Номинации за най-голяма муня (тема 10)

• 71 680
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Напред една клиентка ми издиктува мейлът си. Например нещо от рода на ana252@gmail.com като пояснява, че ana е с малко а. Муня пише под диктовка дусловно следното : anasmalkoa252@gmail.com и се усетих в мига преди да натисна запис на документа. Не се издадох пред клиентката, но я познавам и със сигурност щеше да се посмее от сърце без лоши чувства. Обаче аз нали да си пазя професионалния имидж, та си замълчах. Bowtie

Аз преди време за някакви документи една служителка ми диктува: "Напишете Вярно с оригинала и подпис". И аз така написах "... и подпис", вместо да се подпиша. Служителката явно беше оперирана от чувство за хумор, защото така възмутено ме изгледа докато се смеех на себе си.

# 226
  • София
Аз рано, рано се проявих. Пътуваме към Несебър и спряхме на една бензиностанция за кафе. Тръгваме  към колата и гледам някакъв мъж стои до нея.  Тръгвам да влизам, не мога.  Поглеждам хубаво... това не е нашата кола. Извиних се , човека се засмя .

# 227
Моя приятелка и мъжът ѝ  търсят познати отдавна да сменят настоящ адрес за да класират детето си догодина в желаното училище. Най-накрая някой се съгласява да свърши услугата, отиват в общината и записват само майката-детето не, то остава на адреса с бащата.😁 На другия ден се усещат, добре че собственикът на имота се е съгласил да им съдейства отново.
Аз пък оня ден подминах колежката, с която се бяхме уговаряли и чули много пъти, че ще я взема от спирката. Добре, че имаше автобус тогава и спрях в първата възможна пресечка с извинението, че не съм спряла заради автобуса. Няма да си признавам, че съм я забравила, че знаех какво ще чуя.

# 228
Това със смяната на адреса не е мунско, а е измама и е гадна постъпка. Изобщо не е смешно, а възмутително. Че даже и се хвалят с това. Ще запишат детето си в желано училище за сметка на някое, което живее в района на училището и заради тях ще трябва да ходи на училище далеч.

# 229
Еми не е точно така, защото тези които са на постоянен адрес с по-дълга отседналост са с предимство. Това с адресите си е масова практика, защото ако си в района на някои училище с ромски деца или с лоша репутация ще искаш да преместиш детето си. Аз не го направих това навремето с дъщеря ми и горчиво съжалявам, в трети клас я преместих в друго близко училище, защото имаше свободни места.

# 230
Това, че е масова практика не го прави правилно. Ако искам да го местя ще го направя след първото класиране на база останали незаети места като тогава ще избирам измежду училищата с незапълнени паралелки. И ако пак не ме устройва ще следя и питам в инспектората дали в желаното училище не се е освободило място, за да кандидатстваме за него по съответния ред. Никога не бих уреждала детето в градина или училище с документна измама. Заради такива документни измами имахме проблем с детската градина и се наложи да пиша жалба до общината, а заради жалбата след това тормозиха детето. Това е и много лош урок за детето. После се чудим защо служителите в администрациите и политиците ни са скапани и корумпирани. Такива са защото родителите на това са ги научили още от детската градина. Влизането в училище с измама е първият урок колко е правилно да мамим и прецакваме другите, за да сме ние добре. Да ни е честито бъдещото поколение отгледано с такива ценности.
Иначе искаме спрямо нас всичко да е честно и коректно. Няма как да стане след като отглеждаме по този начин децата си.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 10:01 от Рори72

# 231
  • Бургас
Еми не е точно така, защото тези които са на постоянен адрес с по-дълга отседналост са с предимство. Това с адресите си е масова практика, защото ако си в района на някои училище с ромски деца или с лоша репутация ще искаш да преместиш детето си. Аз не го направих това навремето с дъщеря ми и горчиво съжалявам, в трети клас я преместих в друго близко училище, защото имаше свободни места.

Гледа се само адреса. Не се гледа от колко дълго са на него.

# 232
Благодаря за моралната лекция, нека не опорочаваме хубавата тема. Хубав ден!

# 233
Именно. И аз съм против да се опорочава хубавата темата като се номинира за мунско и забавно да се мами документално.

# 234
На ден копираме по няколко лични карти, имало е: вярност с уригинала; вярно с оргинала и всякакви такива вариации.

# 235
Ха ха  LaughingLaughingLaughing
"Вярно в оргенала" и "Верен съм с оргинала" са ми любимите, които са писали пред мен. Точно така бяха изписани  Simple Smile
Извинявам се, че не по темата.

# 236
  • Германия
Напред една клиентка ми издиктува мейлът си. Например нещо от рода на ana252@gmail.com като пояснява, че ana е с малко а. Муня пише под диктовка дусловно следното : anasmalkoa252@gmail.com и се усетих в мига преди да натисна запис на документа. Не се издадох пред клиентката, но я познавам и със сигурност щеше да се посмее от сърце без лоши чувства. Обаче аз нали да си пазя професионалния имидж, та си замълчах. Bowtie

Твоята история ми напомни за това :

# 237
Излязох в двора малко да почета, докато изпере пералнята. Чета си, прелиствам, крак върху крак, пак сменям краката, кучето стана погаля и пак седна. Стана време да си влизам и като да се събуя гледам, че съм с две различни чехли дето даже едната ми е по къса и затова исках да обуя другите. Е едната къса и неудобна, другата тамън, ама изобщо не съм усетила. 😂

# 238
Еее, на двора всякак може човек да излезе, дори гол Simple Smile
Аз по домашни външни чехли навремето минах половината път до училище, та се връщах...
Сега правя други мунщини и прясна отпреди малко - тръгна муня да чисти шкафа под мивката - то пълзене, лежане, клечене, влизане в шкафа и излизане...абе, зор. На седмия път от дясната страна продължават да се виждат едни тъмни петна - като линии - нямат изчистване с нищо и това е, хем 3 препарата смених заради тях. Вече отчаяна, ставам права, притварям вратата да се подпра на нея и виждам, че това са сенки - явно очилата са ми за смяна, щом така и не съм разбрала, че бърша и се потя с едни сенки. 
Сега шкафът съхне, за да го подредя, пък муня почива по никое време...

# 239
  • София
Хаха, и аз съм "чистила" сенки. Ми чистници жени сме, няма лошо.

Общи условия

Активация на акаунт