Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 523
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Моят климатик е на 23-24гр. и не знам хората как живеят без климатик, честно. 🤣

И аз пия доста вода, будя се жадна.

# 466
Вечер и аз пия доста вода. Не съм смятала какво е дневното ми количество, но вероятно има 2 литра. Че като пиех малко, изследванията бяха лоши и хематоложката, наред с АГ, ми се накараха.

# 467
Какво мислите за тази количка:
 https://kidso.bg/kombinirana-detska-kolichka-fontana-3-v-1-24492.html
[/quote]

Juji1, количката ми прилича на ей тази, която е N.1 по поръчване в английския амазон (виж по-долу).  Бре, с тези колички ми е тъмна Индия, но има изгледи за проясняване 😄

Има ли някой препоръка за бюджетна, достатъчно висока, та да не си чупиш кръста и лека количка?

*под бюджетна разбирам max £300, шасито за новородено, после май ще избирам за над 6м, като знам повече по въпроса какво точно ми е удобно, защото от тези куп приставки ме заболява главата.

Sweety, ми в Англия ще седя, къде да ходя, то даже и в автобус вече ми стана неприятно да се возя, много друса, та камо ли да ида на гости на майка в България и случайно да родя там 😁 Между другото тя така е била на гости на баба и ме е родила в болницата в Пирдоп (тогава Средногорие).

По въпроса за докторите, тук в Англия няма такова нещо като този доктор е моят, онзи е моят, има който ти се падне от екипа и на мен този подход доста ми допада. Хубаво е да не им се приписва твърде много отговорност и власт на лекарите, за важните неща са нужни, но за останалото всички си имаме свободна воля да си решаваме сами, лично мнение.

Anichka, интересна информация споделяш за Сигридов. На мен лично, ако ми трябваше точно той, бих отишла да проверя сама и да преценя, негативните коментари бих имала наум, но не и с решаващо значение. Аплодирам го, например, като обяснява, че на аутизма не бива да се гледа като на болест, понеже моите наблюдения са същите.

Lunatichka, напълно обосновано ми звучи мнението на твоята лекарка, благодаря.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 01:47 от MayaJane

# 468
Спомням си, че с предната бременност изведнъж започнах да чувствам голяма жажда, беше за около седмица. Притесних се, купих си глюкомер, но всичко беше наред. Обяснявам си го с това, че тялото започва да увеличава значително кръвния обем към този период на бременността.

# 469
На мен започна да ми отича брутално десния крак, главно ходило, глезен, прасец, била съм 20-21-22 г.с. Направи ми впечатление, че първия път като ми отече, след това бях на разходка с приятелка и си спадна сам. Четох, че за отичане се пиело магнезий. Почнах да пия 2 пъти по 1т. Започна да се подува всеки ден, но до вечерта не спадаше, даже ММ ме мачкаше вечерно време по крачето, огромно облекчение усещах, като го мачка. Бяхме на почивка и си забравих магнезия. Не ми отече нито един ден за цяла седмица. Тъй като нямам контракции, само за това отичане го пиех, го спрях. Но се и движа една идея повече. Не съм имала подуване изобщо от 2 седмици насам.

Със сухотата и жаждата вечерно време и аз започнах да изпитвам голяма, това беше преди ОГТТ-то и срещата с ендокринолог. Откакто започнах да избягвам бързитв въглехидрати и да св придържам към нисковъглехидратна диета вечерно време, жаждата ми вечерно време понамаля. А може и да е съвпадение с инсталирането на климатиците и намаляване на жегата вкъщи. Но ми направи впечатление как не ми е вече пресъхнала устата.

Още нещо - някъде във втори месец имах една болка от този нерв дето върви от кръста по двата крака до петите. Болеше ме дупето от дясната страна. 2-3 пъти правих йога/упражнения за бременни и с времето понамаля и повече не се е завръщала. Не вярвам с еднократно разтягане да съм го оправила, така и не си изградих навик за тия упражнения, идеята ми е, че според мен просто си беше временно докато се намести добре. Ако си спомняте, имах друга, по-мъчителна болка, може би невралгия високо от лято до ребрата. Около месец всеки ден се появяваше и ме болеше вечер, но и тя започва да изчезва и да отслабва. А за нея така и никой нищо не ми каза (бях на преглед за нея) и някъде четох, че може да е от недостиг на витамини от комплекса В, та си пия витамин В12, който си бях взела в метилирана форма заряди едната мутация, но така и не го почнах тогава, защото кръвните изследвания бяха отлични за В12 а и хематоложката нищо не каза за него само за метилираната форма на В9(фолиевата киселина). Кой знае, но се чувствам по-добре, може да е плацебо ефект.

Какви съвети имате за вдигане на инунитета? Повреме на бременност всеки знае, че той направо се срива, по естествен начин какво може да се направи? Аз вече пия биозин мама още от преди да се разкашлям.

# 470
Lunatichka92, при мен ситуацията с тромбофилията се разви по същия начин. Хематоложката ми беше много против да поставям инжекции, но по мое настояване ми ги изписа до 12 г.с. Тя също е с доказан опит, била е завеждаща на отделението по хематология в университетската болница  и има няколко научни публикации на тема  влияние на тромбофилията при бременни. За съжаление не на едно място срещам мнения, че масовото изписване на инжекции в България, дори при нискорискови мутации си е чист бизнес. Разбира се ако има фактори, увеличаващи риска от образуване на тромб като предишни случаи в семейството, белодробна емболия, наличие на придобити фактори като антифосфолипиден синдром или хомозигот на Лайден, терапията е нужда. И аз си следя коагулацията веднъж месечно и всичко е наред.

Момичета, от 2-3 седмици приемам желязо под формата на таблетки и както очаквах ми се появи проблем с констипацията. Последните дни дори леко ми пари като ходя по голяма нужда, имам съмнения за хемороиди, но никога не съм имала и не знам какви са симптомите. Някоя има ли сходен проблем и как се справяте с него?

# 471
Вече няколко месеца пия Биозин мама и при мен няма ефект за подсилване на имунитета.

Dream и аз съм така с желязото. Изписаха ми 3*1, аз взимам 2*1, но пак запек..

# 472
  • UK
Момичета, от 2-3 седмици приемам желязо под формата на таблетки и както очаквах ми се появи проблем с констипацията. Последните дни дори леко ми пари като ходя по голяма нужда, имам съмнения за хемороиди, но никога не съм имала и не знам какви са симптомите. Някоя има ли сходен проблем и как се справяте с него?

Ако не си имала хемороиди, се считай за щастливка, много е гадно. Усеща се като пролапс и парене около ануса, все едно около ануса има нещо, което не трябва да е там Smiley аз постоянно имам този проблем и съм супер запечена от желязото, не съм се справила. Това ми е най-голямата драма през бременността. Какво желязо взимаш? Бяха ми препоръчали т.нар. gentle iron, трябва да си взема, че от формулировката, която пия в момента, много ме боли стомаха и ми се повдига.

shisharche, няма с какво да се вдигне имунитета. Всичко, което се продава уж с тези твърдения, не е доказано, че прави каквото и да е.

# 473
Ljoli, изписаха ми Maltofer 100 mg 2x1 таблетка. Други странични ефекти освен запека нямам. При мен първо започна преди няколко дни със сърбеж около ануса, след това и леко парене, май са си хемороиди. Тази сутрин усещам по-малко парене. Те от самосебе си ли минават или се третират допълнително с нещо?

# 474
  • UK
Ljoli, изписаха ми Maltofer 100 mg 2x1 таблетка. Други странични ефекти освен запека нямам. При мен първо започна преди няколко дни със сърбеж около ануса, след това и леко парене, май са си хемороиди. Тази сутрин усещам по-малко парене. Те от самосебе си ли минават или се третират допълнително с нещо?

Зависи, ако не са много  зле се прибират сами. Не трябва да се напъваш при изхождане и задължително измиване след всяко посещение на тоалетната. При мен се налага ползване и на един крем, който доста ми помага, местна марка е (в Холандия съм) и ме е спасявал от адски мъки, но моите са по-напреднали, имам си ги от години. Съчувствам.

# 475
Момичета, и при мен беше такава реакцията от желязо на таблетки. Смених го с орален спрей на BetterYou (10мг) и откакто го ползвам, нямам проблеми със запек.

# 476
Ох отдавна не съм писала, но бяхме на почивка в южната част на Франция на морето  - навихме се на път, 5-6 часа, но не беше зле. Даже успяхме да направим поход и добре да поплуваме в морето - лекотата, която почувствах от водата не може да се сравни! А бебетата сякаш и те се радваха и станаха много активни! Сега вече почивка от пътувания и много изкачване, защото видимо се е уголемил коремът! За две седмици е много издължен напред, май двамата обичат да се крият един зад друг и съм в странна тясна форма на пръв поглед, до завъртане в профил, когато се вижда една сериозна топка пред мен, която нося с гордост!

Интересно е, че се вижда как им се местят телата под кожата ми, или им е много удобно, или хич, защото правят дължини от ребрата до ниско долу като в олимпийски басейн! Имах възглавница на корема вчера, която подскочи леко от нечий ритник! Ококорих очи!

Аз колкото повече ги усещам и виждам, по-добре! Стискайте палци да се движат добре напред и да наддават, пък ако искат да ме ритат със сила - няма страшно!

Засега пусках изследвания за протеин, желязо, захар и т.н. и са добре, така че сме ок с храненето. Но при дълго ходене тази седмица усетих, че се събират ниско долу и трябва да спра от натиска, така че ще го даваме по-спокойно!

Добре, че не съм на желязо, че съм чувала за тези проблеми с нередовната тоалетна, горките не ви завиждам, дано ви е по-леко! Пожелавам ви по-леки дни и човечетата да са добре! Heart

# 477
Днес еднокриноложката много ме зарадва. Каза, че изследванията са отлични, да продължавам с дозата 25 мкгр л-тироксин до месец след раждането и после да го спирам. Контролни изследвания 2 месеца след спирането. Ако нещо не е в норми да се свържа с нея. Каза, че наддаването е нормално, да продължавам с храненето, както досега и с разходките.

# 478
Аз сега се прибрах от срещата с хематоложката.Всичко(а този път пуснах всичко възможно-от ЛЛ,от АГ задължителни изследвания за 6-ти месец и от хематоложката)е добре.Само фибриногена е леко завишен(5 при норма 2.5-4.5),но според нея не е нещо проблемно или пък е от бременността.Другият месец ще видим как е и ако се покачи,ще започна и Натаспин.Понеже съм с Пай мутация,тя каза,че той е най-доброто лечение.Инжек иите са задължителни само и единствено при Лайден фактор.
И тук да ви кажа.Аз не съм обикновено човешко същество.Все на обратно съм.Тя ме предупреди за запека и цвета на(сещате се) при приема на Малтофер.Е да,ама аз съм от 15 дена точно с противоположната стомашна неразположеност.Днес й се оплакал и ми каза,че съм първата с този проблем.Повечето жени стигали чак до образуване на хемороиди.

# 479
При някои е обратното на запек, да. Тъкмо ще се прочистиш. 😁

За хемороидите има кремчета в аптеката вземете си. Също хубава хигиена винаги след 00 и измиване външно със смрадлика.

Общи условия

Активация на акаунт