Професия учител - 19

• 45 741
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • Майничка
Ние не събираме пари за рождени дни. При пенсиониране, бебе или заболяване обикновено гласуваме да отделим СБКО-то за някакъв период.

# 286
  • Някъде по Дунава
Предпочитам никой да не знае кога съм родена или само определени колеги да почерпя, както и учениците.
И аз съм на това мнение. Черпя само определени колеги. Още повече, че моят рожден ден е през юни, а тогава в начален етап нямаме часове и не винаги съм на работа.
Пари събираме само за пенсионирани колеги или за някой със здравословни проблеми.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 22:52 от Guinness

# 287
  • European Union
Аз не очаквам колегите да помнят рождения ми ден. Черпя, защото аз искам и с каквото аз искам.
Бих се разочаровала, ако близък приятел забрави кога съм родена, не го очаквам от познати.

Ние събираме пари, но дава само който желае. Някой колега купува подарък в рамките на събраната сума.

# 288
Ако сега постъпва на работа, явно някой скоро й е гледал документите и може и да е видял датата.
...
В някои училища има отговорни учители за отбелязване на рождени дни. Има си избрани хора и от МО-тата, които да ги следят тези неща и да отбележат събитието, ако ще да е само с една картичка.
Ако ще да е първия ден, кутията с бонбони е задължителна. Шампанското и фойерверките не са.

# 289
  • Sofia
Досега бях в училище с ок.40 човека персонал. За всеки РД мнозинството черпят в учителската стая - разпъваме софрата и в голямото междучасие доста се похапва. В канцеларията се оставят бонбони, а аз лично черпя и моя клас, като тази година черпих и 8-ми клас, с който имам всеки ден по много часове. Не ми е за парите, но цялата тази организация ми тежи - кога ще дойде кетърингът, дали поръчах достатъчно, баниците ще пристигнат ли навреме. Единици са колегите, които не черпят или го правят само с бонбони. Събираме и пари за подаръци, като те се дават наведнъж на няколко месеца (например за родените от януари до юни). Няколко пъти ме товарят със събирането и знам, че колегите предпочитат да дадат еднократно по-голяма сума, а не през няколко месеца по 20-30лв.

# 290
Но, ако пропусна съм почти сигурна, че ще се изкоментира.
В устата си им денонощно. Професионална деформация.

Май започвам да се радвам, че съм родена в разгара на лятото, когато почти всички почиват. Laughing

Вашите много пари са спестили, докато сте била ученичка Simple Smile

Предпочитам никой да не знае кога съм родена или само определени колеги да почерпя, както и учениците.
Предпочитате, ама не може да избирате. Аз по други съображения не празнувах, ама като ми честитят, е срамота да не дам един бонбон за бог да прости, така де, за здраве.

Черпя само определено колеги.
Ако го правите пред останалите колеги или най-малкото на територията на училището, постъпвате неуважително.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 17:11 от animsaj

# 291
  • Добрич
Ние сме малък колектив и всички черпим. Не само за рожден ден, а и кой за каквото реши (имен ден, абитуриент,  внук и т.н.) Оставяме почерпката в учителската стая и разпространяваме сред колегите и непедагогическия персонал.
Пари събираме само за юбилей.

През 2023 г. претърпях много сериозна операция и отсъствах дълго. Не съм получавала финансова помощ, но всички бяха изключително внимателни и съпричастни към състоянието ми. Не мога да ви опиша, колко хубаво е чувството, че имаш подкрепа и разбиране от страна на колегите!...  И месеците преди операцията и когато се върнах след болничния на работа.

# 292
  • Някъде по Дунава
Но, ако пропусна съм почти сигурна, че ще се изкоментира.
В устата си им денонощно. Професионална деформация.

Май започвам да се радвам, че съм родена в разгара на лятото, когато почти всички почиват. Laughing

Вашите много пари са спестили, докато сте била ученичка Simple Smile

Предпочитате, ама не може да избирате. Аз по други съображения не празнувах, ама като ми честитят, е срамота да не дам един бонбон за бог да прости, така де, за здраве.

Черпя само определено колеги.
Ако го правите пред останалите колеги или най-малкото на територията на училището, постъпвате неуважително.
Черпя ги като отида индивидуално до класната им стая. Както споменах тогава нямаме учебен процес в начален курс и съответните колеги обикновено се занимават с някакъв ремонт или документи.

# 293
Аз работя в училище с около 50 души. Родена съм през август и не съм черпила за рожден ден. Колегите носят минимум 4 кутии бонбони - 3 оставят в учителската стая и 1 при непедагогическия персонал. Някои колеги надписват кутията. Някои носят безалкохолни напитки и сокове. Някои приготвят сладкиш, баница или питка. Имахме една нова колежка, дошла от малко селце, която донесе питка, салам, сирене, маслини, баклава и т.н., и всички колеги много се зарадваха на почерпката. Това все пак е за здраве. Който колкото може и иска.

# 294
Здравейте, колеги! Млад учител съм с няма и година опит и ме изненадаха като ми казаха,че ще съм и класен на 6.ти клас. Назначават ме от 15.09 и като цяло нямам никакво време за подготовка и това класно ръководство ме плаши малко. Може ли да споделите какво са основните задължения на класния ръководител като документация? Първият учебен ден как преминава при вас? За часа на класа ползвате ли някакво помагало? Как преминават тези часове? Всичко, което е полезно и може да споделите ще се радвам да го направите. Благодаря!

# 295
Няма страшно. Мен ме назначиха на 14ти септември и в същият ден разбрах, че ще съм класна.

# 296
  • European Union
Първия ден се запознавате, снимате, говорите си, бързо минава. Аз лично ги запознавам с избрани моменти от Правилника за дейността на училището, инструктирам ги, подписват се. Те много се вълнуват кой учител ще им преподава по това и онова и с това свършва лесното.
Аз лично не се наемам да изброя какво прави класният ръководител, защото списъкът е безкраен.
В часа на класа си карам по плана на класния ръководител, нямам помагало, подготвям си по нещо предварително. Аз работя в гимназия и учениците много се изненадват, когато разберат, че в часа на класа няма да си дремят на телефоните, а ще трябва и да правят нещо.

# 297
Здравейте,
Искам да попитам според вас дали биха се съгласили да ме назначат в държавно училище за учител по математика на граждански договор в началото и в последствие на трудов договор?
В момента съм по майчинство и ми остават още няколко месеца и не искам да ги прекъсвам.
Благодаря предварително.

# 298
  • Майничка
Едва ли. Дори като лектор, пак би била на трудов договор, просто за малко часове.

# 299
Здравейте,
Искам да попитам според вас дали биха се съгласили да ме назначат в държавно училище за учител по математика на граждански договор в началото и в последствие на трудов договор?
В момента съм по майчинство и ми остават още няколко месеца и не искам да ги прекъсвам.
Благодаря предварително.

Няма как, при условие, че ще имате установено работно време, място и т.н., т.е. всички характеристики на трудово правоотношение. Преди имаше такава порочна практика, но вече би трябвало да е пеустановена навсякъде.
В краен случай ще си ползвате 50% от майчинството. Ако сте през втората година, няма да е голяма загуба.

Общи условия

Активация на акаунт