, това е идея, благодаря, ще проверя, не знаех, че има и чорапогащници 🤦🏼♀ А, докторката пак те е пратила при чичко Гугъл! 🤦🏼♀ Ами можеше да даде повече препоръки според мен за диета и трик някой да каже…

Ще видя и аз какви резултати ще докарам, че винаги съм жадна и никога не пия достатъчно вода. Преглеждала съм захар преди бременността, беше ок. Сега даже се принудих за основа на ястията ми почти винаги да избирам салата и построявам от там, в зависимост от това какво целя да дам на организма, като например един път седмично мазна риба и един път немазна.  В момента работя върху изграждане на режим с високо съдържание на желязо и Vit.C. За междинни хранения избирам плодове, гледам последният прием да е не по-късно от 16-17ч и въобще всичко каквото мога, за да набавям Вода и от храната. Понякога добре се получава, друг път пак съм жадна и лигавицата ми пресъхва, особено ако спя с отворена уста 🤦🏼♀

Anichka, да не би да има някаква тенцденция към ниско Ft4 при бременни се зачудих сега като каза, че и моето  падна леко под долната граница. Ще се тествам пак след 20ина дни, та ще видим какво ще излезе.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 21:12 от MayaJane

# 388
И моето ФТ4 е към долните граници, а ТСХ се беше вдигнал, затова ми увеличиха хормона Елтироксин. Sad

Не смея да си видя резултатите от изследването за Тромбофилия  Sad

Поствам тук библиотека на кърменето, наистина е богата на линкове и информация   Simple Smile Simple Smile Simple Smile
https://m.bg-mamma.com/index.php?topic=1844;_gl=1%2Aud52xn%2A_ga … 3MjA1MjYuMzUuMC4w

# 389
Медела са едни от водещите компании за помпи за кърма. Електрическата им помпа имитира естественото сукане при бебетата. Такива са и на томе типе. Преди това бях купила на томе типе, сега се замислям за медела, но никаква не съм купила към момента.

Общи условия

Активация на акаунт