Професия учител - 19

• 45 782
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Много ви благодаря за отговорите.
Пуснах документи за V ПКС в ДИУУ към Софийския университет. Там таксата е 73 лв.
Ехааа! Аз платих 170 + 70 лв за курса. В "Асен Златаров" е по-евтино, но покрай другите колежки се записах и аз в БСУ, пък и исках там, където най-малко ще ме занимават с излишни глупости.

240лв за V ПКС? Направо ме е страх да питам за III колко ще е Dizzy Face MoneySmile

https://sites.google.com/view/tuvarnakval/%D0%BF%D0%BA%D1%81/%D0 … D1%81%D0%BA%D0%B8

Това са таксите за ПКС към ТУ Варна. Цените за курсовете (V и IV ПКС) са според кредитите — 1 или 2, бяха около 50—70лв. Като всичко може по куриери да се изпраща, няма нужда да се ходи до университета дори за изпита. V ПКС беше онлайн защита на разработен план—конспект, IV — онлайн изпит, III — онлайн защита на дипломна работа. Ще видим II как ще е догодина Wink .
Цената за III ППС е 620 лв.
Курс за II ПКС 300 лв.
Курс за I ПКС 430 лв.
Малко по—поносими са им цените в сравнение с ВТУ и ДИКПО Варна, когато проверявах за себе си преди няколко години. Комуникацията с департамента им също е доста по—добра от горните два. Като е хубаво да си проверявате и как се провежда самото ПКС към различните университети, защото в ДИКПО Варна си бяха присъствени преди курсовете, както и изпита за IV ПКС ( за V и III не съм 100% сигурна, но на IV ще ходи сега колежка и каза, че е така).
П.П. изтриха се последните две мнения на колеги, но информативно допълвам само две неща, пък всеки може да си прецени дали е за него този ангажимент с ПКС.
1. В ТУ Варна около месец се чака за издаването на заветния документ за ПКС.
2. За колегите с по-малък стаж — при придобито 3 ПКС можете да станете старши учител независимо, че нямате 10г стаж.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 01:12 от Крамбъл

# 346
  • Върху лъчите на Слънцето.
Колеги, мисля си за онзи списък, който е изваден от "Възраждане". Имало хора, които не са се подписвали, но фигурирали в него. В същото време идея си нямам какво е попълвано, как е стигнало до преподавателите и къде може да се видят тези имена. Иска ми се да го погледна, но никъде не откривам нищо.

# 347
Аз не схванах защо поста ми е изтрит. Посочвам кое колко струва и колко е струвало. Другият коментар не беше на колега, а някаква токсична потребителка.

# 348
Аз в два поредни дни имам обаждане за програмата 40 + здраве или нещо подобно, реших че е случайно при първо обаждане, но при второ на служебния номер ме навява на мисълта, че е нещо свързано с училище и нямам идея от къде са взели телефоните.

# 349
  • Добрич
Аз не схванах защо поста ми е изтрит. Посочвам кое колко струва и колко е струвало. Другият коментар не беше на колега, а някаква токсична потребителка.

Нямам идея за кой пост става въпрос, защо някой  го е докладвал и са го изтрили.

☆☆☆  

Списъкът с подписите

Мобилното приложение/платформата не ми позволява да сложа линк към публикация по темата... Според коментарите има и хора, разписали по два пъти.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 14:43 от Вела

# 350
Е, то всеки може да напише чуждо име така...

# 351

Нямам идея за кой пост става въпрос, защо някой  го е докладвал и са го изтрили.

☆☆☆  

Списъкът с подписите

Мобилното приложение/платформата не ми позволява да сложа линк към публикация по темата... Според коментарите има и хора, разписали по два пъти.
Благодаря!
В този списък не видях учители. Вероятно има и друг.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 15:44 от Странна птица

# 352
  • София
Годината е 2024-та, а се усеща като 1944 - списъци на учители, които трябва да бъдат погнати от прокуратурата, защото не пеят на партиен език. Hands Ok Hand

# 353
Годината е 2024-та, а се усеща като 1944 - списъци на учители, които трябва да бъдат погнати от прокуратурата, защото не пеят на партиен език. Hands Ok Hand
И 2050-та да стане, в образованието ще продължи да живее тоталитарният строй. Sad

# 354
  • Добрич
Когато изразяваш лично мнение не е необходимо да посочваш какво и къде работиш. Когато се подписваш с професия и месторабота  нещата започват да изглеждат различно...

# 355
А няма да се подпиша за Дженифър идеологията в училищата и образователната система, не от страх да не ме съди Възраждане, а защото смятам, че е напълно излишно това нещо. Когато аз бях ученичка знаете какво беше образованието и станахме хора. Сега не могат да пишат грамотно на български, а за математиката да не говорим, ние сме тръгнали да се занимаваме с глупости. Ще се подпиша на списък за въвеждането на предмет Религия о традиции, ще се подпиша за допълнителни часове математика и български език, но не и такова чудо.

# 356
  • София
Проблемът със закона не е свързан с джендър идеологията, която отлично знаем, че не съществува в рамките на училищната зона, а с т.нар. "българска традиционна култура", която като термин не фигурира нито в конституцията, нито в законите, нито в администрацията. Това е термин без точно и ясно юридическо/историческо определение и може да бъде манипулиран и усукван по всякакъв начин, което ще отвори кутията на Пандора с бол изненади.

С други думи утре може да кажеш нещо, което да не се понрави на някого и той да те обвини, че не спазваш българската културна традиция и хвърчиш. Отново ще налагат цензура в рамките на образователните институции и ще трябва да мерим всяка дума, която изричаме, защото портаджийството ще се завърне с пълна сила. Даже в темата стана ясно, че не е нужно и да си се подписал срещу закона и пак ще фигурираш в списъка на някоя откачалка. Трябва да ни плащат вредни - всичко и всеки е срещу нас.

# 357
В списъка има и такива Laughing:

279. Христо Мечкаров, гл. ас. д-р, преподавателка по чужди езици и преводачка, Югозападен университет „Неофит Рилски“

За мен писмото не е ясно формулирано.

# 358
Хайде, хайде, не им се връзвайте на витиеватите обяснения на платените правозащитници.
Да не мислите, че на някого му пука за правата на този или онзи. Нито ги вълнуват нескопосаните формулировки на промените в закона. (Същите перфекционисти направиха такива юридически каши на много по-високо ниво, че още не можем да намерим изход от ситуацията).
Интересуват ги парите, които ще получат за реализация на проекти, свързани с джендър пропагандата.
И гледам как се повтаря мантрата, че нямало джендър пропаганда. Да, реално изоставаме в това отношение, но вече има достатъчно опити и предостатъчно организации, които се занимават с това.
Клипът с травестита (или там каквото е) Кака Пепи и обръщението към децата да не би да е измислица. А подготвяните, книжки, филмчета...

Едно е приемането на различните, съвсем друго е на малки деца да им се мътят главите как могат да си избират пола. Преди 5-10 години това можеше да мине за конспиративна теория, но това, което се случва в някои от най-развитите държави и се опитваме да го копираме, е като зловеща антиутопия.

Ясно е, че изнасянето на тези списъци пресоли манджата, но в крайна сметка хората са се вписали там доброволно и публично.
В същото време най-силното ревящите днес, фабрикуваха списъци на хора с различно мнение и се правеха на разсеяни, когато български граждани бяха включени в списъци за ликвидиране.

И, моля, не ми говорете за 1944 г., защото точно едно малцинство (по-точно не малцинството, а една група, която спекулира с него) прокарва закони, които криминализират всеки опит да се противопоставиш на диктата, който искат да наложат.
По някаква "случайност" в биографиите на повечето силно възмутени политици личат родители, баби и дядовци от тъмно червената номенклатура.
Съжалявам, но някой да претендира, че има право да възпитава моето дете, според неговите (меко казано) странни разбирания, а аз да нямам право да се противопоставя, е нахално.
Ооо, да, веднага се прибягва, за магическата дума "омраза" и квалифициране на опонента като агент на... сещате се кого.

Нямам възможност да следя постоянно дискусията, но така или иначе ми е ясно какви контрааргументи ще се изнесат. Едни и същи лозунги се завъртат сред едни и същи хора за отрицателно време.
Досега съм се разбирал чудесни с моите приятели с хомоориентация, но явно някои няма да мирясат, докато не настроят хомо срещу хетеро, уж заради правата на първите.
Този мач вече е игран.

# 359
  • София
Можеха спокойно да напишат изречението в закона, което забранява сексуалната пропаганда и НПОтата свързани с нея, а не да си оставят вратички като тази традиционна култура, която никой не може да обясни, и да ни съдят по нея.
Да ги оставим ЛГБТ на страна, утре може да измислят друго, което не им се нрави и също да го отсвирят с "българската традиция".

Общи условия

Активация на акаунт