Професия учител - 19

• 45 757
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Да не би за първа година да работиш?
Те си ги имат при мен тези данни, над 9 години си работим и обикновено аз го търся в началото на годината като ми заключат учебниците по които работя.

# 316
  • European Union
На мен ми звъняха. Девойката не беше много компетентна. Попитах я нещо, тя каза, че ще прехвърли въпроса към колегите. Още никой не ми е отговорил.

# 317
Аз бях в движение и бързах и не разбрах за какво ме търсят. Актуализирали си базата данни ли, какво, просто потвърдих с "да, да", но си остана едно съмнение в мен, да не би да съм си дала данни на някой скамер. Не съм първа година.

# 318
Някой карал ли е обучение на Кан Академия?

# 319
Някой карал ли е обучение на Кан Академия?
Аз използвах активно Кан Академия по математика, но сега преподавам по професионална подготовка. За какви обучения става дума?

# 320
Колеги, разгледахте ли предложението на МОН за ваканциите? Какво ви е мнението? Мисля, че пак не са доогледали нещата. Междусрочна ваканция - 04.02. ( вторник)?!?! Не понеделник!  Коледна ваканция от вторник, понеделник на училище...Това създава неудобство на пътуващите деца от гимназиите,  на класните да входират извинителни бележки ( при нас се входира всяка бележка по семейни причини в канцеларията)  и да извиняват отсъствия. Кое налага избора точно на тези нелогични дни? Вече се чудя нарочно ли го правят?

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 13:41 от galerida

# 321
Съгласна съм с мнението. За коледната ще се наложи да искам 1 ден отпуска, само защото понеделник е учебен, а пътуваме извъм Бг... Много тъпо за пътуващите... Не знам дали проектът за ваканциите е все още отворен за публична дискусия...

# 322
Отворен е за публично обсъждане до 26.08
Има имейл, на който може да изпратите своето мнение. Аз го направих, дано пък вземат да се съобразят с всички изпратили....

# 323
Ми, дайте да пишем тогава... Smile Колкото повече, толкова повече ефект.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 17:27 от amy_nka

# 324
Дано има ефект, защото една позната е скептична, че ще има някаква промяна в тези "ваканции". Нарочно пиша думата в кавички, защото някои "ваканции" са точно един ден.

# 325
https://www.mon.bg/project-document/proekt-na-zapoved-za-opredel … 2024-2025-godina/
Честно казано и аз съм скептично настроена, но поне съм си казала мнението.

# 326
  • София
Всяка година все по-тъпи и все по-тъпи проекти за ваканциите. Кой ги измисля такива простотии? Да дойде той в училище на 23.12 и да брои колко ученици ще дойдат.

# 327
Писах имейл. Пишете и вие, колеги... Да видим какво ще се случи...

# 328
  • Върху лъчите на Слънцето.
Нищо няма да променят.
Взех, че броих учебните дни според проекта. Ако междусрочната ваканция се изтегли с един ден, както би било по-удачно, първи срок ще се съкрати с един ден. Ако се даде ваканция и на 23 декември (понеделник), учебните дни за учебната година ще намалеят с един ден. Стигнах до извода, че хорицата просто си броят да им излезнат определен брой учебни дни. Както за всеки срок, така и общо за годината. А това означава, че ще продължат да считат почивните дни за ваканции.

# 329
Е, могат вместо на 12.06 да обявят края на учебната година за 4-6 клас на 13/петък/ и ще наваксат. Още повече, че тези класове от тази година не се "застъпват" с НВО, т.е не почиват допълнително.
Дали въобще броящите там са били дори ученици...това се чудя Thinking

Общи условия

Активация на акаунт