Лазерна епилация и електроепилация – 12

• 26 580
  • 617
  •   1
Отговори
# 555
Не, въобще не се притеснявам за бенките, но аз, като цяло, не се втелясвам за почти нищо.

# 556
Здравейте. В неделя правих крака с диоден /2-ра процедура/. Боля малко повече от първия път, но след това нямах дискомфорт, спазих указанията и не съм се мокрила след това + не съм се мазала с нищо освен Пантенол на място веднага след процедурата. Снощи чак забелязах, че под коленете на места съм на ярки червени пъпчици като след епилатор, по-точно само на местата където са най-здравите и тъмни косми /там и основно боля докато ме правиха/. Предния път нямаше. Нормално ли е, дали ще минат сами /и кога че е грозно и ме дразни../? Тепърва ако се мажа с нещо ще помогне ли?
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 10:34 от Miss_Kaprisse

# 557
  • София
И аз имах такива. Минаха за 2 дни. Казаха ми с нищо да не се мажа

# 558
Благодаря. Затова се чудя, защото ако са отначало и не съм ги видяла 5 дни ми се струват доста. Но сякаш нямаше в началото, може да са избили по-късно. Ще почакам...

# 559
  • София
5 дни не ми се струва нормално. Обърнете се към човека, който е правил лазера, за да Ви посъветва. Иначе при мен се появиха веднага след лазера

# 560
  • Mediterraneo
Не съм мала подобни зачервявания никога.

# 561
  • София
Здравейте. В неделя правих крака с диоден /2-ра процедура/. Боля малко повече от първия път, но след това нямах дискомфорт, спазих указанията и не съм се мокрила след това + не съм се мазала с нищо освен Пантенол на място веднага след процедурата. Снощи чак забелязах, че под коленете на места съм на ярки червени пъпчици като след епилатор, по-точно само на местата където са най-здравите и тъмни косми /там и основно боля докато ме правиха/. Предния път нямаше. Нормално ли е, дали ще минат сами /и кога че е грозно и ме дразни../? Тепърва ако се мажа с нещо ще помогне ли?
Скрит текст:

Нетромбоцитопенична пурпура.
Ще мине, ама може да отнеме време. Щом е от лазер, по- скоро кратко.

# 562
Кечър, това звучи малко страшно Smile Rolling Eyes Чувала съм го от медиц. сериали, не е ли нещо като спукани капиляри / кръвоизливчета? Странно ми е, защото си го представям като цели петна. Тук като гледам тези точици са все едно точно само при фоликулите на космите, все едно възпалено от изтръгване /в случая от изгарянето с лазера/, околната кожа не е засегната. И пак казвам не е навсякъде, на места няма нищо. Аз съм снимала съм най-засегнатото място долу отвътре на крака, там космите ми са дебели и растат странично, та като ги бръснех преди лазера пак си личеше частта под кожата като тъмен корен...
Учудих се и понеже правя и подмишмици, там също косъмът е здрав и тъмен, но хем нямам никакъв дискомфорт нито пъпчици, хем се повлияват идеално по-добре от краката, а уж кожата е по-чувствителна там. Не знам.

Както и да е, сякаш вече избледнява леко та ще опитам да потрая. Просто ме притесни да не ходя така седмици. И ще питам следващия път.

# 563
  • София
Ами, кръвонасядания по фоликула са, да.
Има много видове пурпура. Taзи е от безобидните.

# 564
  • София
Здравейте,има ли някой който се е върнал на кола маска след епилация? Имам 6 процедури цяло тяло и сега месец и половина след последната установих че всичко си расте 20-50%. Козметиката каза да ходя на процедура пак след 3-4 месеца и след това ще ми прави по едната поддържаща годишна,но се отчайвам че няма ефект

# 565
Здравейте,има ли някой който се е върнал на кола маска след епилация? Имам 6 процедури цяло тяло и сега месец и половина след последната установих че всичко си расте 20-50%. Козметиката каза да ходя на процедура пак след 3-4 месеца и след това ще ми прави по едната поддържаща годишна,но се отчайвам че няма ефект

Зависи на какъв лазер сте.
На 6-та и на мен ми никнеха. Трябва още.
Не се премахват завинаги.
Поддържаща се прави поне 1 път в годината.

# 566
  • София
Диоден. Питам, защото вече ми излиза по скъпо от кола маска ако ще трябва да направя още 6,  плюс поддържащи не съм много сигурна. А и сега лятото не ми се щеше да продължавам на месечна база

# 567
  • Melmak
За диоден 6 ми се виждат малко. Зависи от зоната и от хормоналния баланс, де. Мисля, че не бих се върнала, аз лично. С лазер съм на ръцете, правен преди 2-3 години вече. Даже бях забравила да ходя на поддържащи и почнаха да никнат пак. Направих 2 поддържащи в g point, а курса преди това от 8 процедури не беше при тях. Виждам, че пак имам тук-там, но не бих ги коламаскирала. Бръсна ги и това е.

# 568
  • Mediterraneo
Не бих се върнала към кола маска след лазер. Не че някога съм правила такава изобщо, де. На мен 6 процедури ми бяха достатъчни, а поддържане правя веднъж на 2 години. От тази тема съдя, че съм едно от малкото изключения( положителни )относно ефективността на лазера.

# 569
  • Стара Загора
Аз след лазер нямам никакви подкожни косми или пъпки. А преди като ходех на кола маска имах много сериозни такива. Явно всичко е много индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт