Професия учител - 19

• 45 733
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Здравейте, искам да помоля за съвет! Завърших втората година от обучението си и търся работа. Уча Начална училищна педагогика и специална. Ако кандидатствам за работа какви документи трябва да приложа, защото е ясно че все още нямам свидетелството за завършената квалификация? Мисля да кандидатствам за длъжност “Учител, начален етап на основно образование I - IV клас, група за целодневна организация“. Благодаря предварително

Освен автобиография друго не съм изпращала.

# 256
Освен автобиография друго не съм изпращала.
[/quote]

Благодаря. Документите мисля че ги искат на място да ги занеса.
Под необходими документи пише това:
-Заявление за заемане на длъжността
-Професионална автобиография
-Копие от документа удостоверяващ завършена степен на образование и квалификация
-Справка за придобития стаж и професионален опит - препис-извлечение от трудова книжка или трудова книжка /копие/
До сега не съм работила никъде и тази справка няма как да я осигуря, нали ?

# 257
Подготвяш си заявление до директора, копие на дипломата, автобиография и насочващо писмо от бюрото по труда( ако си регистрирана там като безработна).

# 258
Подготвяш си заявление до директора, копие на дипломата, автобиография и насочващо писмо от бюрото по труда( ако си регистрирана там като безработна).

Добре, а има ли значение, ако искам да кандидатствам в друга област за работа? Може би задавам тъпи въпроси, но не съм запозната и около мен няма и кого да попитам за съвет..

# 259

Добре, а има ли значение, ако искам да кандидатствам в друга област за работа? Може би задавам тъпи въпроси, но не съм запозната и около мен няма и кого да попитам за съвет..
Какво искаш да кажеш?

# 260
Не съм регистрирана в бюрото по труда

# 261

Ако кандидатстваш за учител, трябва да приложиш уверение от университета, в което пише кой курс си завършила. Но могат да те вземат само ако няма правоспособен кандидат, което ми се струва почти невъзможно. И заплатата ще бъде по-малка. По-добре се регистрирай в база данни за заместващи учители в сайта на РУО за съответния град и може да ти се обадят при нужда.

# 262
Студентка си. Без никакъв стаж и трудов опит. Имаш само автобиография, в която можеш да включиш средното си образование и уменията си, плюс допълнителни обучения или участия в проекти или инициативи. Понеже в момента ситуацията е "за едно учителско място има до стотина кандидата" и те са с педагогически дипломи, ще ти е много трудно с нула стаж и без диплома да се пребориш с останалите. Или трябва да имаш връзка или трябва да си била първенец на випуск, не знам... Rolling Eyes

# 263
Студентка си. Без никакъв стаж и трудов опит. Имаш само автобиография, в която можеш да включиш средното си образование и уменията си, плюс допълнителни обучения или участия в проекти или инициативи. Понеже в момента ситуацията е "за едно учителско място има до стотина кандидата" и те са с педагогически дипломи, ще ти е много трудно с нула стаж и без диплома да се пребориш с останалите. Или трябва да имаш връзка или трябва да си била първенец на випуск, не знам... Rolling Eyes

Известни са ми тези факти. Колежка от курса преди година по това време (завършила първи курс) кандидатствала за същата позиция и тя като мен, пък я приеха. Може както казвате вие с връзки да са станали нещата...

# 264
  • Sofia
Колежка, незавършила магистратура по предучилищна педагогика, намери работа в училище. Но в София.

# 265

Известни са ми тези факти. Колежка от курса преди година по това време (завършила първи курс) кандидатствала за същата позиция и тя като мен, пък я приеха. Може както казвате вие с връзки да са станали нещата...
Две такива млади колежки имам. С връзки са. Simple Smile

# 266
Близко мое момиче лятото след трети курс ПНУП започна работа в София, всичко си е до късмет.

# 267
  • European Union
В chatgpt.com се правят. Удобна е, но не я препоръчвам за история - допуска грешки и си измисля факти и източници.
Аз го ползвам за план на урока, не за факти. Той ми казва, че учениците гледат кратко филмче по темата и ми дава задачи. Аз си намирам подходящо филмче. Искам да кажа, че не го ползвам вместо учебник, а за помощ с методиката, за идеи и да ми пести време, като ми структурира всичко.

# 268
Колежка от курса преди година по това време (завършила първи курс) кандидатствала за същата позиция и тя като мен, пък я приеха.

Има училища, в които всяка година се сменят началните учители, защото директорът иска само хубави отзиви от родителите. Та понякога по-трудното е да преминеш пробния период, а не да бъдеш назначен на такъв.

# 269
Здравейте, колеги, иска да ви попитам малко странен въпрос. Обаче започвайки новата работа наближава и рожденият ми ден. Не познавам хората и ми е чудно вие как процедирате, когато имате  празник? Как черпите колеги, децата?

Общи условия

Активация на акаунт