Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 430
  • 848
  •   1
Отговори
# 585
Прогестерона е на първо място в списъка ми, даже мисля този месец да го почна направо след О, за да видя как ще се развият нещата.

Следващото е да не е ок истмоцелето все още, и последно крос мач теста обмисляме да пуснем скоро. Останалите неща ми се струват, че са по малко вероятни и ще ги оставим за след тези. Все още чакам и отговор от Калчев, трябваше да пусна общо 3 пъти чхг и прогестерон, днес прогестерона е 1, а чхг 3. Пратила съм ги и ще видим какво ще каже, надявам се да почна от утре пак Кломифена.

# 586
Golden stone, а предходния месец имаше ли стимулация с Кломифен? Извини ако не съм прочела.
Прогестерон до колкото знам няма смисъл да се пуска извън интервала 19-23 ден, защото би следвало да е нисък?

# 587
Golden, буквално досега ти рових старите постове и на мен ми се струва, че при предните БХ прогестерона си ти е бил напълно достатъчен. Изследвай го, не пречи, даже и да нямаш стимулация и овулацията да е от страната без тръба пак ще си покаже как е.
Но на база предните ти БХ не мисля, че там е проблема.

Следващото информативно за другите момичета го пиша повече, с теб достатъчно сме си говорили по въпроса
Истмоцелето хич не е за подценяване, защото няма консенсус в медицинските среди за това как трябва да се третира при опити за забременяване или ако има сериозна симптоматика, а не се цели бременност, и допълнително всеки организъм реагира различно дори на опитите за корекция. Не е проучено достатъчно, знае се само че е  възможна причина за вторичен стерилитет, защото течността в него е токсична за сперматозоиди, ембриони и може да води до възпаления, болки. И все пак огромен процент от жените с истмоцеле нямат проблеми и оплаквания, и май не всичко се свежда до размера на дефекта.
Та, за мен ако има дефект в матката, физически, първо трябва да е сигурно, че наистина не пречи и не е там проблема. И моето е коригирано с остатъчно зацапване, и на Голдън също. На нея Калчев ѝ казва, че е ок и е оправено, на мен че ми е нужна втора корекция. Според лекарите ми в Надежда и при мен няма нужда се пипа повече, а същевременно ендометрита е на лице. Супер объркано е всичко.

# 588
Imperatrice,  да имаше стимулация, от 4 бх, имам 3 след стимулация и една спонтанна бременност.

2402, прогестерона и на мен винаги ми е бил в нормата, ама ми е най-бързото и лесно нещо, което да зачеркна от списъка ми. Не знам вече с това истмоцеле какво се случва.. преди имах кръв в матката, сега нямам, уж трябваше да бъде наред. За ендометрита не се ли пие антибиотик?

# 589
Пие се АБ, да. Другия месец планът е да проверим при мен дали се е изчистил с биопсии. Ако не се е - не знам. Да коригирам пак дефект ли, да пия още антибиотици ли или просто да се отказвам...

# 590
  • На изток от Ада
При моя ендометрит не пих Аб в надежда.

# 591
Аз още не мога да се откажа, не съм стигнала този момент, въпреки че на ММ би му било даже по-добре. Не те попитах как се разбра за еднометрита при тебе? Моята биопсия излезе абсолютно чиста, пускала съм и фемифлор и той е чист? Четох, че не се хващат всички бактерии със стандартните изследвания и пак може да имаш, аз също съм го мислила за мен като евентуална причина. Ама и на хистерото уж всичко било ок...

Наси, не мисля че може да се излекува по друг начин. Дали не е това някаква част от вашия проблем?

# 592
  • На изток от Ада
Голдън после пих Аб. Но изписана от Станулов...

# 593
А правила ли си контрола после, как се пуска? Общо взето какво преднавлява изследването за диагностициране?

# 594
  • На изток от Ада
А правила ли си контрола после, как се пуска? Общо взето какво преднавлява изследването за диагностициране?
нямам контрола.. Няколко док ми отказват вкл в Надежда тъй ме оставиха без контролна биопсия...
Изследването е с хистероскопия и биопсия

# 595
При мен го видяха с хистероскопия. Октомври като коригираха истмоцелето нямаше данни за възпаление, но сега се видя. Някакви специфични червени точици били.
За биопсиите - не знам какво точно смятат да ми пуснат освен микробиологична, но четох, че се изследва хистологично някакъв маркер cd138, за да потвърди или отхвърли ендометрит, има го в ценоразписа на Надежда, та ще си питам за него.

nasito, а на теб в Надежда нали ти казаха аденомиоза? Или аденомиоза + ендометрит?

# 596
Значи при мен трябва да е ок след хистерото и микробиома уж... тотално се обърках вече и не знам какво да правя. Дано да ми върнат по-скоро отговор..

# 597
  • На изток от Ада
2402 и двете.

# 598
Аз не мисля, че мъжете са безчувствени, просто някъде си натикват емоциите и ръсят за тях логични, за нас безчувствени коментари.

# 599
Здравейте, момичета!
На мен ми дойде два дена след Утрогестана, но цикълът ми беше оскъден, но с бистра кръв първите дни. Обикновено ми е много обилен цикъла, а сега беше различен. Чувствам се ужасно изморена на 6-ти ден от цикъл и имам ужасни болки в бедрата, запек, почти постоянен глад, плюс пъпки… имат ли оплакванията ми общо с приема на Утрогестан и как той влияе на следващ цикъл? Хормонален дисбаланс или баланс? Сякаш сега е ПМС..

Общи условия

Активация на акаунт