Професия учител - 19

• 45 794
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Именно, как ще назначат примерно човек с бакалавърска степен пред такъв с магистър, ПКС и още други квалификации.

# 406
Именно, как ще назначат примерно човек с бакалавърска степен пред такъв с магистър, ПКС и още други квалификации.
Като не се представил добре на интервюто примерно. Да не говорим, че директорите гледат да не назначават хора с първо, второ ПКС или пък с докторски степени заради допълнителното заплащане.

# 407
Няма как да гледат да не наемат докторанти като те са с предимство.

# 408
  • София
Помня, че назначиха студент пред докторант, та всичко е възможно.
https://www.marica.bg/region/rodopi/predpochetoha-student-pred-d … -uchitel-v-ustina

# 409
Всичко е възможно, това ми е ясно. Само разсъждавам на глас относно документите ми.

# 410
  • Добрич
Критериите могат да се направят за определен човек. Всичко, което има той се включва в критериите и носи точки. Квалификациите, които той няма не се включват в критериите. И 100 такива да имаш, като не са включени в критериите нямаш точки за тях.

Бях споделяла за детска учителка, подала документи едновременно в три градини и  с много различен брой точки и в трите. Не е назначена в нито една от тях.

И интервюто е субективно...

Има различни варианти, за които не се сещате.

Например професионален бакалавър с три специалности съвсем законно може да бъде предпочетен пред магистър само с една специалност. И при назначение и при съкращение. За сборна катедра е по-добър вариант.

Помня случай на начална учителка,  неодобрена, защото не е представила медицинско при кандидатстването.

Варианти много...

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 15:52 от Вела

# 411
  • Върху лъчите на Слънцето.
Откъде може да се изтегли безплатен офис пакет? Дали ще стане за таблет?
Мисля, че може и на таблет.
В търсачката въвеждаш Office 365. Влиза се с учителски профил.

Благодаря, че се опитахте да ми помогнете!
Дигиталната раница и предложените там лицензи не свършиха работа, защото се иска инсталиране и на някакви приложения за отваряне на изтегленото.

Относно другия профил, за който ми изписваше, реших да опитам с ученическия на сина ми. Той пък си е сменял паролата и не я помни. Трябваше да я променя, но за целта беше нужно да влезна в зададена поща. Оказа се, че тя е деактивирана. За щастие беше въведен за алтернативен имел този, който аз използвам. Та така възстанових една пощенска кутия, чрез нея смених паролата за ученическия МОН-ски профил и нещата станаха.
Голяма мъка...
Важен е крайният резултат!
Благодаря ви за насоките, защото те ми подсказаха какво да правя! ❤️

# 412
Винаги е имало как да се вземат връзкари. В крайна сметка учителя ще работи в екип с директорката и става каквото тя каже, а не по дипломи, степени и други  критерии.

# 413
  • Пловдив
Като заложат и да е с никакъв или с до 5/10 години стаж, тези с високото ПКС обикновено отпадат.

# 414

Явно писмата са имали ефект.
Е, като изключим 3 януари...

# 415
  • Върху лъчите на Слънцето.
Като заложат и да е с никакъв или с до 5/10 години стаж, тези с високото ПКС обикновено отпадат.
Да, защото са по-скъпи на бюджета.

# 416
  • София

Явно писмата са имали ефект.
Е, като изключим 3 януари...

Просто няма как да ни пуснат 2 седмици ваканция. Студена пот по челото им ще избие в лятна жега, ако го сторят.

# 417
  • European Union
А как се учи в ден, в който сме квестори в съседното село? Титани на мисълта!

# 418
Странна птица , благодаря Ви. Успях!

# 419
  • Добрич
По-добре изглежда този календар, само са пропуснали да сложат датите на НВО в 7. клас. Явно предвиждат дните за учебни...

А как се учи в ден, в който сме квестори в съседното село? Титани на мисълта!

Мисля, че служителите в МОН действително толкова си могат. Не са били учители,  не познават спецификата на работата и нямат капацитета да погледнат от всички страни.

Общи условия

Активация на акаунт