Кандидатстване с рисуване след 7 клас - 12 тема

• 19 619
  • 428
  •   2
Отговори
# 375
  • София
Имаше драма преди години с едно момиче, кандидатствало в НУИИ. Тъй като хартията била по-грапава от тази на която е свикнала да рисува, беше се паникьосала и се беше отказала от изпита по мои спомени. Това се случи докато дъщеря ми се подготвяше. Затова започнахме да взимаме картон Академия, за да свикне с него. Нямаше проблеми на изпита.

# 376
Здравейте! Влизам да следя, че малката ми дъщеря има желание да учи в художествено училище един ден. Още е 4 клас, но да съм информирана. Връщам се да чета темите назад.

# 377
Здравейте! Влизам да следя, че малката ми дъщеря има желание да учи в художествено училище един ден. Още е 4 клас, но да съм информирана. Връщам се да чета темите назад.

Нямате ли прием след 4 клас?

# 378
Някой може ли да каже нещо за ПГИИ „Проф. Николай Райнов”? От сайта разбирам, че имат само една паралелка по компютърна графика, не виждам да има други специалности, но това просто не е възможно. И как се подготвя вашите деца за изпита по способности? Ние ходим на курс на по графика, на още един курс ли трябва да ходи за да е подготвена. Отделно по български и математика, пълна лудост

# 379
  • София
Една паралелка има всеки випуск, бутиково е училището. Моят син ходеше там за подготовка, имаха безплатни курсове. Отделно се подготвяше за графика. По БЕЛ и мат не е ходил на уроци, но той има сестра близначка и имаше "застраховка".

# 380
milasara, какво стана със сина ти, не учи там ?
Една паралелка, помислих, че аз не съм разбрала, това ме е за вярване. Няма желаещи или?

# 381
  • София
Не, учи в НГПИ, това му беше първо желание. Изобщо не участва в МОН- ското класиране. Иначе самата сграда на училището е много малка, не е от липса на желаещи. Съседната детска градина е по- голяма. Joy За мен това всъщност е предимство, но огромният недостатък е местоположението.

# 382
dete2, по една паралелка има, защото базата е малка и едноетажна - сградният фонд побира 6 паралелки. Веднъж на 5 години са 2, но няма да са нито тази година, нито следващата. Настоящият 10-ти клас са 2 паралелки и с тяхното завършване вероятно пак ще пуснат 2. Кандидати си има достатъчно - класовете са пълни и балът се вдига.
Учат се както компютърни графични програми, така и специални предмети с рисуване на ръка, като ги обучават на разнообразни рисувателни техники. Има необходимото специализирано оборудване.
Относно подготовката - да, за този изпит подготовката е различна от графиката, защото форматът му е съвсем различен. Дали ще е още един курс, няколко посещения, самоподготовка - Вие си решавате, а добрата новина е, че вероятно ще отнеме по-малко време на детето.

# 383
В Райнов знам, че имаше безплатни курсове за подготовка за изпита за проверка на способностите. Обадете се да попитате.

# 384
В Райнов знам, че имаше безплатни курсове за подготовка за изпита за проверка на способностите. Обадете се да попитате.
Да, имат курс
 Просто ме знам дали ще останат сили и за този курс. Не мога да преценя училището, дава ли добра подготовка, реализацията след това. Аз признавам си сега разбирам за него. Детето няма кой знае какви художествени заложби, но има имтерес

# 385
  • София
Здравейте. Нямам време да чета цялата тема, за което се извинявам. Маже ли някой запознат да ми каже, освен оценката от изпита по рисуване, какви други се вземат при кандидатстване- НВО, годишни оценки от 7 клас? Ще съм благодарна да ме насочите..и дали освен уроците по рисуване, трябва да плащам и за подготовката за НВО по БЕЛ и Мат?

# 386
  • София
За училищата към Министерство на културата трябва само оценката от изпита, провеждан във всяко едно от тях; за паралелките в училищата към Министерство на образованието се взимат оценките от НВО, някъде взимат и оценката по рисуване от дипломата + оценката от изпита за проверка на способностите.

# 387
  • София
Yovanka, къде мога да проверя кои училища са към Министерство на културата и кои към Министерство на образованието?

# 388
  • София
Yovanka, къде мога да проверя кои училища са към Министерство на културата и кои към Министерство на образованието?
За образованието паралелките ще излязат с план-приема, не помня кога излизаше. Културата -        
https://mc.government.bg/page.php?p=58&s=81&sp=21&t=22&z=0

# 389
  • София
Yovanka, благодаря за информацията!

Общи условия

Активация на акаунт