Разбира се всеки крак е различен и подходящи за един може да са ок за друг, но все пак смятам, че можем да си бъдем полезни...
Започвам с тези маратонки - първото ми попадение, което ме освободи от домашния затвор За съжаление вече не ги намирам в наличност, но има други модели с подобна форма.
https://outlet.asics.com/gb/en-gb/gt-2000-10/p/1012B045-002.html
За лятото тези сандали на Merrell. Марката ми я препоръча приятелка с ревматизъм. Супер удобна подметка, която дори, когато съм в криза ми премахва всякакви болки, щом ги обуя. Единственият им минус е, че са много широки отпред. Въпреки че съм с широк крака, пак са ми доста свободни.
С изненада открих, че зимните ми обувки са техни. Малко съм "боса" в това отношение, никога не съм си купувала много обувки и не съм особено запозната с различните брандове, на цвят ги избирам, но явно съм уцелила
След като се бях отчаяла, че нямам какво да обувам за плажа, изрових едни стари от преди няколко години от сергия в Поморие за 10-тина лева минавам по 2 км отиване и връщане, катеря баир, стълби - без умора и болка.
Ето ги вълшебните джапанки! Потърсете и на други места, има ги ив приятно зелено.
Дотук с попаденията. Следващите са негативен опит.
Сандали Jillian - нямах стабилност, някак ми "изхвърляха" глезена навън и кракът се кривеше. Накарах дъщеря ми да ги обуе, тя няма никакъв проблем, но и при нея се получи същото.
Сандали nh500 - при първото обуване в магазина ми се сториха подходящи, но само след няколко крачки вкъщи пак ме връхлетя болка.
Набутах се с тези джапанки, които бях взела за морето. Само вътре ги разходих за 2 часа и болката се завърна.
Сега остана да си намеря чехли, ниски, равни, по-ежедневни. Ако имате препоръки ще съм много благодарна!