Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 427
  • 848
  •   1
Отговори
# 600
Абе момичета, някоя от вас приемала ли е билката Турта? Споменавала съм ви, че работя в детска градина и едната леля в съседната група днес отново ми спомена за тази билка, как на нея й е помогнала на по-млади години за регулиране на Ц и след това забременяла на доста напреднала възраст ...

# 601
Споделям си мнението от някоя предишна тема: https://bg-mam.ma/p/1668847/48233971

Май варях 1 стрък в 300мл вода, нещо такова ми е останало в главата, ама не помогна. Belive, ти имаш ли проблем с нередовен цикъл? Изчакай си прегледа при Сенкова, според мен не е сега момента да експериментираш с билки.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 19:41 от 2402

# 602
Споделям си мнението от някоя предишна тема: https://bg-mam.ma/p/1668847/48233971

Май варях 1 стрък в 300мл вода, нещо такова ми е останало в главата, ама не помогна. Belive, ти имаш ли проблем с нередовен цикъл? Изчакай си прегледа при Сенкова, според мен не е сега момента да експериментираш с билки.

Имам,да. Варира между 32 и 38 дни.
Ааааа, не съм хукнала да си купувам и да пия. Ще си чакам, да. Просто реших да ви попитам... и съм и в друга дилема... свърши ми и тукашния ми АГ каза да пия Дуфастона поне 3 месеца от 16 до 25-я ден. Имайки предвид, че август няма да пия Летрозол и няма да ходя на фоликулометрия, да го пия ли бе хора? По негова заръка трябва да го пия август, септември. А не знам как да постъпя.

# 603
Ако варира между 32-38 дни, това не значи ли, че овулацията е по-късна? Ако се приеме прогестерон преди нея би я възпрепятствал и на УЗ би дал илюзия за ПКЯ според мен..

# 604
  • София
Момичета, сигурно с част от вас сме заедно в една фейсбук група, но все пак ще го напишя.
Имало информация, че от септември Станулов се мести в МБАЛ Доверие.

# 605
Да, Шантал. Вече се разшумя и в другите групи.
Общо взето всички сме в шок.

# 606
Момичета, сигурно с част от вас сме заедно в една фейсбук група, но все пак ще го напишя.
Имало информация, че от септември Станулов се мести в МБАЛ Доверие.

Да, вярно е. Написа го на пациентките си.

# 607
  • София
Понеже познавам болницата покрай работата си и знам, че не се тачи с много добро име. Много е странно това негово решение. Тамън обмислях да навивам ММ да пробваме при него ама в тази болница няма да е...

# 608
Ако варира между 32-38 дни, това не значи ли, че овулацията е по-късна? Ако се приеме прогестерон преди нея би я възпрепятствал и на УЗ би дал илюзия за ПКЯ според мен..

Така е, но август опити при нас няма да има. А според АГ Дуфастона ще помогне поне малко да влезе Ц в ред, макар че наистина този месец колкото и да бях разстроена от факта, че ми дойде, беше много навреме (на 31-я ден), което мисля, че наистина е от Дуфастона. Просто се чудя дали август да го пия...

# 609
  • На изток от Ада
Белив пий го .

# 610
Билийв, а с дуфастона нисък прогестерон ли искате да оправите? Аз знам, че се започва 2 дни след доказана О, иначе я подтиска.

# 611
Билийв, а с дуфастона нисък прогестерон ли искате да оправите? Аз знам, че се започва 2 дни след доказана О, иначе я подтиска.

Не съм го изследвала, каза, че щял да подпомогне регулирането на МЦ ....
Предния месец го почнах след доказана О с фоликулометрия....
аз затова съм категорична, че искам пак да се видя със Сенкова и да пусна там изследвания, защото в нашата област тук ни кадърни АГ, ни лаборатории... в чудо съм се видяла, когато ми се наложи да пускам каквито и да е изследвания...

# 612
Believe, моя репродуктивен е казвал, че до 36 дена цикъла се счита за нормален.
Аз бях така като теб. Не знаех кога ще ми дойде. Мега дразнещо. Понякога беше и през повече от 38 дена (но много рядко).
Мен не ме притесняваше, че е по-дълъг от 28 дена, а че варира.
Преди да започна да посещавам репродуктивна клиника, местното ми АГ ми назначи да пия Дуфастон за 6 месеца след 14 ден. С цел да се регулира цикъла и да забременея. Ефект 0.
Нито цикъла ми се регулира, нито съм забременяла.
В крайна сметка, както много пъти съм казвала извървях си пътя и открих проблема с пролактина. Тогава всичко си дойде на място.
И дължината на цикъла се регулира, и овулация си имам...та и родих (макар и след ЗЕТ - пиша, за да не подвеждам, че е било естествена бременност)
Според мен трябва да има причина за играещ цикъл. Плюс-минус ден два е ОК, но повече дни не. Лично мнение, не е подкрепено от доктор.
На твое място докато си дойде съпругът ти до средата на септември, бих изследвала основните неща (ако не си ги пускала в последните 6 месеца, а и да си, ако имаш възможност ги повтори ) - основни полови хормони на 2-3 ден, хормони на щитовидната, пролактин, витамини.
Ако имаш възможност проследи кога ти е овулацията и пусни прогестерон.
Недей да пиеш нищо на своя глава, за да не оплескаш нещата преди септември месец.
Иначе те разбирам напълно. През годините съм минала през какво ли не състояния на отчаяние, оптимизъм и ентусиазъм и съм пила какво ли не: бял равнец, турта, домашен кефир и ... вече наистина не помня какво още.

АА, голяма почивка направи. Дано е добре и наистина да разпуска.
Мила, Голдънче, съжалявам момичета. Прегръщам ви.
Mommy, кога ти е термина? Тези дни често си мисля и за теб.

# 613
m-angel, наближава вече, средата на октомври е термина, вече сме в 7 месец! Hug При теб какво се случва? Надявам се не сте се отказали.

Golden, Мила, много съжалявам, така се зарадвах за вас… силно се надявам да имате успех скоро. Sad
Golden, аз като възможна причина само за качество на яйцеклетки/сперматозоиди също се сещам. Ако пробвате със стимулация дали ще има ефект? Дано успееш да убедиш мъжа ти да ръчкате още и да не се отказвате, докато не стигнете до здрава бременност. По спомен и двамата сте още доста млади?

Едит: моя цикъл също играе доста, между 29-34 дни беше последно. Като забременях този път овулацията ми беше късна - на 19 ден. Не съм открила причина досега, казвали са ми, че яйчниците са с поликистозна морфология и имам голям резерв, не знам това дали има общо. Доста е досадно като гониш овулация, но поне при мен не е било пречка.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 09:46 от mommy22

# 614
И при мен допреди да забременея миналата година цикълът ми скачаше, винаги след 32-34 ден ми беше. След аборта вкарах в норма щитовидната, витамините и всичко останало и се закова на 32 ден всеки месец, пак беше дълъг, но поне знаех, че дойде ли 32 ден евентуално трябва да го чакам, на една приятелка се регулира с овабуста. Според мен дуфастона не е много Ок в дългосрочен план за регулиране на МЦ, по-скоро трябва всичко останало да се вкара в норми.

Общи условия

Активация на акаунт