Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 243
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 800
Аз съм намирала и грешки във файловете от РУО, например точки в минимален бал да са по-високи от максимален

# 1 801
НЕГ може да се гордее - бал 500 е там.
Браво!

# 1 802
Младежът е приет на второ желание - 2НЕГ (73то). Очаквано беше, щастлив е, аз също! Чудя се дали да ходим на второ и да догонваме 1НЕГ, като гледам няма шанс много.

Кой е вторият ви език? И моето момче е така НЕ/ФЕ. Ще се пробва на второ да се качи в паралелката НЕ/АНГ, но до Първа едва ли ☺Той е доволен аз също!!! И все пак играем за Второ. Успех и на вас!
Нищо не губим ! 🤟🤟🤞🤞

# 1 803
Здравейте! Имаме ли някакви шансове за второ класиране за по-желана специалност? Дъщеря ми има бал 377. Мин. за бал момчета е 388.00, а за момичета 381.50. Имаме 4.50 точки разлика, това е много, нали?
Не е много, имате шанс! Успех!!

Само не разбирам защо за желаната гимназия резултатите от миналата година на 1 класиране са:
- момчета - 377 - 389
- момичета - 370 - 400
а на 2 класиране са:
- момчета - 381,5 - 389
- момичета - 370,5 - 396
Защо се вдига балът

Коя е тази гимназия и за коя паралелка става дума? Вдигане не 2-ро класиране може да има единствено от прекласиране на дете с по-висок бал.

Става въпрос за Профилирана гимназия за романски езици в Бургас с италиански и английски език.
Не мога да си обясня това с прекласирането. Първо класиране - 26 деца, а на второ - 2. Да не би отказалите се деца да са повече от приетите и паралелката да не е била запълнена? Виждам обаче, че и в други училища има такава тенденция за "повишаване" на бала.
Сега обаче виждам, че изобщо тази паралелка не участва в трето класиране.

# 1 804
Не помня кой ме пита, но да, бих я пуснала на общежитие. Както я пуснах в пети клас на лагер и както ще я пусна пак. Ако не се справи ще я прибера. На 9 години я научих сама с ГТ да ходи на танци лятото, след това сама ходеше на уроци. Точно заради някои особености трябва да бъде научена да се справя самостоятелно, а не да развие зависимост. Моментът е подходящ, предвид, че ще се откъсне и от една компания, която продължава да й звъни, а тя иска да се откъсне от тях. Затова й показах и тази възможност и подаде на две места.

# 1 805
  • София
Ние сме в 138 с Японски език,  малко е в шок нашата , щото си мислеше че ще я вземат в НФСГ или НтБГ , но изненада,  делят я 3 точки от НФСГ, според мен ще я вземат на второ там с френски , но се чудя пък и заедно ще помислим , не е ли японския език по интересната специалност , по рядка , по яка с две думи.
Опитвам се да и обясня що е то икономика но не ме разбира много , познавам си я и знам че това не е за нея , но то упорито девойче.
Вие какво мислите като майки.

# 1 806
  • София
Младежът е приет на второ желание - 2НЕГ (73то). Очаквано беше, щастлив е, аз също! Чудя се дали да ходим на второ и да догонваме 1НЕГ, като гледам няма шанс много.

Кой е вторият ви език? И моето момче е така НЕ/ФЕ. Ще се пробва на второ да се качи в паралелката НЕ/АНГ, но до Първа едва ли ☺Той е доволен аз също!!! И все пак играем за Второ. Успех и на вас!
Нищо не губим ! 🤟🤟🤞🤞
Не съжалявайте! В 73.СУ  френският език е на ниво, стига детето да има желание. Миналата и по- миналата години лауреат на НО по ФЕ  беше момче от 73.СУ.  Без никакви частни уроци, без до 9. клас да е учил ФЕ.
Имах честта да му бъда класен ръководител.

# 1 807
  • София
Приети 2АЕГ англ+испански - момиче. Надявам се да освободим мястото за някой друг, ще играем на второ за горните ни желания, които са в диапазона 0,25-4,25 точки над бала на наборката. Дано да стане, за да се радваме хем ние, хем някой чакащ за 2АЕГ.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 18:23 от Bom-Bi-Bom

# 1 808
Има ли дете прието в 31 во( София ) паралелка ИЕ/АЕ?

# 1 809
Браво на всички успели деца!
Аз съм разбита, а трябва да се прибера вкъщи и да придам вид, че всичко е наред и имаме шанс на второто класиране.

# 1 810
Става въпрос за Профилирана гимназия за романски езици в Бургас с италиански и английски език.
Не мога да си обясня това с прекласирането. Първо класиране - 26 деца, а на второ - 2. Да не би отказалите се деца да са повече от приетите и паралелката да не е била запълнена? Виждам обаче, че и в други училища има такава тенденция за "повишаване" на бала.
По-назад обясняваха защо се получава това - някое от децата, приети на първо класиране, не се е записало в училището, подало е заявление за участие във второ, но не се е придвижило напред и е прекласирано на същото място от първо - тогава системата показва като минимален бал неговия. Практически това означава обаче, че балът не се е променил спрямо първото класиране.

# 1 811
Човек никога не знае кое е най-добро за него! Не унивайте!

Аз съм разбита, а трябва да се прибера вкъщи и да придам вид, че всичко е наред и имаме шанс на второто класиране.

# 1 812
По-назад обясняваха защо се получава това - някое от децата, приети на първо класиране, не се е записало в училището, подало е заявление за участие във второ, но не се е придвижило напред и е прекласирано на същото място от първо - тогава системата показва като минимален бал неговия. Практически това означава обаче, че балът не се е променил спрямо първото класиране.
Да, има логика. Не можах да смогна да прочета всичко Simple Smile Благодаря!

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 19:48 от radi811

# 1 813
Ще имате. Ако не на второ, на трето ще пренаредите желанията.

# 1 814

Нищо не губим ! 🤟🤟🤞🤞
Не съжалявайте! В 73.СУ  френският език е на ниво, стига детето да има желание. Миналата и по- миналата години лауреат на НО по ФЕ  беше момче от 73.СУ.  Без никакви частни уроци, без до 9. клас да е учил ФЕ.
Имах честта да му бъда класен ръководител.

А бихте ли ми казали на какво ниво се втори вторият чужд език руски в 73?

Общи условия

Активация на акаунт