Професия учител - 19

• 45 808
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
На сайта на МОН в поле 7 клас си излизат всички изпити и дати

Обаче в 10 и 11. клас да бяха измислили как да отбележат производствена практика, че те децата са ги на училище още две седмици

# 421
  • Добрич
Влизах в сайта на МОН,  преди да пиша. Изпитите на 7. клас явно са учебни дни.

# 422
Само на поле 7 клас излизат, което е глупаво, защото те са си неучебни.

# 423
  • Добрич
Тази година дните за НВО 7. клас ще са учебни.
Цитат
За да се предложи този увеличен брой почивни дни, дните за провеждане на изпити от националните външни оценявания стават учебни за всички ученици. До сега за изпитите в 7. клас по български език и литература и по математика бяха в неучебен ден. През предходната година за първи път националното външно оценяване за 10. клас бе проведено в учебен ден, с което системата се справи без сътресения. Това ще се приложи през учебната 2024/2025 година и за 7. клас, което ще позволи повечето почивни дни през учебния срок.

Линк

# 424
Е изненадана съм.

# 425
  • София
Е, а квесторите как ще водят часовете?

# 426
Е, а квесторите как ще водят часовете?
Поредната недомислица. Пишат за изнесено обучение, проектни дни и т.н. Как обаче ще се случи като обикновено 80% от учителите са квестори и то в друго училище?

# 427
  • sofia
В училището, в което работя, квестори на ДЗИ и НВО винаги сме само начални учители. Така, че в средните и основните училища няма да има проблем с квесторите.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 23:06 от мирта

# 428
Да учениците от начален етап и 5 и 6 клас ще са приключили.

# 429
  • Някъде по Дунава
Този календар за мен е толкова недомислен, колкото и предишния. Най-много ми харесват единия ден през седмицата междусрочна ваканция, 3 януари, а краят на учебната година за 1-3 клас е абсурден - 2 юни. А есенната ваканция с неучебния 28 октомври за някои ученици може да стане цяла седмица. Какво им пречеше да бъде почивен понеделника 04.11. !?

# 430
Този календар за мен е толкова недомислен, колкото и предишния. Най-много ми харесват единия ден през седмицата междусрочна ваканция, 3 януари, а краят на учебната година за 1-3 клас е абсурден - 2 юни. А есенната ваканция с неучебния 28 октомври за някои ученици може да стане цяла седмица. Какво им пречеше да бъде почивен понеделника 04.11. !?
Нали някой трябва да мисли? В МОН явно не го правят както трябва. Броят си дните да им излязат и до там.

# 431
  • София
Свиди им се да кихнат някой друг почивен ден, то нали цялото общество е вперило очи в нас и ни брои почивките и заплатите под лупа.

# 432
  • Майничка
Пак отгърмяват много понеделници.
Бих предпочела пролетната ваканция да е през март, че април и май стават бая надупчени, но карай!

# 433
  • Върху лъчите на Слънцето.
В училището, в което работя, квестори на ДЗИ и НВО винаги сме само начални учители. Така, че в средните и основните училища няма да има проблем с квесторите.
И това никак не е честно!

# 434
  • Добрич
Искам да ви попитам, знаете ли дали на студентите в България се полагат акаунти към МОН?

Дъщерята на едни приятели ще бъде първа година студентка и трябва да си инсталира офис пакет.  В чужбина предоставят на студентите безплатно ОС и огис пакет, та се чудех дали се полага и на студентите в България.

Общи условия

Активация на акаунт