Първокласници 2025/2026 - тема 1

• 1 496
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте,
Отдавна следя за темичка, и ето, да пусна една за предучилищна група, набор 2018.
Blush
Може би е рано, но се надявам от сега, тук да си обменяме инфо и опит.
В бебешката тема бяхме няколко мами, но отдавна там не се пише,т.к. подеха ни др. задачки.
В 103 ОДЗ сме ние (госпожица). Не съм очарована от опциите за квартално училище, а училището, в което бяха батковците, доскоро бе, но вече  не е в граничен район. Шансове там нямаме големи, единствено, ако от район Подуяне променят районирането, т.е върнат това от преди няколко год. Има резон за промяна, защото друго, равно отдалечено от нас е гранично, защо това вече не е, не стана ясно.
Ще се радвам да се съберем и преброим в тази темичка на Бъдещи първокласници 2025,  живот и здраве, както се казва.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 21:47 от Фран

# 1
  • Beyond the stars
Според мен е достааа рано за темата.Bowtie Има такава за приема в първи клас по принцип https://www.bg-mamma.com/?topic=1668837
Честно казано не знам дали има смисъл от отделна.

# 2
  • Пловдив
Ами аз имам един такъв, живот и здраве.
Ей, нямате търпение. Wink

Опа, ако е само за софиянци, да се отпиша. Grinning

# 3
  • Beyond the stars
Ами аз имам един такъв, живот и здраве.
Ей, нямате търпение. Wink

Опа, ако е само за софиянци, да се отпиша. Grinning

Пфф, хич не искам да идва момента на досега с чудната ни образователна система. Таа още ми е блажено далечна темата.

П.С. Не го ли направиха навсякъде с райониране? В родното В. Търново райониране има дори за специализираните паралелки (музика, изобразително изкуство, хореография и т.н.), които се влиза с изпит.

# 4
  • Пловдив
И при нас е с райониране, вероятно е така навсякъде. Но ако дадено училище не е запълнено с деца от района си, всеки може да се запише в него.

Аз пък с малки изключения нямам оплаквания от образователната система, доколкото имам опит с каката, която завърши трети клас. Нямам оплаквания и от районирането, напротив, смятам за основно човешко право Stuck Out Tongue правото да запишеш първолака си в училище на разстояние до 10 минути пеша от дома ти.

Оплакванията ми са предимно от разни задължителни попълвания на анкети, задължителни съгласия и подобни, но дотук не бяха толкова много.

# 5
Здравейте, аз от две години следя какво се случва с класирането тъй като ми е леко притеснено. И ние сме в район Подуяне, а училището което ни е според адреса е много нежелано и не знам дали успява да събере и 10 ученика. Ще следя темата с интерес Simple Smile

# 6
Привет, не знаех, че.вече има тема по въпроса. Аз съм с бъдещ първокласник и точно вчера разглеждах сроковете за кандидатстване.

Ключовите дати са:
22ри април -.обявяване на свободните места
1 юни - заключване на системата
2 юни - класиране
След това има около 2 седмица за записване. Това е за София.

# 7
  • Варна
Има ли хора от Варна?

# 8
  • София
Записвам се и аз с една първокласничка Simple Smile
Избрали сме близкото училище до нас за периода 1-4 клас, после ще видим и аз следя разни класации, но от опита ми с баткото, всичко е въпорс на късмет в което и училище да е Wink

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 10:19 от Kylie

# 9
Аз пуснах днес заявление.

# 10
Здравейте и аз съм с момиченце 2018 София. Записахме я в Младост 125 Боян Пенев.
Сега сме на екскурзия дружно, но когато се върнем започваме всекидневно четене по малко. Иска ми се да изглади малко четенето преди 15ти, защото много срича.
Дано потръгне темата!

# 11
Те не се ли учат да четат във 1-ви клас?

# 12
Те не се ли учат да четат във 1-ви клас?
Да учат ги. Но си имам горчив опит с баткото с това четене и предпочитам да се е научила преди 1ви клас.

# 13
Няма дете ненаучено да чете.
Дано имат свястни класни ръководители децата, другото е проза.

Общи условия

Активация на акаунт