Професия учител - 19

• 45 810
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • София
За кой университет става въпрос? СУ осигурява офис пакет на студентите си чрез студентския акаунт.

# 436
В НЕИСПУО знаете ли кога си ъпдейтват информацията? В ново училище съм. Администраторът на училището си е свършил работата, за да имам достъп до школо и каза,че от НЕИСПУО трябвало да ме ъпдейтнат, а все още няма нищо. В спортно училище съм и учебната година започва от 02.09., а аз все още нямам достъп.

# 437
  • Върху лъчите на Слънцето.
Искам да ви попитам, знаете ли дали на студентите в България се полагат акаунти към МОН?

Дъщерята на едни приятели ще бъде първа година студентка и трябва да си инсталира офис пакет.  В чужбина предоставят на студентите безплатно ОС и огис пакет, та се чудех дали се полага и на студентите в България.
Тя би трябвало да има достъп до този пакет с ученическия си профил към МОН. С него учеха дистанционно.

# 438
  • Добрич
За медицинския университет във Варна става въпрос.
За ученическия акаунт към МОН на момичето му излизало съобщение, че акаунта не съществува. Явно на 12 клас ги трият рано-рано.

# 439
Именно, как ще назначат примерно човек с бакалавърска степен пред такъв с магистър, ПКС и още други квалификации.
Ставала съм свидетел и на още по-нелогични назначения - на учащ пред магистър с 4 ПКС.

# 440
Така е. Аз 3 години търсех работа в системата и на едно от местата взеха момиче, което имаше 2 години докато завърши.

# 441
Молбата ми е за съдействие относно разпределянето на часовете по български език и тези по литература на седмична база за първи и втори срок - по колко часа да ги водя в седмицата? Колеги, как ги разпределяте за двата срока? Благодаря!

# 442
За кой клас ?

# 443
За 7. клас.

# 444
Първи срок карам 3 часа български език и 2 часа литература.  Втори - обратно.

# 445
Благодаря!
Бих искала да се допитам и за учебните тетрадки - ще работя по учебника на Булвест, в интернет виждам, че няма учебни тетрадки по тази система, а само работни листове. Въпросът е дали мога да работя само по учебника без да си купуваме работните листове или учебни тетрадки на други издателства? Забелязах, че Клет имат учебни тетрадки от системата Анубис. Удачно ли е да ползваме тях или ще е достатъчно само по учебника?
Първи срок карам 3 часа български език и 2 часа литература.  Втори - обратно.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 19:17 от smilinglady

# 446
Според мен е хубаво да има  допълнителни помагала в 7. клас, но все пак зависи от нивото на самите ученици. Аз ползвам работните листове на БГ Учебник по литература и помагалото на Донка Кънева по български език. В избираемите часове ще  работим със  сборника с тестове по формат НВО на БГ Учебник. Все още се колебая дали  по български език да добавя и работните листове на БГ Учебник  за часовете по ООП.

# 447
Здравейте! Знаете ли как стои въпросът с учителите по физика и руски език?
Струва ми се, че стават все по-дефицитни. В нашето РУО са пуснати няколко обяви за свободни работни места по тези предмети /на някои обяви вече изтече срокът/, но няма кандидати. Сякаш повечето учители по тези предмети са 60+.

# 448
  • Майничка
Физици трудно се намират, особено читави.
Ние имаме и млади (около и под 30г.) колеги по руски.

# 449
Това с физиците беше голям проблем и в нашето училище. Имахме една колежка, която на стари години от инженер се беше преквалифицирала в учител по физика и информатика, но се пенсионира и после не успяха да назначат никой. Сега мисля, че физиката се води от химици. Не съм убедена дали преподават качествено.

Общи условия

Активация на акаунт