Професия учител - 19

• 45 782
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
ОК. Стискаме си ръцете и оставяме настрана доволно чувствителната тема.

# 361
Можеха спокойно да напишат изречението в закона, което забранява сексуалната пропаганда и НПОтата свързани с нея,
Е, най-накрая разбрах за какво иде реч. Благодаря! Ако и писмото беше писано така ясно...

# 362
  • Sofia
За постъпване на работа като учител в детска градина изисква ли се свидетелство за съдимост? Не помня да са ми го споменали,  но една приятелка ми напомни.....

# 363
  • Майничка
За всяка работа се изисква.

# 364
За всяка работа се изисква.
Не е точно така. Изисква се, когато със закон или нормативен акт се изисква удостоверяването на съдебно минало.
Конкретно за детските градини нека каже някой, който е по-запознат.

# 365
  • Върху лъчите на Слънцето.
За постъпване на работа като учител в детска градина изисква ли се свидетелство за съдимост? Не помня да са ми го споменали,  но една приятелка ми напомни.....
Да.

# 366
За назначаване в детска градина е необходимо да имате и здравна книжка, в която е удостоверено, че не страдате от определени заболявания. Изследва се фецес за паразити и се прави Манту.
Друго нещо, което забелязах и като че ли е отскоро е, че за назначаване на работа в училище (предполагам и в ДГ) вече задължително изискват документ за липса на психични заболявания от специалист. Даже в наредбата е упомената и туберкулозата като последна точка, но за липсата на такова заболяване не съм сигурна откъде трябва да се вземе документ. И това е отделно от задължителното медицинско от личен лекар, което също се изисква. Мен като ме назначаваха преди години само такова медицинско ми искаха + свидетелството за съдимост.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 12:14 от H0uSse_Baby

# 367
  • Майничка
За туберкулоза се прави проба Манту.

# 368
  • Върху лъчите на Слънцето.
За назначаване в детска градина е необходимо да имате и здравна книжка, в която е удостоверено, че не страдате от определени заболявания. Изследва се фецес за паразити и се прави Манту.
Друго нещо, което забелязах и като че ли е отскоро е, че за назначаване на работа в училище (предполагам и в ДГ) вече задължително изискват документ за липса на психични заболявания от специалист. Даже в наредбата е упомената и туберкулозата като последна точка, но за липсата на такова заболяване не съм сигурна откъде трябва да се вземе документ.
Това тъй нареченото "психо". От години се иска, не е новост.

# 369
  • Sofia
Благодаря. Всичко изброено имам, но за съдимостта нямам спомен да са ми казали. Ще имам време да го извадя.

# 370
Здравейте, а какво точно означава "не се води на учет"? Започнах да се притеснявам, защото ми се бяха наложили няколко прегледа при психиатър в първите месеци на годината, а ще си търся работа от следващата година в училище.
Благодаря предварително!

# 371
Здравейте, а какво точно означава "не се води на учет"? Започнах да се притеснявам, защото ми се бяха наложили няколко прегледа при психиатър в първите месеци на годината, а ще си търся работа от следващата година в училище.
Благодаря предварително!
https://www.bg-mamma.com/?topic=521723

# 372
  • Sofia
Благодаря. Всичко изброено имам, но за съдимостта нямам спомен да са ми казали. Ще имам време да го извадя.

Може онлайн, става за 10мин.

# 373

Може онлайн, става за 10мин.

Може ли линк?

# 374
Изисква се.

Общи условия

Активация на акаунт