Липсата на ангажираност на другия

  • 985
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 403
Номад, за добро или за лошо майката вече има друго семейство и трябва да мисли и за него. Което е никакъв случай не означава да неглижира общото ви дете, но не може и всичките усилия, време и енергия да са само за него. Чисто физически и технически няма как.
На теб ти е по-лесно, защото в момента се грижиш само за едно дете и на всичкото отгоре не си бременен.
Избирай си битките. Откажи се от някои по-маловажни. Настоявай за по-значимите.
Не можеш да имаш такова влияние над бившата ти, както ти се иска. Разбирам те, влизам ти в положение, но и ти разбери - ти имаш едно виждане за нещата, тя друго. В ежедневието й вече има и друг човек, той неминуемо й влияе, други навици, друга рутина... Няма как, не можеш да го избегнеш. А и още едно дете чакат...
Като цяло имам чувството, че искаш нещата да са както преди, но това е невъзможно, приеми го.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 22:23 от Мила Атова

# 16
  • Мнения: 18 483
Тъй като и моето дете е на 8, мога да ти кажа, че верно тръгва с ентусиазъм на нещо, било танци, било спорт, после й омръзва и се отказва. И какво, да я мъча ли? Ми и аз бях същата някога. И какво? Освен това дълбоко вярвам, че първите класове, каквото щат да казват, не е чак толкова невероятно важно да си отличник. Също защото аз не бях. Но завърших гимназия с пълен отличен, понеже сама се амбицирах в един момент. С натиск от родители не става нищо, трябва само да го поиска. Тъй мисля аз. Нека си играе.

Общи условия

Активация на акаунт