Кандидатстване с рисуване след 7 клас - 12 тема

• 17 701
  • 377
  •   1
Отговори
# 360
В другите училища, за които се сещам да има паралелки "Компютърна графика", се полага изпит по рисуване според това дали е към МОН или МК, но там - явно така са решили.

# 361
  • София
Здравейте, някъде назад из темите беше коментирана разлика в хартията на изпитните листи в НГПИ и НУИИ - по-гладка, по-грапава..

Имате ли представа на какъв точно тип хартия се рисува в последните години на изпита в НГПИ?

Ако има родители / познати на наскоро завършили НГПИ също ми е интересно с какво продължиха децата след гимназията? С опциите за реализация сме наясно, но на практика как е положението?

# 362
  • София
Здравейте, някъде назад из темите беше коментирана разлика в хартията на изпитните листи в НГПИ и НУИИ - по-гладка, по-грапава..

Имате ли представа на какъв точно тип хартия се рисува в последните години на изпита в НГПИ?

Ако има родители / познати на наскоро завършили НГПИ също ми е интересно с какво продължиха децата след гимназията? С опциите за реализация сме наясно, но на практика как е положението?

Моята е трети курс Ландшафтна архитектура, от нейният клас Мода+Метал, има 4 деца в Академията, в същите специалности.

# 363
Само една колежка имам със завършило момиче миналата година НГПИ - учи в NABA в Милано. Иначе голямата ми дъщеря има колега в университета, завършил НГПИ,  Анимационно кино са.

# 364
  • Варна
И ние разглеждахме преди време NABA. Не можах да се ориентирам с таксите, обаче. Ако имате инфо Мартеа, ще се радвам да споделите.

# 365
И ние разглеждахме преди време NABA. Не можах да се ориентирам с таксите, обаче. Ако имате инфо Мартеа, ще се радвам да споделите.

Ако се случи възможност, ще питам, въпреки че не сме много близки.

# 366
  • София

Имахме възможност да разгледаме техния кампус в Милано, като ни дадоха специален гид. Таксите се определят на база доходите на семейството. Ето малко подробности и конкретни суми:

https://www.naba.it/en/undergraduate-counseling/tuition-fee-scho … ips-financial-aid

# 367

Рисува се с моливи черни на изпита.  Това е Графика. Релефната хартия е за акварел. Графика се рисува на картон, който е гладък. Нароча се графичен картон. Обикновено,  по -високото качество е по-тежък. Но все говорим за гладки.

# 368
  • София
_re_ge, благодаря. Наясно сме с принципната постановка.

В предишни стари теми обаче бях мернала коментар, че в едно от училищата (НУИИ/ НГПИ?) на изпита е дадена доста грапава, хартия, на която дори текстурата се нарушава при триене.

Това беше повлияло много на децата, свикнали на гладка. Не успях да намеря  пак мнението, затова питам как е било последните години.

# 369
_re_ge, благодаря. Наясно сме с принципната постановка.

В предишни стари теми обаче бях мернала коментар, че в едно от училищата (НУИИ/ НГПИ?) на изпита е дадена доста грапава, хартия, на която дори текстурата се нарушава при триене.

Това беше повлияло много на децата, свикнали на гладка. Не успях да намеря  пак мнението, затова питам как е било последните години.

Здравейте, миналата година учителят който подготвяше дъщеря ми за НУИИ ни накара да купим хартия Академия. Вероятно такава е и на изпита. За Приложното не знам.

# 370
  • Варна

Имахме възможност да разгледаме техния кампус в Милано, като ни дадоха специален гид. Таксите се определят на база доходите на семейството. Ето малко подробности и конкретни суми:

https://www.naba.it/en/undergraduate-counseling/tuition-fee-scho … ips-financial-aid
Благодаря много!

# 371
  • София
Да, в НУИИ на изпита се рисува на хартия Академия. В приложното е една идея по-гладка.

# 372
Не мисля че в училище по изкуства на изпита могат да дадат грапава хартия. Може да е гладка и много гладка, но няма как да не е гладка.

# 373

Моята дъщеря е в НБУ - Кино и визуални изкуства. Учи и работи успоредно като сценограф.

# 374
Относно гладкостта на хартиите, по-скоро по-гладката водеше до особености, защото нарисуваното излиза по-бледо. Ама това е само бегъл страничен мой спомен, а и все пак не съм ходила на изпитите аз. Зависи и детето как е свикнало, затова може би някои учители питат с фокус към кое училище е детето, а други май препоръчват да се пробват различни видове хартии. Чак за нарушена текстура при триене, не помня. Питах и моята девойка, която преди около 2,5 г. се яви на всички възможни изпити по рисуване в нашия град - не помни къде е била по-гладка, но беше убедена и категорична, че никъде не е имала проблем с хартията.

Общи условия

Активация на акаунт