Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 291
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 680
Кое подред му е това желание?

# 1 681
Много съм бясна и не защото моето е ощетено с нещо, но акъла не ми го побира, защо хората го правят. Обадиха ми се едни роднини, с висок бал извън София ( което само по себе си е страхотно и детето е страхотно) обаче да ми похвалят, че освен в по тяхното първо желание са приети и в София в Математическата. Побеснях. И защо по дяволите кандидатствате, като няма да се местите. За ЕГОТО. А децата в София се борят за една точка. Не ги ли е срам не знам. Заслужават всички 12000 деца в София да почнат да кандидатстват за всички големи общини и да заемат тяхните места. Много съм ядосана. Чак ми трепери ръката докато пиша.

Ама моля ви се, малко по-спокойно. Що пък да не си начешат егото? Детето се е трудило и е успяло. Успехът му е сравним с най-добрите. Не може да знаете дали пък няма да се преместят, заради по-добрите възможности. Дори и да не го направят на второ класиране мястото ще е свободно и ще бъде заето от друго желаещо дете. В крайна сметка никой никого не ощетява.

# 1 682
  • София
А имате ли представа как стоят нещата с равните балове? Моят син е с 409 бал и минималният в паралелка, която искаше е 409, но не е приет. Той има по всичко 6-ци в дипломата, та едва ли е това критерия

Детето, което е прието е с по-висок сбор от точките на НВО от Вашето, т.е. то има 5 по някой предмет от свидетелството, който е балообразуващ (БЕЛ или Мат или каквото е там упоменато), но по-добре се е представило на НВО, затова е вътре, а Вашето  не е влязло.

# 1 683
  • София
А имате ли представа как стоят нещата с равните балове? Моят син е с 409 бал и минималният в паралелка, която искаше е 409, но не е приет. Той има по всичко 6-ци в дипломата, та едва ли е това критерия
Преди това има друг критерий/критерии:
При класиране учениците с равен бал се приемат, дори ако надхвърлят максималния брой
ученици за паралелката. Съгласно чл. 59 от същата наредба обаче, балът се счита за равен, когато
са абсолютно равни следните показатели:
- сбор от резултатите от националното външно оценяване;
- сбор от оценките от балообразуващите учебни предмети, превърнати по скала в точки;
- средноаритметичната оценка от оценките по учебни предмети, изучавани в VII клас в
раздел А на учебния план – български език и литература, чужд език, математика, история и
цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и
химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование,
превърнати по скала в точки.
Ако по един от показателите има разлика, в дадената паралелка се класира ученикът с повисокия показател

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 15:03 от пенсионирана русалка

# 1 684
  • София
7мо. Може би това да е причината? Ако на другото дете е било по-нагоре в класацията, така ли?

# 1 685
Много съм бясна и не защото моето е ощетено с нещо, но акъла не ми го побира, защо хората го правят. Обадиха ми се едни роднини, с висок бал извън София ( което само по себе си е страхотно и детето е страхотно) обаче да ми похвалят, че освен в по тяхното първо желание са приети и в София в Математическата. Побеснях. И защо по дяволите кандидатствате, като няма да се местите. За ЕГОТО. А децата в София се борят за една точка. Не ги ли е срам не знам. Заслужават всички 12000 деца в София да почнат да кандидатстват за всички големи общини и да заемат тяхните места. Много съм ядосана. Чак ми трепери ръката докато пиша.

Ама моля ви се, малко по-спокойно. Що пък да не си начешат егото? Детето се е трудило и е успяло. Успехът му е сравним с най-добрите. Не може да знаете дали пък няма да се преместят, заради по-добрите възможности. Дори и да не го направят на второ класиране мястото ще е свободно и ще бъде заето от друго желаещо дете. В крайна сметка никой никого не ощетява.
Точно така е...ама важно е, че трепери ръката....аз, ако имах такава позната, изобщо нямаше да и се обаждам да и казвам за намеренията си....

# 1 686
  • София
7мо. Може би това да е причината? Ако на другото дете е било по-нагоре в класацията, така ли?
Не, ако детето Ви има равен бал с последното прието, има по всичко от-до  шестици в дипломата,а  въпреки това не е прието,  разликата идва от критерий  1, сбор в точки от двете НВО. Някой с бал 409 е с по-висок сбор  от НВО мат и БЕЛ,  а с  петица и шестица от дипломата.

# 1 687
  • София
Отиваме на второ класиране. Щерката не пожела да пише 1 АЕГ с френски, където щеше да е приета. Всъщност, писа я, след 32-ро с ИЕ

# 1 688
От къде може да се види за 2023г с колко пада бала първо и второ класиране ФЕГ. Момиченце и 2точки не ни стигат. 133то е прекрасно, но ФЕГ ни беше мечта.

Миналата година балът за момичета е паднал с 7 т.

# 1 689
  • София
Ако е за паралелка, която не умножава НВО БЕЛ и МАТ по 2, може да има разлика по първия критерий - сбор от НВО БЕЛ и НВО МАТ, ако са равни се преминава към 2ри и 3ти критерий. Но най-добре пишете до РУО София, отговарят с подробности кое не е достигнало. Дано има шанс на 2ро класиране. Преди години го изживяхме тоя филм на 3то, където просто отпадаш. И когато после разбереш, че класираният не се е и записал, идва момента с поста на cydonia и въпросът кому е нужна тази игра на нерви. Говорим за семейства, които въобще не обсъждат местене в София.

# 1 690
  • Пловдив
И аз не го разбирам това нещо... Какво и на кого доказваш, ако кандидатстваш някъде, където нямаш никакво намерение в действителност, да учиш?
Дреб искаше в Правец, но за всеки случай писахме и тук МГ (естествено и още някоя и друга възможност). Приеха го и в двете облссти и понеже Системното програмиране е доста желана специалност при нас, си ми е малко съвестно, че някое дете ще трепери още известно време, защото Дреб е приет там, но категорично заяви, че иска НПГ по КТС

# 1 691
Балове 2АЕГ момчета - 448 ие, 452,5 не, 445 ре. ФЕГ ае - 439
А за момичета - 465 ИЕ, 461,5 НЕ, 457,5 РЕ
Огромна разлика при момчета и момичета за ИЕ и РЕ.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 15:35 от Г-жа Рамацоти

# 1 692
Ние сме приети на първо желание - строителство и архитектура не сме от София, отиваме да се запишем другата седмица!

# 1 693
ФЕГ с испански.

Помните ли вчера как ви казах, че е арогантно да се жалваш,  че не можеш да избереш.... И...
Karma is a bitch! 
НПМГ е близо и има реален шанс да влезе на второ и тя е в шок, защото не може да избере.🤣🤣🤣 Аз, естествено, гледам сеир.

etomira, и ние сме в същата дилема - приета във ФЕГ ФЕ/АЕ на второ желание, а първото е НПМГ - география. Не знам дали баловете ще паднат като миналата година с 10+ точки и дали въобще да се пробваме.Frowning1

# 1 694
Хора, ако е много по-желано по-предното не губите нищо от пробването. Не питайте ще падне ли с 2, ще падне ли с 5 точки. Губите едно разкарване до някое от училищата. Иначе си се представете при излизането на 2. класиране да видите, че сте били вътре, а не сте опитали.

Общи условия

Активация на акаунт