Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 418
  • 848
  •   1
Отговори
# 630
  • На изток от Ада
Ангелче, проблема е че той не иска.. Иначе и аз си имам страхове. Просто това са 8г , почти 9 г . ...
Имаме и други проблеми, здравословни и финансови. Та една бременност няма да реши нещо

# 631
Аз не мисля, че трябва да ни е гадно като разберем за бременна жена, всеки си носи своя проблем (може дори да не е свързан с бебе) и не е ОК (според мен) да се дразним или да се чувстваме негативно по някакъв начин. Не визирам случаи на родители алкохолици, наркомани, безотговорни, на по 15 години, изнасилвания, затворници и подбни дивотии. Наси, не съм запозната с историята ти (за което се извинявам, но отсъствах дълго време от темата), но особено тук да напишеш, че ти е тъпо за две момичета от темата е малко грубо. Може би наистина ти е фикс идея, а имате друг проблем (надявам се да не ме разбереш погрешно и ако съм те засегнала предварително се извинявам Heart)

# 632
Точно затова казвам, че е първия проблем, който трябва да разрешите заедно. Не искам да ти вкарвам мухи в главата, но предположение, че нямате дете и сте преминали през неуспешни бременности, то трябва да има наистина основателни причини единият от двамата да не иска. Пари, ремонти и така нататък не са такива според мен.
Не би било проблем, ако например сте се изяснили, че от началото на 2025 стартирате с опитите, но иначе връзката изпада в някаква безтегловност. Не искам да насаждам по-голям проблем помежду ви. Просто с най-добри чувства давам съвет и смятам, че е редно първо да оздравите връзката си и след това да действате. В това начинание трябва да са двамата кандидат родители. И тук не визирам самия сексуален контакт.
Sisi, минала съм през всички състояния и реакции: от плач и извръщане на глава, като видя дори непозната жена на улицата с бременно коремче до, както съм в момента. състояние на надежда, че тази бременност ще е успешна и жената ще се радва на здраво детенце след известно време.

# 633
  • На изток от Ада
Нз Ангелче. Усещам че не иска. Не е въпроса дали началото на годината ще стартираме. А че не иска особено. И аз не съм много навита . Както казах си имаме страхове. Не искам да разводнявам темата с мен!

# 634
Аз като цяло гледам да се радвам на такива неща, защото за жалост знам колко е тежко да не можеш да забременееш, да чувстваш как тялото ти е негодно един вид, разочарованиие всеки месец, страх, безсънни нощи и молене това да е твоят месец

# 635
И аз съм минала всякакви реакции към бременни. От много да ми тежи, до това да го приемам с усмивка, по едно време ми тежеше да чувам за бременни с близнаци заради моята история, после беше апатия, сега явно trigger-a ми са многодетните майки. Като цяло и аз съм като m-angel - с една приятелка със загуба си споделяме като ни тежи, че сме научили за някоя бременна, но винаги казваме "дано само всичко е наред при нея", не им завиждам с лошо на бременните, просто ми тежи, че при мен не става и не става, а при други става почти на шега. Това не означава, че те си нямат проблеми и живота им е цветя и рози, не означава ѝ че им желая лошото. Просто ме боли за мен, чисто егоистично.

# 636
  • На изток от Ада
Именно тъжно ми е за мен и моята история!

# 637
Здравейте,

Вчера вечерта (12 ден) имах позитивен тест за овулация, предишните дни бяха негативни, късно вечерта за около час и нещо може би дискомфорт/леки крампи. По принцип си я усещам, та това не е притеснително. Днес, на 13 ден от цикъла, отидох на лекар, за да видя имало ли я тая овулация, нямало ли я е и какво е положението.

Лекарката изброи общо 13 малки фоликули, без доминантен, в левия яйчник били по-големи, най-големият, който видя беше 10мм. Лигавица 7,9мм, трипластова, според нея е добре, а бройката е супер. От лявата страна видя нещо смачкано, което обаче по нейни думи е мъничко и ако е имало овулация от тази страна, каза, че може би фоликулът се е спукал по-рано и е бил по-мъничък, може би 16-17мм. Попитах това не е ли твърде незряло, тя каза, че пак можело да стане нещо. На предишни прегледи винаги е имало доминантен фоликул/жълто тяло, доколкото помня от различните прегледи, подозирам, че са се пукали около 20мм.

Тя също каза, че не винаги имало овулация, но това ми било най-малкият проблем, дори и да не растат с лека стимулация и таймирана инжекция ще го оправим.

1) Хипотетично, ако изобщо е имало овулация, тези 16-17мм са твърде малки, нали? Незряла би била такава яйцеклетка?
2) не виждам смисъл да взимам утрогестан този цикъл. Има ли според вас да смисъл да пусна прогестерон след 7 дена?
3) Чела съм много мнения, както и съм чувала от приятелки, че баш около овулацията им се е случвало ни жълто тяло, или някакви добре визуализирани останки от фоликула, ни фоликул да са видели лекарите. Една такава забременя точно в цикъла, на който уж трябваше да има таймираща инжекция, и като ходи както и лекарства взимаше и казаха, че цитирам “Не знаели къде е яйцеклетката, но я нямало”… но и жълто тяло адекватно не видяха. Имате ли някакъв опит? Любопитно ми е, питах и лекарката, тя каза, че след 2-3 дена се виждало добре, но като цяло в рамките на 24 часа от овулацията би трябвало да може да се види нещо.

Не задавам въпросите, за да ми дава някой надежда, питам наистина с цел да се пообразовам и да науча нещо, ако някоя от вас знае.

# 638
Здравейте момичета, как сте? Nature High Brightness
Не съм писала от доста време - както казах исках малко да се изключа лятото от цялата тема и идея за бебеправенето. Тайно се надявах сега като вляза да намеря солиден списък със забременели от предишната тема, няма да ви лъжа не съм изчела всичко, но се надявам в тази да е имало поне няколко положителни теста! Two Hearts

При нас няма ново освен, че излезе заповедта от фонда- одобрени сме и живи и здрави края на септ- началото на октомври мислим да стартираме. По този повод излязоха няколко въпроса:
Главно са към момичетата с инвотро и пациентките на д-р Станулов, за това ги слагам в скрит текст

Скрит текст:
1. В заповедта пише, че се отпускат максимума 6000лв за инвитро и свеж трансфер и 600лв за замръзен трансфер.
Което означава, че ни покриват един свеж и един замръзен нали така? Ако поради някаква причина пропуснем свежия и минем само на ЗЕТ, след това хипотетично има още ембриони сам финансираш ЗЕТ-овете така ли? И това ли е цената на ЗЕТ 600лв?

2. Станулов ми беше казал, че за да стартираме трябва да отида 10-тина дни преди цикъл. Това означава, че тогава ще ми пусне на ново всички изследвания и ще започнем със стимулацията или стимулацията е от другия цикъл?

3. И последно- предполагам, че вчера всички пациантки на доктора сме получили съобщението, че от септемрви се мести в друга клиника- МБАЛ ДОВЕРИЕ. Нищо не знам за тази клиника освен, че е многопрофилна и частна. Влязох вчера за прочета някакви коментари и не беше от най-харесваните, особено от към обслужване, но това ще го превъзмогнем. Някой има ли впечатления от тази болница? И някой наясно ли е дали и екипът му се мести с него (визирам добрия ембриолог) или само той? Както и апаратурата там дали е ок?

Ще съм ви много благодарна, ако някой се отзове и ви желая от Heartpulse много успех на всички този месец!

# 639
Негативните емоции, когато някоя друга забременее са продиктувани от добре закодираната в колективното човешко подсъзнание идея за дефицит. И за собствена неполноценност и непозволение. Тоест все едно бременност и бебета има ограничен брой и не стигат за всички. Или за други може, но за теб не. А Вселената и природата са изобилни. В тях няма дефицит. Страхът от дефицит е създаден и стимулиран от консуматорското общество. Та помислете само с КОЛКО МНОГО яйцеклетки се ражда всяка една от нас! И ако не можем искрено да се зарадваме при новината за нечия бременност (искрено, а не защото "позитив вайбс онлии" тенденцията го изисква), то е защото безсъзнателно вярваме, че сякаш тя е взела от нашия процент шанс за забременяване и за нас дефицита ще се увеличи. Тоест ние сами дълбоко подсъзнателно си забраняваме и не вярваме, че именно за нас МОЖЕ. Няма нужда да уточнявам, че такива травми тръгват дълбоко от детството. Радвайте се за другите и го възприемайте като поредното потвърждение, че И ЗА ВАС МОЖЕ.  Също не е много полезно за подсъзнанието дълго и плътно да дружи с други с подобен проблем, защото понякога дружбата става толкова силна, че пак на подсъзнателно ниво започваш да се страхуваш и срамуваш едва ли не, че ако забременееш, а приятелката ти не успява и не успява и знаеш, че се наранява от новини за нови бременни, един вид предаваш приятелството ви.

# 640
Firebird за овулация се съди освен по находката в яйчника и по течността в малкия таз- ако има значи все още овулираш. За съжаление и най-знаещия лекар няма как да ти каже ще я бъде ли тази яйцеклетка или не - там е до късмет. За качеството на Я индиректно може да се съди по нивото на Е2 преди овулация, но ти не споменаваш, че е изследван, а и честно казано съм имала инсеминация с перфектно ниво на Е2 за два фоликула и пак нямаше бременност.
Nasito, 2024 Всички тук имаме такива моменти и не виждам нищо лошо да споделите, особено ако това помогне и ви вдигне духом. Била съм и от двете страни - от забременявам от въздуха, до няма бременност със стимулации и АРТ. Хора сме и не са ни чужди и позитивните и негативните емоции! Прегръщам ви и двете и ви изпращам кураж да преминете и през този период и съм сигурна, че ще дойдат по-добри дни! ❤

# 641
Какво е Е2?

# 642
Виктория, може ли малко повече информация за това за нивото на Е2? Колко трябва да бъде?

# 643
Естрадиол
snowflake Счита се, че покачването на нивото на Е2 през овулаторна фаза е свързано с развитието на Я и за да има качествено развита Я, преди овулация нивото трябва да е около 300 pg/ml за фоликул. При стимулации, т.к се цели узряването на повече от един ДФ се следи нивото за да има информация лекаря какво очаква при тригер инжекция или пункция. Въпреки това пак не е сигурно. Имах инсеминация, при два ДФ и Е2 616 pg/ml и негативен резултат, чак док беше очудена, че няма бременност … късмет или проблем някъде другаде, който не сме открили … Днес четох за нова публикация, която сега е публикувана от моята док, за специфичен генотип при жени с повтарящи неуспехи на имплантация след трансфер. В крайна сметка излиза, че някои сме предразположени и отключваме специфични гени, които пречат. Е това как се бори вече не знам … Но пък щом са го открили, ще има и начин да се оправи 🍀

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 14:33 от Viktoria Beneva 729594

# 644
Виктория, мерси за отговора!

Е2 е изследван, не на този цикъл, а преди около 4 месеца. Всички хормони бяха добре, с перфектни съотношения като по учебник. Ще пусна нови хормони след още няколко месеца.

Да, лекарката каза, че е имало течност в малкия таз, но била малко. Аз не знам колко трябва да е, кое е много и кое е малко, затова не мога да преценя. Като цяло каза, че според нея било по-вероятно да е имало овулация, но с малък фоликул.

Общи условия

Активация на акаунт