Кандидатстване с рисуване след 7 клас - 12 тема

• 21 166
  • 433
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
И ние разглеждахме преди време NABA. Не можах да се ориентирам с таксите, обаче. Ако имате инфо Мартеа, ще се радвам да споделите.

# 361
И ние разглеждахме преди време NABA. Не можах да се ориентирам с таксите, обаче. Ако имате инфо Мартеа, ще се радвам да споделите.

Ако се случи възможност, ще питам, въпреки че не сме много близки.

# 362
  • София

Имахме възможност да разгледаме техния кампус в Милано, като ни дадоха специален гид. Таксите се определят на база доходите на семейството. Ето малко подробности и конкретни суми:

https://www.naba.it/en/undergraduate-counseling/tuition-fee-scho … ips-financial-aid

# 363
Здравейте, някъде назад из темите беше коментирана разлика в хартията на изпитните листи в НГПИ и НУИИ - по-гладка, по-грапава..

Имате ли представа на какъв точно тип хартия се рисува в последните години на изпита в НГПИ?

Рисува се с моливи черни на изпита.  Това е Графика. Релефната хартия е за акварел. Графика се рисува на картон, който е гладък. Нароча се графичен картон. Обикновено,  по -високото качество е по-тежък. Но все говорим за гладки.

# 364
  • София
_re_ge, благодаря. Наясно сме с принципната постановка.

В предишни стари теми обаче бях мернала коментар, че в едно от училищата (НУИИ/ НГПИ?) на изпита е дадена доста грапава, хартия, на която дори текстурата се нарушава при триене.

Това беше повлияло много на децата, свикнали на гладка. Не успях да намеря  пак мнението, затова питам как е било последните години.

# 365
_re_ge, благодаря. Наясно сме с принципната постановка.

В предишни стари теми обаче бях мернала коментар, че в едно от училищата (НУИИ/ НГПИ?) на изпита е дадена доста грапава, хартия, на която дори текстурата се нарушава при триене.

Това беше повлияло много на децата, свикнали на гладка. Не успях да намеря  пак мнението, затова питам как е било последните години.

Здравейте, миналата година учителят който подготвяше дъщеря ми за НУИИ ни накара да купим хартия Академия. Вероятно такава е и на изпита. За Приложното не знам.

# 366
  • Варна

Имахме възможност да разгледаме техния кампус в Милано, като ни дадоха специален гид. Таксите се определят на база доходите на семейството. Ето малко подробности и конкретни суми:

https://www.naba.it/en/undergraduate-counseling/tuition-fee-scho … ips-financial-aid
Благодаря много!

# 367
  • София
Да, в НУИИ на изпита се рисува на хартия Академия. В приложното е една идея по-гладка.

# 368
Не мисля че в училище по изкуства на изпита могат да дадат грапава хартия. Може да е гладка и много гладка, но няма как да не е гладка.

# 369
Здравейте, някъде назад из темите беше коментирана разлика в хартията на изпитните листи в НГПИ и НУИИ - по-гладка, по-грапава..

Имате ли представа на какъв точно тип хартия се рисува в последните години на изпита в НГПИ?

Ако има родители / познати на наскоро завършили НГПИ също ми е интересно с какво продължиха децата след гимназията? С опциите за реализация сме наясно, но на практика как е положението?

Моята дъщеря е в НБУ - Кино и визуални изкуства. Учи и работи успоредно като сценограф.

# 370
Относно гладкостта на хартиите, по-скоро по-гладката водеше до особености, защото нарисуваното излиза по-бледо. Ама това е само бегъл страничен мой спомен, а и все пак не съм ходила на изпитите аз. Зависи и детето как е свикнало, затова може би някои учители питат с фокус към кое училище е детето, а други май препоръчват да се пробват различни видове хартии. Чак за нарушена текстура при триене, не помня. Питах и моята девойка, която преди около 2,5 г. се яви на всички възможни изпити по рисуване в нашия град - не помни къде е била по-гладка, но беше убедена и категорична, че никъде не е имала проблем с хартията.

# 371
  • София
Имаше драма преди години с едно момиче, кандидатствало в НУИИ. Тъй като хартията била по-грапава от тази на която е свикнала да рисува, беше се паникьосала и се беше отказала от изпита по мои спомени. Това се случи докато дъщеря ми се подготвяше. Затова започнахме да взимаме картон Академия, за да свикне с него. Нямаше проблеми на изпита.

# 372
Здравейте! Влизам да следя, че малката ми дъщеря има желание да учи в художествено училище един ден. Още е 4 клас, но да съм информирана. Връщам се да чета темите назад.

# 373
Здравейте! Влизам да следя, че малката ми дъщеря има желание да учи в художествено училище един ден. Още е 4 клас, но да съм информирана. Връщам се да чета темите назад.

Нямате ли прием след 4 клас?

# 374
Някой може ли да каже нещо за ПГИИ „Проф. Николай Райнов”? От сайта разбирам, че имат само една паралелка по компютърна графика, не виждам да има други специалности, но това просто не е възможно. И как се подготвя вашите деца за изпита по способности? Ние ходим на курс на по графика, на още един курс ли трябва да ходи за да е подготвена. Отделно по български и математика, пълна лудост

Общи условия

Активация на акаунт