Професия учител - 19

• 45 782
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Има ли вече официална информация за ваканциите? 26.08 мина,  а не виждам информация по темата.

# 376
  • Добрич
Отлагат предложението дневникът на недоразумението НЕИСПУО да стане задължителен през 2025/26 учебна година.
Линк

# 377
Има ли вече официална информация за ваканциите? 26.08 мина,  а не виждам информация по темата.
Според мен ще ги мислят пак, с тези промени на датите за избори...

# 378
Блазе ви на всички, които не ползвате НЕИСПУО.

# 379
  • Майничка
Дори да не ползваме, пак се налага да попълваме ЛОД и стипендии в него.

# 380
Не само стипендии - мобилности по Еразъм, награди, грамоти...Мъка е работата с тази платформа.

# 381
Обучение с кредити по БДП колко време важи? Знам, че е срочно, но не знам на всеки 4 или на всеки 5 години трябва да се актуализира и да се кара наново обучение?

# 382
Аз знам, че на всеки 3г.

# 383
  • Върху лъчите на Слънцето.
Обучение с кредити по БДП колко време важи? Знам, че е срочно, но не знам на всеки 4 или на всеки 5 години трябва да се актуализира и да се кара наново обучение?
Това е голяма глупост! Все едно да трябва на всеки 4 или 5 години да се обучаваме отново, за да си защитим дипломите. Минала съм обучение по БДП преди повече от 10 години и нямам намерение да се "опреснявам". Simple Smile

# 384
  • Добрич
Обучението по БДП се "опреснява" на 4 години. Тъй като съм в училищната комисия по БДП го карам  по две, за класен ръководител и за комисия...
Винаги съм се питала, колко силно лоби трябва да имаш  за да прокараш за публикуване в ДВ такова безумно "решение"...

# 385
  • Бургас
Всичко е за пари, като тъпите кредити, така де - "обучения"...

# 386
Наредбите, които касаят обученията по Безопасност, (не само за преподаване БДП на деца и ученици, но и на работните места, включващи лицата за извършване на инструктажи, лицата в комитетите и групите по ЗБУТ.... ) тези наредби определят срок на валидност на сертификата или 1, или 2 години. Във всички области и професии у нас тези срокове са стандартът, не само в преподаването.

# 387
  • sofia
здравейте , моля за съвет Simple Smile
Тази година ще съм класна на 1ви клас
Да им взема ли подаръци ? питка ? нещо ?

# 388
  • Майничка
Питка е хубаво, да. За подаръче не съм сигурна, но може балонче на лента, с която да вържеш учебниците.
Или вместо питка, опакована украсена бисквитка.

# 389
Вземи им малки подаръчета, пита, от която всеки първокласник да си отчупи и топне в мед, и каквато изненада още искаш. Голямо вълнение е първи клас. Simple Smile Първият учебен ден на първокласниците трябва да е очарователен, така че на всякакви подаръци ще се зарадват. Дори и на балони.

Общи условия

Активация на акаунт