Кандидатстване с рисуване след 7 клас - 12 тема

• 22 535
  • 451
  •   1
Отговори
# 435
Айде, стига бе!
Чак не е за вярване. Grinning Доживяхме да видим ден на отворените врати и във фотографското.
Честито на децата, които ще могат да се възползват от тази екстра. Тези събития са много полезни за избора на училище, не ги пропускайте.

# 436
Едното ми дете е с много изразени художествени заложби, но е страшен инат и мързел. Отрече всички курсове, на които го записахме... и сега естествено, че аз съм виновна, за това че няма да му се получат нещата в художествените училища. Знаете, в тази възраст обикновено виновният е друг и задължително е родител. Ще се яви на всички изпити, но си оставих и резервна вратичка за Кунино. Чух се с хората. Много подробно ми обясниха всичко. Изключително любезен и обстоятелствен беше човекът. При подаване на документите може да се яви и на индивидуална проверка на способностите, не да чака обявената дата. Това ще е най-тежкото решение, което се налага да обмислям. Надявам се, ако се стигне до там да преосмисли поведението и настройката си към всичко и всеки. Срещнах коментар, мисля на Амели, че беше за това училище. Може ли малко повече информация кога е посещавало училището и как му се отрази? Ако е отклонение от основната тема, ще помоля за лично съобщение. Благодаря предварително Simple Smile

# 437
  • София
Вижте и училището в Трявна. Желая ви успех!
https://artschooltryavna.com/

# 438
Здравейте, дъщеря ми тази година е 7ми клас и ще кандидатства в училищата към МК с рисуване. Имам две питания относно подаването на документите, за които не успях да се ориентирам и се надявам Вие да ми помогнете.
За служебната бележка, че е редовен ученик от канцеларията на училището искат да се посочи точно за къде трябва да послужи. Трябва да взема толкова бележки, в колкото училища ще кандидатства или има някакъв общ текст, който може да се напише "да послужи пред ...".
И другото е за медицинското свидетелство. Лекаря не е чувал какво точно трябва да се направи, за да има в него заключение, че може да кандидатства в художествено училище и каква е тази информация за цветоусещане. Ще съм много благодарна ако някой има старо или актуално такова да ми изпрати копие как трябва да изглежда и ходи ли се по очни кабинети и т.н.
Предварително благодаря и успех на всички деца тази година Simple Smile

# 439
Информацията за цветоусещане не е ли за това има или не далтонизъм? ЛЛ мисля, че може да го направи, ако не очен лекар.
Прави се с едни картини ( на Ишихара се казват).

# 440
Някой беше ли на отворените врати в НПГФП в София и какви са ви впечатленията?

# 441
Относно служебната бележка - въобще не съм вадила. Приложих сканирана бележката, която дават за явяване на НВО, нищо, че тя е за МОН, а я представям за училища към МК - на нея пише исканата информация, че еди кой си е ученик в 7-ми клас. Ако трябваше да вадя бележка, не бих вадила отделни за всяко училище, а бих отишла на вариант общ универсален текст, напр. "пред училищните власти", "пред гимназиите към Министерство на културата" или каквото друго си формулирате като подходящо.
Относно цветоусещането - да, смисълът му е именно изключване на далтонизъм. Медицинското трябва да съдържа текст "Цветоусещане - нормално" - това е, за което трябва да проследите в документа, след като сте предупредили лекаря.

# 442
За медицинското са ви писали, за служебната бележка - да, за всяко училище ми направиха в канцеларията на старото училище. Жената си знаеше какъв е редът и стана точно за 2 минути.

# 443
Кога се вадят тези служебни бележки? Нещо да не пропусна. За медицинското, нали се вади при записване на детето?

# 444
  • Варна
Не знам как е в другите градове, но във Варна медицинското го искаха още при подаване на документи за явяване на изпит. Всичко ставаше по мейл, медицинското го бях снимала и при записване го донесох, ама май не го взеха.
Медицинското представлява от тези зелените бланки и искат да има становище за цветоусещане. При нас ЛЛ на дъщеря ми изкара от тези картинки за цветовете, където има вписани цифри и след това вписа становището в бланката.Служебна бележка при нас не помня да са искали, но това се взема от училището на детето, от секретар/канцелария. Вземали сме по друг повод с различен текст "да послужи пред..."

Пожелавам успех на всички, които тепърва кандидатстват!
Ако имаме завършващи, ще ми е интересно да споделите, ако желаете, децата накъде са се насочили след това.

# 445
И в София медицинското за училищата с рисуване към МК се представя преди изпитите - с подаването на документите за кандидатстване. При записване е за професионалните паралелки към МОН (макар че и тогава може да се приложи сканирано и по-рано, при редене на кандидатурите), но МОН допускат най-късно при записване, МК - не. Форматът зависи от това как работи личният лекар - някои попълват типовете бланки, други вадят компютърни разпечатки.

# 446
Записвам се да не пропусна нещо. Дъщеря ми ще кандидатства сега, училище към МК. Тест за светоусещане извършва личният лекар. Добре е да се направи по-рано ако има някакви съмнения и отклонения се насочва към специалист, който да прецени дали е в допустими граници. Началото на юни мисля да отиде да го направи.

# 447
Мисля, че всяко дете, което ще кандидатства за училище към МК е рисувало години преди това и всеки проблем свързан с очи, включително и цветоусещане е изявен, та да трябва да има някакво притеснение от този документ. То, ако има такива проблеми детето няма да се запъти натам, родителите съвсем далновидно няма да го насочат към такива занимания. Аз дори се чудя за какво все още е нужен. Това е все едно за музиканти, които кандидатстват за училище към МК, да искат проверка на слуха.

# 448
Бихте ли ми казали , за изпита за проверка на способностите иска ли се медицинско при кандидатстването (подаването на заявленията), или чак при записването?
Или въобще не се изисква медицинско?
Благодаря!

# 449
MarichkaN, този изпит е МОН-ски и важат МОН-ските правила - медицинското може и накрая при записването, ако паралелката го изисква. За изпита не се изисква, но пък и изпитът е цветен и ако има нещо с цветоусещането, би си проличало при представянето. На изпита се ходи с бележката за НВО, където като ред фигурира и рисуването, за който го е заявил. И с документ за самоличност.

Общи условия

Активация на акаунт