Професия учител - 19

• 45 750
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Едва ли. Дори като лектор, пак би била на трудов договор, просто за малко часове.
Ако прекъснете майчинството и ви назначат на трудов договор ще взимате 50% от майчинството.

# 301
Здравейте на всички! Намерих си работа в София в ЧДГ, но съм от малък град и съм работила предимно в деца от малцинствата. Притесняват ме най-много родителите. Дали са по-амбициозни и взискателни в София отколкото в малкия град?

# 302
  • Върху лъчите на Слънцето.
Здравейте на всички! Намерих си работа в София в ЧДГ, но съм от малък град и съм работила предимно в деца от малцинствата. Притесняват ме най-много родителите. Дали са по-амбициозни и взискателни в София отколкото в малкия град?
Самият факт, че е ЧДГ означава, че ще са по-претенциозни.
Дано градината не е "Джани Родари". Постоянно пускат обяви в сайта на РУО. Това не е добър показател.
Все пак Ви пожелавам успех!

# 303
Самият факт, че е ЧДГ означава, че ще са по-претенциозни.
Дано градината не е "Джани Родари". Постоянно пускат обяви в сайта на РУО. Това не е добър показател.
Все пак Ви пожелавам успех!
Благодаря Ви много! Не е тази градина. Просто ме притеснява това, че тук в малкия град родителите имат повече уважение към учителя, а в София всичко може да е различно

# 304
Уважението към учителя няма връзка според моите наблюдения с населеното място. Въпрос на възпитание е, иначе съм съгласна за това, че в частните градини/училища са малко повече претенциите. Успех в новото начинание!

# 305
Благодаря!

# 306
Здравейте колеги, тази година ползвах санаториум по НОИ и там ме попитаха дали ми трябва документ , защото съм учител - за да ми възстановят някаква сума.  Запознати ли сте за какво става въпрос? Какви документи се подават? Къде?

# 307
  • Върху лъчите на Слънцето.
Здравейте колеги, тази година ползвах санаториум по НОИ и там ме попитаха дали ми трябва документ , защото съм учител - за да ми възстановят някаква сума.  Запознати ли сте за какво става въпрос? Какви документи се подават? Къде?
Не мога да дам отговор, но искам да задам въпрос.
Ходила съм на санаториум много отдавна. Подаваха се документи в НОИ пролетта, за да се отиде през август. Със сигурност вече има промяна. Какви са стъпките сега?

# 308
  • European Union
Имаше национална програма "Рехабилитация на педагогическите специалисти". Не знам дали още е актуална. Вижте в сайта на МОН.

# 309
Здравейте, колеги! Има ли в групата учител по английски език, който преподава в прогимназия по учебници Live beat? Имам няколко въпроса, които бих била щастлива да попитам на лично. Благодаря

# 310
Има действаща програма за рехабилитация. Може да я видите в документите на този сайт: https://www.strategy.bg/StrategicDocuments/View.aspx?lang=bg-BG&Id=1663

# 311
Значи до директора се подават и той ги подава до РУО.

# 312
Здравейте отново! Някой може ли да каже мнението си за учебниците на Просвета? По специално за изданията на "Просвета Плюс" и "Просвета - София"! Става дума за учебниците по История и цивилизации в прогимназиален етап. Ще се радвам и на мненията и на други колеги извън преподавателите по история, съответно за техните учебни предмети. Задавам този въпрос от гледна точка на това че се двоумя кой от двата учебника да избера. Спрял съм се на издателство Просвета, тъй като смятам че те най-добре представят информацията на учениците (поне по моя предмет). Благодаря Ви за отговорите предварително!

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 23:15 от Otland

# 313
Аз съм ползвала учебниците на Просвета по КМИТ. този, който е на Просвета плюс е по-стандартен според мен и е подреден така - теория, задачи... Този на Просвета е по- нестандартен. Там теорията се поднася заедно с т.нар. мисии, които са си задачи реално. Аз лично ползвам и двата при подготовка, както и тези на Клет и Домино.

# 314
Колеги, звъняха ли ви от Клет за да потвърдят лични данни като имена, имейл, месторабота...? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт