Лазерна епилация и електроепилация – 12

• 24 553
  • 570
  •   1
Отговори
# 540
  • Mediterraneo
Буквално след първата процедура възпаленията и подкожните косъмчета изчезнаха, кожата ми е абсолютно гладка. Имам база за сравнение, на единия прасец имам татуировка, която не е минавана с лазер Sad
Винаги съм ползвала самобръсначка, даже и на лицето. Не от тримера космите са изтънели и станали руси Simple Smile

# 541
И аз забелязвам това, доста по-малко раздразнение имам вече, а съм само с 2 процедури диоден на интим, мишници и крака.

Краката и мишници имат повлияване макар и леко, но на интима все още не виждам нещо по-така.

# 542
А някакви съвети за бръснене, с което да не се получават пъпки, подкожни косми и тн..? Ексфолирам, но при мои приятелки кожата им след лазер е като стъклена, при мен не
Ако не си свикнала и бръсненето ти е нещо ново сега заради лазера, може и просто да не си му хванала цаката още... Аз цял живот с бръснач съм действала точно за да избегна споменатите раздразнения и подкожни косми.
Изпробвай различни самобръсначки и продукти за бръснене докато намериш с кои ти е комфортно. Ако ползваш пяна за бръснене - смени я с крем или гел, пяната не покрива толкова добре кожата понеже тя още като я нанасяш е повече въздух. А без добро покриване да се хлъзга острието е по-лесно да охлузиш кожата.
Опитай се и да не минаваш по няколко пъти на едно и също място, както и при доста хора не е ОК ако бръснат на контра а трябва по посока на косъма да е.

# 543
  • София
С маска или балсам за коса също става много добре.
Поне когато аз ползвах бръснач заради процедурите, това ми беше трикът. И четворно ножче, за да не минавам повече от веднъж.

# 544
Някои и с бебешко олио харесват, всеки си намира какво работи при него. Всичко друго е по-добро от пяна Grinning Тя излиза вече разпенена от флакона, плесваш я на кожата и изглежда добре намазано, а то всъщност са предимно мехури въздух а не плътно нанесено по кожата. Съответно не цялата повърхност е хлъзгава, абе голямо недоразумение са.
Но многократното минаване е по-голям проблем, а го правят точно хора които не са свикнали да се бръснат и става още по-зле. И наистина често не правят и толкова разлика между самобръсначките, особено ако и го правят с голямо нежелание и от немай къде заради лазера.

# 545
  • София
С олио много се затлачват ножчетата. Балсамът се хлъзга, но и изплаква.

# 546
Със сапун dove на мен ми е най-лесно

# 547
  • Melmak
Аз съм много зле с бърсненето, защото не съм се бръснала с години и почнах тук покрай лазера. Купих едни самобръсначки, бяха супер. Купувам пак и недоглеждам, че не са същите. Същата марка, друга серия. Ужас, изхвърлих ги. Така че и от хубавите уж марки не всяко става. За пяната до някъде съм съгласна, даже не знам мн как се бръсне с пяна. Аз в началото от повтаряне се порязвах нон стоп.

# 548
Мале и аз хич не знам как да се бръсна. Минавам с ножчето на мъжа ми само на мокра кожа и това е 🤣

# 549
Аз съм много зле с бърсненето, защото не съм се бръснала с години и почнах тук покрай лазера. Купих едни самобръсначки, бяха супер. Купувам пак и недоглеждам, че не са същите. Същата марка, друга серия. Ужас, изхвърлих ги. Така че и от хубавите уж марки не всяко става. За пяната до някъде съм съгласна, даже не знам мн как се бръсне с пяна. Аз в началото от повтаряне се порязвах нон стоп.
Може и да е свикнал човекът да я натрива по-упорито върху кожата, така че да покрие със сигурност хубаво. Но пък тогава каква е ползата от това че излиза на пяна? По-добре гел - размазваш го хубаво и той пак сам се разпенва щом е до това да е лесно и мързеливо.
Аз съм си свикнала, но при мен откакто имам някакви косми порасли, никакво скубане и прочие не са ми вършили работа. След тях - трагедия, аз пак трябваше да ходя покрита, та почти никой не знаеше имах ли косми или нямах Grinning.
В тая тема съм защото отдавна се чудя за лазер, за някои зони които не успях да оправя с фотоепилатора, та следя и другите кой какво има да каже. Съответно тези зони си продължавам с бръснача, нищо друго не ме устройва. Досадно е, защото не е трайно. Но нямам почти никога нищо врастнало, което при мен води и до рани и белези. С епилатор или кола маска почти няма косъм да ми поникне нормално после, там съм пас.
И се каня и да си потърся някъде електроепилация за няколко единични косъма на брадичката, но явно и това не ми е спешно, понеже от сума време се озъртам и за това Grinning

# 550
  • София
Преди на краката ползвах епилатор и следващите 2 седмици бръснач. И после пак.
Лошото при този метод е, че косъмчета постоянно излизат, защото всички са отскубнати по различно време, но са толкова малко, че минаваш за секунди буквално с бръснача и си готова. И като излязат, не са враснали. Има ефект, на половината прасци вече почти няма косми.
Не им давах възможност да се покажат дори Joy

Да се оплача, че във Версус не са ми казали за лоялната програма след 7-8 процедура. Плащаш две наведнъж и после ползваш 50% намаление.

# 551
През лятото може ли да се прави лице с диоден лазер? Има ли опасност от пигментни петна?

# 552
  • Mediterraneo
Не се прави, има голяма опасност от петна, особено ако си предразположен. Все пак, въпреки слънцезащитата, лицето е винаги пряко изложено на слънчева светлина, дори и да не си на плаж цял ден.

# 553
По въпроса с Хашимото - аз имам. Направих 7 процедури на подмишници и приключих, ефекта е страхотен. Вече нямам косми там. На интим имам 2 процедури, също вече забелязвам положителен ефект. Вероятно ще започна и крака - имам малко косми, само от коляното надолу, на прасците само единични и ще си реша проблема с окосмяването навсякъде.

# 554
Да споделя и аз моите размишления, тъй като видях и други момичета със същите притеснения. Във второ студио ходя - вече имам по около 8 процедури с александритен, винаги ми покриват бенките с бял молив старателно - макар и да имам доста на брой, но винаги има по някоя изгорена. От вчера ги преброих 8. Говорила съм с дерматолог - уж нямало драма, ама и аз почвам да мисля, че май ще остана само на мишници, където нямам бенки. Не ми се струва нормално това. Споделете при вас как е - консултирали ли сте с дерматолог и вие?

Общи условия

Активация на акаунт